Drone footage recorded in the area of Bovary located northeast of Kyiv shows an NLAW initiated point blank ambush on a Russian tank unit in the middle of a r...
www.youtube.com
Еден едини одред од 9 души на украјински територијалци ја сјебува цела оклопна колона која храбро и ратнички, баш она москалски, бега по нивите. Туѓ срам ме фати кога го видов ова. Еден (1) NLAW скоро му ја отфикари куполата на Т-72 а останато РПГ и АК-74.
Карикатурално делуваат сцениве,како тоа јунаците вака да бегаат?
Не очекував ваква посветеност од страна на украинските оружани сили, особено не после Крим, но сум бил во огромна заблуда.
Очигледно западни адвајзери ги имаат обучувано на полу-герилска борба, нешто како финскиот Моти систем од 1939-44 модифициран за наше време и современи системи.
Поради распутицата, рускиот оклоп и цела логистика се принудени да употребуваат патна мрежа, имаат огромна среќа што Украина скоро и да нема офанзивно оружје, неколку тактички балистички со конвенционални боеви глави ќе направеа хаос по тие долги колони.
Russia has suffered “heavy losses”, including the deaths of two high ranking commanders, as Ukrainian forces recaptured a key city.
www.youtube.com
Напуштени Т-72 и камиони за логистика како резултат на украјински контранапад.
Јасно се гледа како москали гаѓаат стамбени блокови, тоа им преостанува сега, терор врз цивили.
Или пак тргнаа во агресија со геноцидни цели, нивниот господар Путин обзнани како не постојат Украјинци, ги нема, тоа биле малоруси и ништо повеќе од отцепен дел од Русија.
Путин очигледно игра на последната карта која му пеостанува, митот за наводната руска воена моќ. Ако тоа не упали нема да биде чудно бољарите да започнат со интриги.