Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
o_O
(Видео) Тачи: Бугарите ќе бидат трети по бројност на пописот во РС Македонија
Претседателот на ДПА, Мендух Тачи синоќа во дебатната емисија „Click Plus“ на ТВ21 меѓу останатите теми ги спомена и резултатите од пописот.
Според него Бугарите ќе бидат трет народ во Северна Македонија по Македонците и Албанците.

Маж на 77-годишна возраст починал додека чекал да купи масло за јадење во супермаркет во Бугарија, јавуваат бугарските медиуми.

На социјалните мрежи се појавија видеа и фотографии од големи гужви, турканици и тепачки во многу продавници ширум оваа земја, поради голем број граѓани кои побрзале да ја искористат промоцијата од 2,99 лева за шише масло.

Редот бил долг околу 400 метри. По долго чекање, човекот починал кога конечно стигнал до палетата со масло за јадење, јавија бугарските медиуми.

На местото на настанот пристигнала брза помош која констатирала смрт на мажот.

-Човекот почина во продавницата. Тој беше турнат и му се слоши. Беше лудо. Луѓето велеа дека паднал, помодрел и умрел. Редот беше огромен, раскажала една од купувачите и очевидец на трагичниот настан кога починал 77-годишниот маж за „Нова“.

Редoви за масло за јадење има и во другите бугарски градови, а некои продавници во главниот град веќе вовеле и ограничување на количините на масло за јадење кои се за продажба, бидејќи го складираат во своите магацини.

кој ни се смее на нас

Врвен момент на епска севернофиромштина од страна на братјата. Комплименти. :D

Ова се случува само во един ланец - хипермаркетите на Kaufland.
Во Бугарија во моментов има шпекулативна цена на маслото -7 лева ,а денеска го пуштија по цена од 3 лева.
Ако во СМ некоја продавница направи истата акциja од 50 % , сум сигурен дека ќе ја гледаме истата слика.
Ама, тоа не може да ви се случи при вас. Прво ,немате странски ланци ,кои да праат реална акциja , и второ -двата селски ланеца дека ги имате са монополисти и
и имат исти цени.
Уживаjте си во филмот.

Во Бугарија во моментов има шпекулативна цена на маслото -7 лева ,а денеска го пуштија по цена од 3 лева.
Ако во СМ некоја продавница направи истата акциja од 50 % , сум сигурен дека ќе ја гледаме истата слика.
Ама, тоа не може да ви се случи при вас. Прво ,немате странски ланци ,кои да праат реална акциja , и второ -двата селски ланеца дека ги имате са монополисти и
и имат исти цени.
Уживаjте си во филмот.
Kaj nas e okolu 2.7 vashi leva, inache ne znam moze i da dojde taa cena ama ne mi se veruva.

и имат исти цени.
Уживаjте си во филмот.
Хахаха, не биди смешен. Цената во Македониjа е 80 денари (доста поефтино од каj вас).
Пушите го добро таj германски...ланец тогаш. :D

Ovo je standart :ljubove:
Воопшто не ме интересираат цените во СМ, ако и 1 денар да са .
Нема как да го разберете . У вас нема големи странски ланци ,нема реални акции и попусти со 50%-70 % намалување.
Кога и вие станете како другите нормални земји, ќе разберете .

Ако не те интересираат шо кур тука дремиш по цел ден. Ни ги потече јајцата.

Нема как да го разберете . У вас нема големи странски ланци ,нема реални акции и попусти со 50%-70 % намалување.
Koi stranski lanci gi ima Bg vo Mk shto gi nema? Birtii ko kaufland , bila, lidl ne gi smetam. A crn petok si e crn petok samo na zapad. Kaj vas e isto made ko kaj nas zgolemeni ceni pred crn petok i posle namalenie 50%. Ne ste mnogu “normalna drzava”, gledam penzioneri se tepaat za masloto, znam penzii vi se uzas blagodarenie na baj Toshko rezimot.

Koi stranski lanci gi ima Bg vo Mk shto gi nema? Birtii ko kaufland , bila, lidl ne gi smetam. A crn petok si e crn petok samo na zapad. Kaj vas e isto made ko kaj nas zgolemeni ceni pred crn petok i posle namalenie 50%. Ne ste mnogu “normalna drzava”, gledam penzioneri se tepaat za masloto, znam penzii vi se uzas blagodarenie na baj Toshko rezimot.
Принципот е ист.
METRO , IKEA , , JYSK , Mr. Bricolage ,Decathlon, Sportdepot ,KIK , H&M ,XXL Lutz, McDonald,s , Subway , KFC,Costa Coffee,Starbucks, Dunkin Donats..

Принципот е ист.
METRO , IKEA , , JYSK , Mr. Bricolage ,Decathlon, Sportdepot ,KIK , H&M ,XXL Lutz, McDonald,s , Subway , KFC,Costa Coffee,Starbucks, Dunkin Donats..

Бугар бе, цел ден си на македонски форум. Од каде ти е оваа воља? Сериозно, колку ти е дневница? За 16 саати работа на ден треба солидно да бидеш платен.

:toe:
Принципот е ист.
Samo prvite 3 mozebi se neshto pooriginalni , za fast food ne si bil Mk taka da ne znaesh sigurno za shto stanuva zbor, meso skara imame najdobri na Balkanov, posle Srbija mozebi. H&M ti se kako alishta na 2-ra upotreba, a kafinja i kafikji ima kolku sakash, da ima veriga Starbucks ili Costa e malku bezvezna rabota

Мислам дека подобра споредба би била Србија од средина на 90-ти кога и тие како сега во Бугарија чекаа во колони од 300 метра и се тепаа за основни прехранбени производи. Овие на видеово за телевизори од 70 инчи се тепаат...

Бугар бе, цел ден си на македонски форум. Од каде ти е оваа воља? Сериозно, колку ти е дневница? За 16 саати работа на ден треба солидно да бидеш платен.
Нема дневница, не го интересира него ништо овде, го провалив уште пред некоја недела. Како и секој полнолетен татар, дојден е тука во обид да си го најди татко му, кој пред извесен број години го создал на некоја бугарска плажа, а воедно и провоцира, трола и спама по темите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom