Јас мислам дека ќе раскажуваме на внуците за ФБ- Мета. Најпотценета компанија од FAANG тајфата или од топ 10 од s&P500. Коа си крал со моат без конкуренција (Тик-ток мислам брат ок е , толку....) ќе ти се сипаат манги како ејпл преку IOS и Алфабет љубоморно со рестрикции. Немаш пазар у Кина и Русија, so what? Метаверсот преку аугументирана и виртуелна реалност е новата неминовна реалност на сите нас. Хејтерите ќе ги има и ќе си останат. Пази шо е најако, со овој ревењу, buyback shares и free cash flow сиротињава ако купи сеа може да избира дали да си ги дуплира парите за 3 години или да истапи пред да почне хајпот со метаверс единствено преку ординарно функционирање на ФБ. Секој 3 човек на планетава има ФБ, период. Дур сите се летавте на 240 јас ви пишав дека чекам и купив на 213$. Денес е 189. Вистина е дека секој ден отворам и се молам уше да потрае лимбото да падне шо е можно повеќе за да докупам. Пошо сите праите проценки јас тврдам дека ако запали метаверсот (шансите се 114%) акцијата ќе биде 800 долари во наредни 5 години. За мене крал на валуација е
Aswath Damodaran шо едвај го дочекав да ми ја чепне ФБ. БТВ мислам дека е и неформално прогласен деканов за крал на валуација. Ќе ве почестам у прилог со негов естимејт за топ 6 компании. Акционери на Roblox, Microsoft, NVIDIA, Matterport и др. нека тријат раце, плоден век ви престои