Apple
It's good to be good
- Член од
- 11 октомври 2009
- Мислења
- 3.102
- Поени од реакции
- 1.379
И Валандово
Attachments
-
105,9 KB Прегледи: 47
Од тоа шо гледам кај мене во град, најверојатно ова нема да биде. Цел изгледа им е да го префрлат сегментот со е 50/50 кај други оператори на 150/150 кај нив. Месечната претплата на тој сегмент е отприлика 1000-ка.Се проширија доста, нек ја напраат бар и оваа од 600 денари со 50/50 и таман ќе биде.
На некои пакети:Него да прашам, дали имаат сеуште transfer cap за оптички интернет? Знам дека едно време во Fair Use имаа колку трансфер на податоци може да се направи месечно, па после тоа те ставаа на Dial Up брзина.![]()
да не ме сфатиш погрешно, биди среќен што до твоето село ќе има оптика. Тоа е луксуз што многу други нема да го имаат. Интернетот е стабилен. Има некогаш сецки но кратко. Брзина кај мене секогаш била константна, не ми паѓала, а за рутер да, ќе треба да си купиш некој чија WAN порта е гигабитна.Телекабел за недела дена ке постават оптичка мрежа на мојата улица. Јас живеам у село, па ме интересира како сте задоволни од оптичкиот интернет на Телекабел. Дали често паѓа, дали е стабилен, и дали ја добивате ветената брзина, јас ке се приклучам на 150/150 брзина, пошто гледам од претходни коментари дека често им паѓа интернетот и не ја добивате ветената брзина, и дали ке ми треба рутер што поддржува до 1 Гигабит брзина на интернет за пакет со 150/150, оти мојот сегашен поддржува до 300/150 брзина, оти гледам од претходни коментари дека ако сум со послаб рутер ке оди брзина до 100/100 макс.
Задоволен си од нив во Прилеп?
Не користам услуги од Телекабел и нема техничка можност на мојата адреса и во моето населено место.Задоволен си од нив во Прилеп?
Австриски им е соработникот, за телефонијата и за кинеските ONT-а. JM-Data. Којзнае на кој сабнет те ставиле... Некој може ги помешал VLAN-ите.Здраво, зошто IP адресата на телекабел ми ја кажува во Австрија, па така не можам да користам на пр. HBO MAX и слично за кое ти треба да си на територија ма македонија, па дури и рекламите на тикток ми се на германски ? И што можам да направам освен “рестартирај го рутерот и пробај пак”?