- Член од
- 1 јули 2012
- Мислења
- 2.378
- Поени од реакции
- 6.991
Еве нека биде и така, моментално окупираат украинска територија. Само не ми одговори на прашањето. На која страна не и одговара да се евакуираат цивилите и зошто? Иначе колку што знам, Русија е таа која предложи да се отвори кордон за да се евакуираат цивилите. И што мислиш, дали постои моќна држава, без разлика од кој дел на светов, која би толерирала седум години одбивање да се спроведе мировен договор од држава која реално е послаба од неа? Или за било која од наведените други причини. Па нас САД ни се закануваа дека ќе го бомбардираат Скопје ако војската не ги сопре дејствијата во Арачиново. Реални да бидеме, секоја држава да беше ставена во позиција како Русија ќе го направеше истото. Само САД прво ќе ја срамнеше со земја цела Украина, па ќе влезеше, за да си ги заштити војниците. Исто многу битен факт заборавате, а тоа е дека таму веќе константно 8 години има војна. Војна која не беше предизвикана од рускиот народ, туку од украинците. Само во првите две години по Мајдан, околу 3 милиони руси избегале од Украина во Русија.Друже, секоја војска на туѓа територија, борејќи се со војници од тамошната армија, е окупатор, независно дали е со цел да ја воспита нападнатата страна, или анектира. Тоа што се разводнува во темава тоа е друго прашање.
Автоматски споено мислење:
Кина го забрани извозот и одби да испорача делови на авиони за Русија.
Како беше она, rock solid???
Не ми е поентата да ги напаѓам или бранам едните или другите, за мене ибдвете стрсни се криви. Само мора да се потенцираат двете страни на паричката. Не смее да се прави разлика помеѓу жртвите на било која страна. Жртвите се подеднакво важни на двете страни, а тука ги бришете руските жртви, исто ко западот што ги брише сите жртви кои страдале поради нивните војни. Тоа е лицемерно, тоа е најголем грев.
Последно уредено: