Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
411
Поени од реакции
779
Македонија на листата на непријателски земји на Русија. Најголемиот успех на владата на нашата северна земја од доаѓањето на власт.
И Маричич за ова се огласи: Све е ова за служба на народот!

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.794
Поени од реакции
39.978
Буквално во светски кризи спијат и уво не ги боли за што ќе се дешава. Дали ќе снема гориво, плин, пченица едноставно не им чуе на Бихачка, битни се дневните препукувања со Вмро, и договорот со Бугарија. Во последниве 5 години и друго ништо не видовме од нив, освен потпишување на погубни договори за нас како држава и народ.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.491
И Маричич за ова се огласи: Све е ова за служба на народот!
У право е. Станува збор за албанскиот народ.
Северна секогаш води сметка за инетерсите на Албанците.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Прво му се смееа на Вучиќ, за после да го молат за пченица. Тоа е нашата влада, полна лицемерни и неспособни луѓе.
Ти изглеа не следиш вести... вчера кажаа дека не сме побарале ништо од Србија. Уствари Србите нас не молат да ни донираат, а надалеку е познато дека Македонците се добродушен народ со големо срце, па неаме душа да им кажеме не :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.794
Поени од реакции
39.978

Битно веќе не живееме во режим и сега сите се лечиме во европски болници без пари, плус радиодифузна такса не плаќаме, а тоа е голем буст за буџетот на едно семејство.

Ама за овој народ што гласа ликови како Заев малку е, уште толку треба да качат цени на све, ни за сметки да немаат да платат, да цркнат од глад.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.794
Поени од реакции
39.978
Ти изглеа не следиш вести... вчера кажаа дека не сме побарале ништо од Србија. Уствари Србите нас не молат да ни донираат, а надалеку е познато дека Македонците се добродушен народ со големо срце, па неаме душа да им кажеме не :)
Видов, не знам како не им е срам така да лажат, ама па од друга страна се работи за луѓе од сдс и дуи така да не ме чуди ништо.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.243
Битно веќе не живееме во режим и сега сите се лечиме во европски болници без пари, плус радиодифузна такса не плаќаме, а тоа е голем буст за буџетот на едно семејство.
Не го заборавај укинувањето на екстерното тестирање, веома, врло важен сегмент :icon_mrgr:

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.868
Поени од реакции
2.846
Македонија на листата на непријателски земји на Русија. Најголемиот успех на владата на нашата северна земја од доаѓањето на власт.
Гледам Бугарија ќе ги повлечат санкциите против Русија и ќе си бидат неутрални.
Австрија си останува неутрална.
Оваа свињата наша прва им објави војна на Русија, страшна творевина сме ние овде.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.433
Гледам Бугарија ќе ги повлечат санкциите против Русија и ќе си бидат неутрални.
Австрија си останува неутрална.
Оваа свињата наша прва им објави војна на Русија, страшна творевина сме ние овде.
Не можат Австрија и балкански татарстан да се споредуваат со нас, ние блескаме.

Еве од утре имаме нови повисоки цени на горивата кои само супермени како нас можат да си ги дозволат, во спротивно не ќе ги воведувавме, над 40% од парите дадени за секој литар гориво завршуваат кај државата, плус ДДВ од фискалната сметка, секако дека даваме за државата да може да блеска уште посјајно.

Австрија и балкански татарстан немаат суперменски капацитет како нас, затоа не знаат како да блескаат и не можат да се споредуваат со нас.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.868
Поени од реакции
2.846
Не можат Австрија и балкански татарстан да се споредуваат со нас, ние блескаме.

Еве од утре имаме нови повисоки цени на горивата кои само супермени како нас можат да си ги дозволат, во спротивно не ќе ги воведувавме, над 40% од парите дадени за секој литар гориво завршуваат кај државата, плус ДДВ од фискалната сметка, секако дека даваме за државата да може да блеска уште посјајно.

Австрија и балкански татарстан немаат суперменски капацитет како нас, затоа не знаат како да блескаат и не можат да се споредуваат со нас.
Гледам влагаат во конфликт и со рускиот амбасадор. :facepalm:

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.433
Гледам влагаат во конфликт и со рускиот амбасадор. :facepalm:
Ги заболе Русите подеднакво колку што ги заболе и блес(к)авите власти на северенфиромистан.

Крвопролевањето во Украина ќе заврши еден ден, а Русите ќе си се вратат дома, дали со кренати глави, дали со наведнати глави, без разлика што носи иднината, ќе знаат како да гледаат на одредени балкански мравки кои глумеле слонови за време на ова крвопролевање во Украина.

Нема да заборават и ќе земат во предвид кои балкански држави како се однесувале кон нив за време на ова крвопролевање во Украина кога ќе ги зацртуваат своите идни дипломатски линии и идни надворешни политики кон балканските држави.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.741
Видов, не знам како не им е срам така да лажат, ама па од друга страна се работи за луѓе од сдс и дуи така да не ме чуди ништо.
nemoj da siris dezinformacii za chesnite kadri...

nego use kolku vreme mislite srbite ke ni "cuvaat" pcenica i zito? mislite li deka utre koga i germanija/cheska ke vovede da receme nekavki restrikcii uste ke ja cuvaat za nas?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.794
Поени од реакции
39.978
Сега наративот им е дека сме имале најниска цена на горивата во регионот. Се вадат на кризата во Украина, а никој не збори дека 43% од цената на бензинот иде во даноци за државата. Ако сакаат можат да ги намалат цените и притоа бензиските да не работат со загуба, ама ако сакаат.

А не сакаат.

M

Macedon1um

Гостин
nemoj da siris dezinformacii za chesnite kadri...

nego use kolku vreme mislite srbite ke ni "cuvaat" pcenica i zito? mislite li deka utre koga i germanija/cheska ke vovede da receme nekavki restrikcii uste ke ja cuvaat za nas?
Nema da ja cuvaat kaj niv tuku ke ja isporacaat kaj nasive melnicari vo naredniov period, inaku Vucikj najavi i zabrana za izvoz koja ke stapi mesecov taka da neka ne se kurcat nasive mnogu da ne ostanat i bez leb. Toa sto za 3 meseci ke ima zetva ne e nekoja olesnitelna okolnost, ako se znae deka prinosite ke bidat pod prosekot poradi cenata na vestackite gjubriva

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.491
Прво му се смееа на Вучиќ, за после да го молат за пченица. Тоа е нашата влада, полна лицемерни и неспособни луѓе.
Албанците цело време јадат гомна против Вучиќ, ама дадоа да ја вакцинира и прехрани државава, како да е негова.

Kajgana Shop

На врв Bottom