Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    685

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Информатичкото лоби у задња деценија се напука со пари. Фармацеутското лоби за овие две години може и повеќе лапна.
Па не е фер толку време воено-индустрискиот комплекс да се запоставува, заради компјутери и болести некакви. Сите пари од општеството отидоа кај нив.
Сега конечно пак доаѓаат старо-новите приоритети за финансирање. Доста беше трошење пари на глупости.
Прилеп - еуро композит пропадна, сега текстилциве војнички гаќи нека прават.
 
Член од
28 август 2013
Мислења
4.203
Поени од реакции
12.813
Ајде Сад нека се договори со Венецуела, они се најбогата земја со нафта, ќе има за сите.
Мислам дека немаат заборавено кој им се радуваше на хиперинфлацијата и правеше вакви споредби...
45146974_303.jpg
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.102
Поени од реакции
4.883
Ништо чудно утре уште некој шпион да искочи од овие и на секој нареден круг да им се намалува екипата.
ма тоа Русите ги тролат, овие само менуваат локации за средба, па не можат да утврдат каде е Володомор, па смислиле тактика да им подметнуваат дека еден во делегацијата е руски шпиун а овие поверувале и го убиле човекот ни крив ни должен.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.570
Поени од реакции
40.570
ма тоа Русите ги тролат, овие само менуваат локации за средба, па не можат да утврдат каде е Володомор, па смислиле тактика да им подметнуваат дека еден во делегацијата е руски шпиун а овие поверувале и го убиле човекот ни крив ни должен.
Ми мириса овој дека ќе биде шпионот, многу надежно ми делува изјавава.
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.352
Поени од реакции
5.539
Мислам дека немаат заборавено кој им се радуваше на хиперинфлацијата и правеше вакви споредби...
Прегледај го приврзокот 324262
Важно да се смириме, исто како што ќе се смириме и со Русија по Путин.

Венецуела е помала закана.

Русика мора да се порази, санкции за нафта мора да има.

Внатрешниот притисок на Путин мора да се зголеми.

Олигарсите почнаа да реагираат откако изгубија 80 милијарди долари.

Ќе реагираат и граѓаните.
 

SNM

Член од
19 август 2020
Мислења
564
Поени од реакции
1.336
Всенародната љубов
Еден форумаш дека започнува со J и завршзва на А тресеше зелени как 95 % от украинците ги сакаат русите . :D




Административци са ова прашаj ги овие со чип на Спутник во глава. Тие са во тек на сите воени планове и работите се одвиват ОК. Па ке има и логери за превоспитуване, Сибир е голем.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.840
Поени од реакции
26.424
Па ме искрено само за мене ме боли, јасни беа последиците од санкциите и глумењето лудило за поддршка на Зелениот. Ти побарај назад што си пишувал па не знам што сега плачеш.
За Русите не мора повторно да шириш лажни информации, не ги вадат рубљите, оти веруваат во државата, а и да ги извадат што ќе прават .... Ќе се смират и после тоа ќе го воспеваат Путин, додека ти, јас, еврогејците што ќе правиме малку да помислеше...

Туку временските неприлики што следат се лошо за населението таму:

Arctic air will move through #Russia and #Ukraine in the coming days and will be accompanied by a brutal wind-chill.
The official Ukrainian meteorological service has been offline for 4 days now.
The brisk easterly winds accompanied by cold airmass will make it feel more like -15°C or even -20°C when exposed to the wind. Strongest wind-chill in Ukraine expected Wednesday night and through Thursday. Some snow is possible but the main takeaway here is wind-chill factor.
This part of the world is no stranger to strong cold...
But the timing of such cold is simply heart-breaking. "The energy ministry said 646,000 people across Ukraine had no electricity, and that 130,000 were without gas.
"
Што би рекол чорба, зајебали Руси климу место лета шаљу зиму.
 
Член од
28 декември 2019
Мислења
214
Поени од реакции
466



Би ги препорачал и лекциите на John Mearsheimer ако сакате да го разберете подобро овој конфликт.



Трамп на времето изјави дека "the media is the scum of this world", и колку само бил во право.

Наративот е најотровен досега. Најјезиво е што никој не повикува на мир. Сите западни држави се на страната на Украина, ги наоружија до заби иако знаат дека нема да победат, ги заболе нив за украинците и колку од нив ќе погинат, битно е Русија да настрада и Украина да не стане руска па макар и по не толку големата цена на украинските животи. Путин е Хитлер 2.0 и психијатриски случај но разумно е да се очекува ќе биде сопрен со уште две-три санкции, само Русија има олигарси и они ќе го елиминират Путин откако ќе им ги конфискуват јахтите, рускиот народ нема да може да преживее без Икеа и Луј Витон, злобната руска армија намерно ракетира градинки и болници но се плаши и вози во рикверц кога гледа како храбрите невооружени украински цивили чекорат кон нивните тенкови, не е проблем да ескалираат и двете страни до дефкон 1, од нуклеарна апокалипса се плашат само бумери, тоа беше возможно само во студентата војна, сега е 21 век.

Мислам можеби тоа е и проблемот. Немање страв. Се спроведуваат некои не толку промислени политики со ставот: Што е најлошото што може да се случи? Што е најлошото што може да се случи ако финансираш терористички и неонацистички организации во борба против комунизмот? Што е најлошото што може да се случи кога ќе ги тргнеш од сцената Хусеин, Гадафи и АлАсад и оставиш пустош после нив? Што е најлошото што може да се случи кога водиш анти советска/анти руска политика со децении и инсталираш анти руски режими во држави кои се биле дел составен дел од Русија неколку века? Неотстапување и ескалирање конфликт со држава способна и спремна да користи нуклеарки? Колективната амнезија вели дека ништо лошо нема да се случи.
Тоа е проблемот со слепиот либерализам. Историска неписменост, губење перспектива, самоправичност, глуп оптимизам, слаба имагинација за црни сценарија, сега зачинет со лаги, пропаганда и војнољубие.

Русија сеуште е со само една чизма во Украина, сега да имаше некој со функционален мозок во Киев до сега ќе се договореа за некакво примирје пред да го направат од него Грозни 2.0, иако ова требаше да се реши многу одамна, да им го вратеа Крим уште пред 30 години, да спроведеа двојазичност, федерализација и неутралност, но они избраа клетост и сега треба да ја почувствуват и другата чизма како им гази по вратот. Болката е најдобриот пат кон реалноста.

Нешто и за украинскиот патриотизам, забрането да се напушти земјата за сите мажи. Ако беа толку патриоти нека ја дигнат забраната па да видеме колку ќе останат?

President Volodymyr Zelenskyy declared martial law on 24 February 2022, in response to the Russian invasion of Ukraine. Speaking in a televised address to the nation shortly before 7 a.m., he clarified that all able-bodied men from 18-60 years old were not allowed to leave the country as the country began a general mobilization of all reserve forces.[25]

Да кажам и нешто за споредбите со Северната творевина. Постојат многу сличности меѓу Северна и Украина. И двете се комунистички/српски/полски творевини, основани на темел на анти-бугарска и анти-руска пропаганда респективно. И двете се партал држави, кои во своите 30 години бесмислено постоење после распадот на СССР/Југа успешно докажаа дека не знаат на кој свет се наоѓат. Геополитичкиот сигнал ГПС го нема, не фаќа тоа на дното на контењерот за партал државите. Ај да кажеш ново државче младо е ќе се опраи, ќе науче и дипломатија и шопска и руска салата да сервира, ама нееее бе, оно клето до коска, ќе се тепало оно ак требе до свобода или смрт и со русите и со бугарите, ќе земало и пирински и новоросијски дел и па и еднојазичност и етнонационализам ќе спроведувало. Парталче едно небањато скинато изгубено.



Пази описот од BBC:
Ukrainian parliament member Sviatoslav Yurash, 26, seen with his weapon to defend Kyiv.

Украина ја бранат инстаграм позери, русинот кога ќе го види ова одма ќе се јави на мајка му, ќе батали и тенк и опрема, ќе се соблече гол пред бандера и ќе избега трчајќи до Владивосток.

Бог нека им е напомош на украинскиот и рускиот народ и Слава Украина, Бог да ја прости.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.840
Поени од реакции
26.424
Само да не ќе треба после да признаваат и Херсонска Народна Република.
Пред некој месец не беше ентузијаст за да се смириме…
Автоматски споено мислење:

Административци са ова прашаj ги овие со чип на Спутник во глава. Тие са во тек на сите воени планове и работите се одвиват ОК. Па ке има и логери за превоспитуване, Сибир е голем.
Одувек сте имале осет за хумор ко мртов коњ.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom