Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ситуацијата со Интер е иста како на Сити да му заминат во едно лето: Пеп, Силва, Де Брујн и Кансело. Убаво пишале погоре. Освен тоа што ривалите на Сити му се Салах, Мане, Робертсон и ТАА, а на Интер му се Салемакерс, Раде Круниќ и Флоренци.
Исто е. Каква срамота...

Интер има најсилен состав во Сериа А. Подобар од конкурентите и готов систем што Инзаги го наследи. Составот на Милан е крпеници. Едно е тоа што Пиоли го искористува максимумот, друг е реалниот квалитет.

Фор д рекорд, исто така мислам дека Интер ќе биде првак. Штом испаднат од Ливерпул, ќе се стабилизираат со помаливе екипи.

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.139
И после се што се случи летото, Интер пак има најквалитетен состав и реалноста е дека требаше да се прошета до титулата и сезонава, покрај никаков Јувентус и Милан со 12 играчи.

Уште очекувам да освојат на крај.
Mnogu povrsno gi gledate rabotite, Inter ima kvalitetna 11ka, ama tolku, zar mislis deka na 3 fronta im se dovolni samo 11 igraci, ili eve 12 neka se, 13, seedno.
Na ova dodadi deka imaat mlad i neiskusen strateg koj ima menadzersko iskustvo 5 godini i toa vo kalakurnica od tim ko Lazio, odnosno tim koj e uzasno menadziran od Lotito.

Druga rabota, Lukaku e pokrien so igrac koj e pred penzija i lani dade 7 golovi, toj e eden od tie 11 starteri, a Hakimi e pokrien so Damfris koj do vcera igral vo nekvalitetno prvenstvo, i realno e daleku daaaaleku poslab od Hakimi, isto, i on e eden od tie 11 starteri. Taka da iako uslovno receno ete bile pokvalitetni od ostanatite, razlikata veke ne e drasticna a pravime muabet za fudbal kade tituli ne osvojuvaat pod difolt ekipi koi se podobri na hartija samo, a momentalniov Inter voopsto ne otskoknuva od ostanatite ko sto toa bese slucaj lani. Odnosno razlikata za fudbalski uslovi e premala i daleku od nekakov faktor, najmnogu zasto izgubija napagac koj ti garantira 20plus golovi vo sezonata kakov sto bese Lukaku.

Momentalniov napad na Inter i spored iminja ne e veke najdobar vo zemjata, Dybala i Vlahovic sporedbeno so Dzeko i Lautaro.

Taka da toa najvakliteten sostav pa uste i deka trebase da se prosetaat do titula sezonava e mnogu netocen muabet, mozebi toa ke bese slucaj ako imaa klasa od trener i nekoj koj doktoriral osvojuvanje na ligaski tituli, ama takov nemaat, imaat nesto sosem sprotivno na toa, covek koj seuste go uci ovoj zanaet i nitu ednas vo svojata kariera ne bil vo vakva pozicija. Ova, Donev, ako za tebe e nesto koe ti ovozmozuva lesna proestka do titula ondak definitivno ja i ti konkretno imame dijametralno sprotivni stavovi za ovoj sport.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А таман направивте тим да го доминирате калчото во наредните 10 години, а сега одеднаш не е срамота ако освои Милан...
Не знам зошто мене ме цитираш со истото, кога никаде го немам кажано ова.
Многу лошо.
Па и Хм Хм се надоврзал ама добро, ете, сме напраиле тим за 10 годишна доминација, со потрошени 200 евра летоска и шопинг од стокомак.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.957
Поени од реакции
45.139
Ситуацијата со Интер е иста како на Сити да му заминат во едно лето: Пеп, Силва, Де Брујн и Кансело. Убаво пишале погоре. Освен тоа што ривалите на Сити му се Салах, Мане, Робертсон и ТАА, а на Интер му се Салемакерс, Раде Круниќ и Флоренци.
Исто е. Каква срамота...

Интер има најсилен состав во Сериа А. Подобар од конкурентите и готов систем што Инзаги го наследи. Составот на Милан е крпеници. Едно е тоа што Пиоли го искористува максимумот, друг е реалниот квалитет.

Фор д рекорд, исто така мислам дека Интер ќе биде првак. Штом испаднат од Ливерпул, ќе се стабилизираат со помаливе екипи.
Pa pisano e deka ne e isto, samo selektivno si procital. Ne e isto, toa e i pisano, ali vo konkrentiov slucaj ti gi zemas rezervite na Milan, taka da ova e isto ko nekoj da rece deka na Milan mu se konkurencija Vesino, Galjardini, Korea i Darmijan. :)

Milan sezonava ima igraci koi ne se za potcenuvanje, Leao im e eden od najdobrite, Tonali i te kako e naprednat, Benaser otkako se vrati od Afrika konstantno im e megju najdobrite igraci, napred e Ziru koj ima daleku pogolemo iskustvo od cel napad na Inter sobran u edno, i na klubsko i na nacionalno nivo kade gi osvoil najbitnite tituli u ovoj sport. I sto e mnogu bitno za niv, istot trener veke treta godina ako ne se lazam.

Taka da glup muabet ti e ova, si zemal krunic, florenci, i mi gi pravis nekoj merodaven faktor a pritoa Inter na klupa ne deka ima igraci koi se pokvalitetni i od navedenite, naprotiv, Inter na klupa na primer konkretno za sredinata nema apsolutno nitu edno ime koe odgovara na sistemot na trenerot. :)

Od bilo koj aspekt da gledas, u nieden univerzum ne e sramota ekipa koja se soocila so istoto ona so koe se soocija i Inter letoska, da ne osvoi titula vo sezonata sto sledi, naprotiv, poveketo toa i ke go ocekuvaa od toj tim, pak ke kazam, ako se zeme sve vo predvid. A toa e nekompleten roster, novi igraci daleku polosi od tie sto si zaminaa, i nov trener koj e mlad i neiskusen, i sekako, isto, duplo polos od onoj koj si zaminal.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Pa pisano e deka ne e isto, samo selektivno si procital. Ne e isto, toa e i pisano, ali vo konkrentiov slucaj ti gi zemas rezervite na Milan, taka da ova e isto ko nekoj da rece deka na Milan mu se konkurencija Vesino, Galjardini, Korea i Darmijan. :)

Milan sezonava ima igraci koi ne se za potcenuvanje, Leao im e eden od najdobrite, Tonali i te kako e naprednat, Benaser otkako se vrati od Afrika konstantno im e megju najdobrite igraci, napred e Ziru koj ima daleku pogolemo iskustvo od cel napad na Inter sobran u edno, i na klubsko i na nacionalno nivo kade gi osvoil najbitnite tituli u ovoj sport. I sto e mnogu bitno za niv, istot trener veke treta godina ako ne se lazam.

Taka da glup muabet ti e ova, si zemal krunic, florenci, i mi gi pravis nekoj merodaven faktor a pritoa Inter na klupa ne deka ima igraci koi se pokvalitetni i od navedenite, naprotiv, Inter na klupa na primer konkretno za sredinata nema apsolutno nitu edno ime koe odgovara na sistemot na trenerot. :)

Od bilo koj aspekt da gledas, u nieden univerzum ne e sramota ekipa koja se soocila so istoto ona so koe se soocija i Inter letoska, da ne osvoi titula vo sezonata sto sledi, naprotiv, poveketo toa i ke go ocekuvaa od toj tim, pak ke kazam, ako se zeme sve vo predvid. A toa e nekompleten roster, novi igraci daleku polosi od tie sto si zaminaa, i nov trener koj e mlad i neiskusen, i sekako, isto, duplo polos od onoj koj si zaminal.

Срамота не е. Се надоврзав само на тој термин од дискусијата. Но дефинитивно е голем, голем минус и пропуштена шанса за одбрана на титулата. Поентата е дека паралелата не е на место. Ливерпул како конкурент и Милан како конкурент.

Милан е добар, компактен тим, со коректни фудбалери (набројаните), ама сепак Милан е и крпен тим, тим со многу пехови сезонава и повредена цела одбрана.
Интер на хартија има поквалитетен состав. Тоа е факт. Не можеш да ми велиш да не се потценува Милан, а во исто време истото го правиш со Интер.

Разликата не е којзнае колку голема. Сепак постои. Во ситуација кога Јувентус е во некоја транзиција, Милан е недоречен, а Наполи, Аталанта, Рома и Лацио исклучително мршави (освен Наполи донекаде, гледајќи ја табелата), неосвојување на Скудето мене како фан на Интер би ми било тешко разочарување и промашување.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Така е,ако ги зимаш во предвид глупостите тролејбус што ги лупаше пред да изчезне од форумов.
За жал сега ние неговите срамови ќе ги кркаме :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Kade e toj? Kade se izgubi?

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.097
Поени од реакции
25.113
Mnogu povrsno gi gledate rabotite, Inter ima kvalitetna 11ka, ama tolku, zar mislis deka na 3 fronta im se dovolni samo 11 igraci, ili eve 12 neka se, 13, seedno.
Na ova dodadi deka imaat mlad i neiskusen strateg koj ima menadzersko iskustvo 5 godini i toa vo kalakurnica od tim ko Lazio, odnosno tim koj e uzasno menadziran od Lotito.

Druga rabota, Lukaku e pokrien so igrac koj e pred penzija i lani dade 7 golovi, toj e eden od tie 11 starteri, a Hakimi e pokrien so Damfris koj do vcera igral vo nekvalitetno prvenstvo, i realno e daleku daaaaleku poslab od Hakimi, isto, i on e eden od tie 11 starteri. Taka da iako uslovno receno ete bile pokvalitetni od ostanatite, razlikata veke ne e drasticna a pravime muabet za fudbal kade tituli ne osvojuvaat pod difolt ekipi koi se podobri na hartija samo, a momentalniov Inter voopsto ne otskoknuva od ostanatite ko sto toa bese slucaj lani. Odnosno razlikata za fudbalski uslovi e premala i daleku od nekakov faktor, najmnogu zasto izgubija napagac koj ti garantira 20plus golovi vo sezonata kakov sto bese Lukaku.

Momentalniov napad na Inter i spored iminja ne e veke najdobar vo zemjata, Dybala i Vlahovic sporedbeno so Dzeko i Lautaro.

Taka da toa najvakliteten sostav pa uste i deka trebase da se prosetaat do titula sezonava e mnogu netocen muabet, mozebi toa ke bese slucaj ako imaa klasa od trener i nekoj koj doktoriral osvojuvanje na ligaski tituli, ama takov nemaat, imaat nesto sosem sprotivno na toa, covek koj seuste go uci ovoj zanaet i nitu ednas vo svojata kariera ne bil vo vakva pozicija. Ova, Donev, ako za tebe e nesto koe ti ovozmozuva lesna proestka do titula ondak definitivno ja i ti konkretno imame dijametralno sprotivni stavovi za ovoj sport.
Па истиов муабет може да го тераат и Милан и Јувентус.
На Јувентус им отиде Роналдо, а го заменија на пола сезона откако им пропадна сезоната со 21 годишен напаѓач кој игра само 3 сезони во лигава.

Што да се каже за Милан па?
Цела сезона повредени, најдобриот креатор во играта им премина во нивниот најголем ривал и конкурент за титула. Истиот тој играч кој вие го возвишувавте и зборевте дека е најдобар на својата позиција во лигата.
Најдобриот голман во моментов или еве, топ 5 голмани во свет исто така им отиде. Двајцата без пари.
Вие барем земавте некоја пара од заминувањата на Лукаку и Хакими.

Гледаш колку е лесно вака само кога ќе се напише, колку лесно може да се намали значењето на муабетот кој што сакаш да го направиш?

Интер оваа сезона почна да игра во лига кај што најдобрите играчи на конкурентите си отидоа и пак мака мачи да направи комотна бодовна предност.
Башка зашто збориш дека Интер не земал соодветни играчи?
Го земавте најдобриот играч на неговата позиција во средина според вас, Чалханоглу, од најголемиот конкурент.
Го земавте наоаѓачот Џеко каде пола форум трубеше дека можел да биде прв напаѓач во сите топ европски клубови, само се заебал и останал во Рома.
Како сеа од еднаш сите овие не чинат?

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.526
Поени од реакции
4.704
Milan igra dobra sezona poradi toa so nikoj ne ocekuva od niv da se borat za skudeto, primarnata cel na menadzmentot e top 4, no posle utakmicava so Napoli ke im se napravi pritisok def. Ke se ocekuva sea da tepaat 5 utakmici po red bidejki se relativno "lesni".

I ko so gi znam so sutraci se, od mozni 15 boda so slednive boranija ekipi nis cudno da osvojat 7 :)

I da sramota ke bide ako Milan osvoi, sramota ne samo za Inter, tuku i za ligava, ekipa sostavena od tinejdzeri i dvajca spicovi so po 40 godini.

So potroseni 0 evri u zimski preoden rok, so salemakers na krilo i negoviot strasen ucinok godinava so impresiven 1 gol.

So prvotimec stoper zemen od vtorata ekipa na Lyon i prvotimec od mladinci na City :cool: so ako ne dojdese vo Milan ke igrase vo Las Palmas

Член од
14 април 2012
Мислења
32.551
Поени од реакции
66.166
Интерашиве од класично потценување на конкуренцијата дојдоа до ниво да се правдаат дека тимот не им ништо подобар од другите :icon_lol:
Ако ги тепа Јуве, на минус два бода ке им дојде. :pos:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.858
Поени од реакции
23.214
неосвојување на Скудето мене како фан на Интер би ми било тешко разочарување и промашување.
За фанови кои предвидуваа борба за 4то место ова треба да биде успешна сезона.
Особено што поминаа групи ЛШ, се во полуфинале во Купот на Италија и веројатно до сам крај ќе се борат за титула во Серија А.
Затоа се расправам овде со Маркез и Син. Они двајца беа лидери на сепаратистичката група која на стартот беа сигурни дека ќе биеме битка за 4то место, а сега не им одговара ни што сме при врвот. Син на пример рече нема да му замери на Инзаги ако е во топ 4, ама не пропушти ниту еднаш да напише реферат после негов кикс и да го спореди со Конте.

Интерашиве од класично потценување на конкуренцијата дојдоа до ниво да се правдаат дека тимот не им ништо подобар од другите :icon_lol:
Интересно е како заради еден двајца интераши кои имале такво мислење во група ставате уште дваесетина интераши.
Слободно побарај во Фан Клуб Интер, ретко кој во Сеп-Окт мислеше дека Интер ќе биде доминантен. Баш напротив, неколку бевме кои бевме оптимисти дека ќе бидеме при врвот.
Од друга страна јувенташите тука во истиот период беа апсолутно убедени дека ќе се шампиони, па некако се тоа спласна до потпишувањето на Влаховиќ и дискусијата се пренамени кон Интер.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
И после се што се случи летото, Интер пак има најквалитетен состав и реалноста е дека требаше да се прошета до титулата и сезонава, покрај никаков Јувентус и Милан со 12 играчи.

Уште очекувам да освојат на крај.
Мхм.
Но затоа европскиот шампион кој има буквално 2 исти први постави и најкомплетен состав у лигата... Е сосема во ред да се бори само за топ 4.
Додека Интер кој летоска беше осакатен и сезонава игра со 14 играчи требало да ја прошета лигава.

Според местата на табелата до ова коло Милан 16 пати бил пред Интер наспроти 12 кога било обратно.

Интер бил 9 пати прв, Наполи 12.

Стојам на тоа дека Интер има појак состав од Милан, ама дека Интер требало да се прошета низ лигава сезонава е глупост во најмала рака. Не беше ни прв фаворит на почетокот на сезонава. Јувентус беше.
Интер беше пред Милан, да.

Нема да е толкава срамота ако освои Милан, и повеќе од заслужено им е ова прво место остај ги нивните навивачи што уште убедуваат дека се борат само за ЛШ пласман.

Коа сме кај срамови, срамота е мртвиот Арсенал да е пред Манчестер, рецимо.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
За фанови кои предвидуваа борба за 4то место ова треба да биде успешна сезона.
Особено што поминаа групи ЛШ, се во полуфинале во Купот на Италија и веројатно до сам крај ќе се борат за титула во Серија А.
Затоа се расправам овде со Маркез и Син. Они двајца беа лидери на сепаратистичката група која на стартот беа сигурни дека ќе биеме битка за 4то место, а сега не им одговара ни што сме при врвот. Син на пример рече нема да му замери на Инзаги ако е во топ 4, ама не пропушти ниту еднаш да напише реферат после негов кикс и да го спореди со Конте.

Интересно е како заради еден двајца интераши кои имале такво мислење во група ставате уште дваесетина интераши.
Слободно побарај во Фан Клуб Интер, ретко кој во Сеп-Окт мислеше дека Интер ќе биде доминантен. Баш напротив, неколку бевме кои бевме оптимисти дека ќе бидеме при врвот.
Од друга страна јувенташите тука во истиот период беа апсолутно убедени дека ќе се шампиони, па некако се тоа спласна до потпишувањето на Влаховиќ и дискусијата се пренамени кон Интер.
JA bev ubeden deka ke osvoime od koga si otidoa Lukaku Hakimi i Konte, baska dojde Alegri na klupata ... Megjutoa toa bese letoto, denta koga Rinaldo si zamina (bukbalvo pretposleden den od transfer rok) znaevme kolku e saat.. pederceto né ostavi na cedilo, i Juve bukvalno bez klasicen špic igrase cela polusezona . Sega koga dojde Duce, se vide razlikata od klasicen spic, zadrzuva topka, dobiva vazdusni dueli, drn mrn ti rekov mi rece... Nieden juventas ne spomna titula posle zaminuvanjeto na Kiki ...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Срамота не е. Се надоврзав само на тој термин од дискусијата. Но дефинитивно е голем, голем минус и пропуштена шанса за одбрана на титулата.
Разликата не е којзнае колку голема. Сепак постои. Во ситуација кога Јувентус е во некоја транзиција, Милан е недоречен, а Наполи, Аталанта, Рома и Лацио исклучително мршави (освен Наполи донекаде, гледајќи ја табелата), неосвојување на Скудето мене како фан на Интер би ми било тешко разочарување и промашување.
Точно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom