Мислиш воена неутралност би било доволно за Путин? Така кажал и треба да се верува?
Не се работи за „верување“ туку за реалност на геополитичката ситуација. Украина беше економски бунар без дно претходно, сега галактичко масивна црна дупка. Треба да се глупи Русите сега да ја анексираат Украина.
Инаку Путин до сега што кажал, тоа и реално се обидел да го оствари. За разлика од твоите западњаци.
А ти бе куре на кој му „веруваш“, на која библија се молиш? На чичо Бајден - кој е поим за корупција, и со семејни врски со stake in the game како што велат америте, син му во надзорен одбор во украинскиот пандан на Газпром каде си лапаше милиончиња долари...
Не ти се ни обраќам на тебе, јасно ми е што правиш овде, туку на другите што можеби те читаат.
Доминациjа во Источна Европа и насекаде каде се може. И во таа идеаjа нема жалена на ресурси, човечки животи и желби. На коцка е поставил постоенето на Русиjа и целиот свет.
Што е ова поразлично од тоа што го прави САД во колосално поголеми размери и со поголеми страдања и жртви??
На коцка е поставил постоенето на Русиjа и целиот свет. Па мене ми личи на джихадист коj го држи во заложничество постоенето на човечеството. Само дека првиот има поjас на джехада а Путин нуклеарно оружие. Што по тебе значи: "остаjте ме да правам со Украина што сакам или сите ке одиме по гjаволите.
Му замижуваа за много нешта западниве али наj после им доjде на памет докаде се доjде со Хитлер.
Нормално, не може без Хитлер споредби. Значи НАТО/САД што ги опколуваат Русија со нови членки во воен сојуз против нив, кои ги опколуваат со воени бази и нуклеарни воени бази, тие не се кривите... Русија што се брани, тие се криви?
Бугарска логика. Ви гори под газето на вас, осеќате дека пак ќе бидете на погрешната страна историјата.