Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    686

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.840
Поени од реакции
26.424
Stvarno neznam na sto mislese konkretno. Ne pratev bas no Kina kolku sto znam ne vovede sankcii kon Rusija, nikakvi. A Kina e miljarda narod, ako ne i povekje. Ako mislese na voena pomos, sto bi bilo toa.
Nema veze, ete ke procita ke kazi.
Потпишаа договор за нов гадовод ден или два после интервенцијата
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Да се разбереме, нема демократија во Русија, погледнете што се случува искачаат луѓе на мировен протест на некој плоштад доаѓа полицијата и сите за две минутки ги стрпува у комбичи. Но демократија нема ни на запад, зарем оние граѓани кои протестираат низ Берлин, Париз, Лондон, Њујорк... зарем тие немаат ист третман од страна на полицијата како и протестантите во диктаторската и недемократска фашистичка Путинова Русија. Еве и ние сме нели кобајаги модерна демократска европска земја па ајде да видам некој нека се осмели да излезе да протестира за нешто било што надвор па да видиме што ќе му се деси и како лепо ќе помине. Доста со тие глупости, се оцрнува и плука само по едната страна, а се велича онаа другата страна иако за жал и таму работите не се ништо поарни. Лага и фарса е тоа дека во земјите од западниот евро-атлантски ЕУ/НАТО лагер имало поголема правда, демократија и слобода одошто во Русија и др. земји од истокот, работите за жал не се сјајни никаде, ни лево, ни десно, ни на запад, ни на исток !
 

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.384
Поени од реакции
21.920
Кој е ендгејмот и како ги замишља односите после?

Добро прашање, но јас мислам дека нов свет со нови односи претпочитаат они после.
Прашав конкретно Русија што планира со окупиранара држава да прави. Со оглед на тоа што САД ни Ирак ни Афганистан не можеа да ги држат долгорочно, барем не со големи трошкови, се прашувам каков е планот на Русија и дали предизвикот за нив допрва следува.
 
Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Посерко, внимавај како се однесуваш смрдло еден.
Прво payoneer го дадов како пример, второ тоа дека ќе се регистрираш на БИЛО КОЈ СЕРВИС со погрешна адреса и држава може да го сонувате и ти и тој погоре што дал пример дека ќе отвориш акаунт во друга држава со фалш докс..


И земи разликувај што е берификација, што е блок, ебате бот еден


Sent from my iPhone using Tapatalk
Грев4е си тешко :P
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.410
Поени од реакции
81.753
Прашав конкретно Русија што планира со окупиранара држава да прави. Со оглед на тоа што САД ни Ирак ни Афганистан не можеа да ги држат долгорочно, барем не со големи трошкови, се прашувам каков е планот на Русија и дали предизвикот за нив допрва следува.
Русија кажа веќе, неколку пати, дека не и е намера да ја окупира/освои Украина засекогаш, туку други нешта.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
15.221
Поени од реакции
25.990
Ај тоа Русија ќе ја освој Украина воено горе долу сме согласни за тоа. Каков е планот на Русија за поствоената фаза?
Според тоа што го збореше Путин (а засега има добар процент на реализација на тоа што го збори) или марионетска Украина (слична на Белорусија) или губење на државноста и анексија.
 
Член од
26 септември 2007
Мислења
2.154
Поени од реакции
2.068
Зошто нема Пол на темата, Дали сте на страна на Русија или Украина?
Баш ме интересира дали е 90% или 99% за ...
 

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.290
Овие нацистиве ќе работат за нив како Штази што работеле, Путин ги разбира тие работи :D
Автоматски споено мислење:

Зошто нема Пол на темата, Дали сте на страна на Русија или Украина?
Баш ме интересира дали е 90% или 99% за ...
Не е така, Русија вс Нацистите треба да биде.
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.765
Поени од реакции
9.937
хах, не ми објаснувај тоа
знам кај се сите

Јас прашувам легално, која е разликата.


Ти мислиш дека во меѓународното право има клаузула која вика - ако е у сред Европа тогаш не може да се напаѓа, а ако е у пустиња е ок да нападнеш?
Ти реков која е разликата во главата на обичниот западњак. Ваква реакција немаше ниту кога Русија ја нападна Грузија, ниту по конфликтот Азербејџан-Ерменија, ниту Русија-Чеченија итн., така да не е само до фактот кој е агресор, туку повеќе околности...ваљда Путин ја прелеа чашата со Украина. Мене лично ниту една агресија и конфликт не ми се оправдува. Хипкризијата на Западот немам намера да ја оправдувам и бранам, но нема ни да ја користам за да ја оправдувам и бранам Русија како агресор. Чист whataboutism е тоа, не го намалува непотребното страдање во Украина. Морничаво е ова што го читам во темава, во најмала рака. Стари тапанари, татковци и дедовци некои, да се ситат на тоа колку умреле денес во Украина, да урлаат и да навиваат за жртви. What kolovrt и српски блогови does to a motherfucker...
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.571
Поени од реакции
23.120
Ти благодарам што секое мое мислење будно го следиш, или ме цитираш, или реагираш. Ако си ми фан, ако сакаш да ти ставам автограм, ела ќе ти го ставам.

1. Само не надополни, ќе ти дадеме 15 милијарди и ефтин гас, ама газот ќе си го дадиш под кирија, ќе бидеш безгласна буква, а вие ќе имате право да крените два прсти ако само сакате да прашате нешто, а тоа што ви треба го знаеме ние, не треба да ни го кажувате.

2. Кина нема да си дозволи да зависи од некој. Ако зависи Кина од Русија за гас, на Кина му одговара слаба Русија.

3. Баш дека им е битен бизнисот. Не дека и Западот нема ќар од Кина, ама 70% од извозот на Кина му е баш во Западните земји, така да бизнис бифор плежа...

4.Западот никогаш нема да и воведи санкции на Кина. Кинезите се прагматични, знаат да преговараат и да се договорат, и сите да бидат среќни и задоволни.

od mal sum sakal klovnovi ti si bas toa...


#1 sega se toa ke bide minus parite i gasot. plus ke im treba edno 20 godini da se vratat na ona sto bea. i pak se bezglasna bukva i pak ke krevaat 2 prsti po potreba.

#2 kina nema da zavisi od rusija. kina si ima alternativi ne se ko eu. oni aktivno sorabotuvaat so iran a vo sekoe vreme moze da se vratat i na jaglen. nema tamu zelena politika.

#3 i sto ako e 70% ili 90% ili 320%? kakva razlika ima toa koga zapadot e zavisen od kineska roba. razgledaj po doma i napravi spisok sto ne e made in china ili so nivni delovi... ova e ko zavisnik od heroin da kaze deka go bojkotira edinstveniot diler sto go znae... smeski

#4 normalno deka nema. se vide toa posle sharenata revolucija u hk i covid. ne se ludi, kina e motorot na svetot. tek tajvan koga ke go vratat ima i da molat da preplatat za robata sto im treba.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom