Mene ne mi deluva taka. Rusite izbraa pogresna tepacka tuka. Ne gi krivam za ova so se slucuva, samo ne gleam pozitiven ishod od ova za niv.
Чекај малку, твојата перцепција ти вели дека Русија губи а западот добива, за ваква интерпретација потребно е да имаш и некаква аргументација.
На пример на фронтот губи Русија на економско поле исто, зависна е од ресурси итн итн, но ништо од ова се нема случено, напротив во западните кругови се повеќе се забележува хистерија, а пропагандата ја засили до тој степен што на обичните луѓе им го спржи мозокот па веќе не можат да согледат што е во нивна полза а што не е.
Пред малку читам изјава на рускиот амбасадор во Србија, за Србија цената на гасот се замрзнува на 300 а на останатите 2300 (евра или долари сеедно, газдата е ист) по 1000м3, дали тебе од оваа изјава ти се чини дека западот добива а Русија губи? Пред некој месец Кина го откупи сето жито од Русија, велат нема веќе да јадат ориз ами пченица знаеш ли какви последици оваа ќе има за земјите кои купуваат пченица на пазарот?
Не ни барав да ги обвинуваш или да ги фалиш туку да видам аргумент зошто мислиш дека Русија губи, па можеби е прифатлив и издржан па и јас ќе го сменам мислењето. Инаку видовме како западнта империја се однесуваше во последните децении кога немаше кој да и се спротивстави, денес веќе не е така, затоа и намерно пред година ... ги отворив темите за Кина и Иран како геостратешки предизвици, ама тоа е друга тема. Сакав да речам каубоиве и нивните вазали ги видовме и заклучокот е сакам-е промени, нов свет со нови играчи и нови правила.
Ne, mislam na se osven prakjanje svoja vojska. Znaci ekonomski sankcii, politicki pritisok i opremuvanje na ukraincite. Oni rado bi vlegle i so vojska, ana jbg nuklearki.
Ова е веќе добро, ако нешто многу силно сакаш да се случи можеби ќе успееш ако толку многу сакаш па и навистина така ќе се случи, со други зборови свет на фантазија. Нуклераното оружје е произведено за да се користи во дадена ситуација. (имаше една интересна на ова тема, Русите имаат став: ако не сакаш да разговараш со Лавров ќе разговараш со Шојгу, па сега бирај, и да, не попусто го велат тоа, во вицот има многу вистина само треба да се препознае)
Паниката и стравот кои се шират за истото нуклерано оружје е за да се мотивират луѓето да ги смакнат гаќите самите без да се плати. Постои тактичко нуклерано оружје кое има ограничен домет и има сила за ограничен простор, е токму таквото тактичко оружје без оглед на тоа што ние сакаме или не сакаме да веруваме е се поизгледно, да не речам 102,3% да се употреби.
Ако некој навистина мисли дека може Русија да ја дисциплинира и да ја демоНкратизира, тој има проблем со самиот себе и дефинитивно ги мрази сите луѓе, е против човештвото, а секој оној што пак верува во таква пропаганда, треба да оди и да се девакцинира сигурно примил погрешна вакцина.