Мислам дека Финците (ако се Финци) се најточни, пошто проверував информации на твитер и на телеграм. Ама имаат закаснување, можда ги проверуваат информациите што им стигаат поконзервативно.
Ти реков, Имаше исто на форумов 2008 кога беа првите санкции, имаше и 2014 кога беа вторите санкции сите го мантраа твоето, дека Русија ќе пропадне. Тоа е таа западна мантра одете по мадињата на овенот, кај да е ќе му паднат. По таа мантра тргна и Украина и еве што и се дешава.
Јамајка за каков страм зборува овој и каква споредба прави пошто ми е под ниво да му реплицирам директно..дава пример на држава која е светски сеф на моќници и ништо повеќе од тоа(фактички гол кур од гама мажјак) и не знае што е тоа војна и Русија од друга страна која има милионски жртви и историја од војни од кои не може глава да крене...
Јамајка за каков страм зборува овој и каква споредба прави пошто ми е под ниво да му реплицирам директно..дава пример на држава која е светски сеф на моќници и ништо повеќе од тоа(фактички гол кур од гама мажјак) и не знае што е тоа војна и Русија од друга страна која има милионски жртви и историја од војни од кои не може глава да крене...
Ништо не е страшно си има мислење човекот. Не малку не клукаат тука со западна пропаганда. Не се проблем луѓето кои имаат став, па макар бил и погрешен, туку се проблем куртоните кои ставот им е идеолошки заматен.
златен рудник е vollonteursforUkraine на реддит. Иако мислам дека 95% тролаат. Тој со желката што прашуваше дали можел да ја земе со него на фронт дека не била голема 10 цм само ми беше најдобар. Али можел он и без желката да дојде али не сакал сама да ја остави.
златен рудник е vollonteursforUkraine на реддит. Иако мислам дека 95% тролаат. Тој со желката што прашуваше дали можел да ја земе со него на фронт дека не била голема 10 цм само ми беше најдобар. Али можел он и без желката да дојде али не сакал сама да ја остави.
In total, during the operation, 1812 objects of the Ukrainian military infrastructure were hit.
Among them: 65 control points and communication centers of the Armed Forces of Ukraine, 56 anti-aircraft missile systems of air defense S-300, "Buk-M1" and "Osa", 59 radar stations.
49 aircraft on the ground and 13 in the air, 635 tanks and other armored fighting vehicles, 67 MLRS, 252 field artillery and mortars, 442 units of special vehicles and 54 UAVs were destroyed.
In total, during the operation, 1812 objects of the Ukrainian military infrastructure were hit.
Among them: 65 control points and communication centers of the Armed Forces of Ukraine, 56 anti-aircraft missile systems of air defense S-300, "Buk-M1" and "Osa", 59 radar stations.
49 aircraft on the ground and 13 in the air, 635 tanks and other armored fighting vehicles, 67 MLRS, 252 field artillery and mortars, 442 units of special vehicles and 54 UAVs were destroyed.
Наместо да ја искористиме ситуацијата каде што Украина е главна тема, и да потенцираме дека сме во потполно иста ситуација спрема Бугарите, ние уште неебени офкаме. А во меѓувреме тврдиме дека украинскиот е дијалект на рускиот. И се чувствуваме навредени дека евроамбасадорот денес ни кажа дека не се споредувале ситуациите.
Тоа се приказни за мали деца кои нема шанси да поминат каj странски дипломат. Така да џабе муабети. Сигурно си читала дека Дејвид Гир порача оти не може да се прават такви споребди бидејќи станува збор за крајно различни ситуации.
Тоа се приказни за мали деца кои нема шанси да поминат каj странски дипломат. Така да џабе муабети. Сигурно си читала дека Дејвид Гир порача оти не може да се прават такви споребди бидејќи станува збор за крајно различни ситуации.
И не само тоа, да не сме ја искористување ситуација да правиме притисок. И ич да не ни чуе како ќе тераат со Украина. И утре да ги примат за ден ич да не ни е гајле и да замижиме и да се договориме со Бугарија.
Кој ги ебе нека пропаднат лицемерите и навлечените.
Ако е вистина, испаѓа дека уствари украинскине тезгериња си ја дадоа земјата да им биде полигон за пресметка на Русија со западот.
Пресметка во која они ќе се раселуваат и умираат, во замена за не знам што.
Како тоа си ја дадоа земјата, некој ги праша, имаа ли референдум барем консултативен де!
Постои сила на аргументот и аргументот сила, овде имаме случај каде се примени сурова сила и Украинците беа буквално ставени во таква опозиција, вие ќе се пукате су Русите, а ние ќе ги броиме парите и ќе навиваме за вас и ќе ви праќаме по некоја прачка.
Па ова е вистинска демократија, знаете ли колку време се чекаше на ваков изблик на демократијата?
Кога ќе ги палиме книгите (од руски автори) ама онака демократски? (на чекор сме од таквото ....)
Во оваа време на демократска хистерија не треба ништо да не изненади, се повеќе информации за протерани руски студенти, шиканирања, ...
Случајот во Австралија каде гостин кој поставува прашање, буквално беше избркан од студиото, само зашто спомнува работи кои не се во зададени рамки.
само да дополна
во САД се отпуштаат наставници, само затоа што ги прашал учениците дали има некој што ги мрази Русите
ВО Италија се забрануваат професори нивните предавања затоа што профата имал предавање за Достоевски не само што е потребна омраза кон живите ами потребно и мртвите Руси да се избришат дека некогаш постоеле,
од каде ми е ова познато
И еве го, легендарното калимерство. Наместо да ја искористиме ситуацијата каде што Украина е главна тема, и да потенцираме дека сме во потполно иста ситуација спрема Бугарите, ние уште неебени офкаме. А во меѓувреме тврдиме дека украинскиот е дијалект на рускиот. И се чувствуваме навредени дека евроамбасадорот денес ни кажа дека не се споредувале ситуациите.
Прво сами тврдиме дека не е исто, после сме навредени. Ужасно глуп народ живее овде, не знае да собере 2 и 2.
Немој така па сите сакат да ја искористат ситуацијава, 'нашата' Славјанка не пријави за во прв ред, малку ли е?
Тики не ти ја разбрав поентата со паралелата ако би сакал да појасниш, ние кои сме Русите или Украинците, а кои се Бугарите, па да видиме колку држи вода.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.