Добро, ќе го банира најпосле некој овој лудакот што посакува Путин да фрли нуклеарка вез Скопје?Во крајна сметка Путин може и превентивно да фрли нешто нуклеарно, во Берлин, Лондон, Скопје, Брисел.
Добро, ќе го банира најпосле некој овој лудакот што посакува Путин да фрли нуклеарка вез Скопје?Во крајна сметка Путин може и превентивно да фрли нешто нуклеарно, во Берлин, Лондон, Скопје, Брисел.
Он ги кажува можностите, а ние како дел од НАТО со солидна логистика на балкан сме привлечна мета за таков напад. Во нуклеарен конфликт секако сме меѓу првите цели, може и да не дочекаме на вести да слушнеме.Добро, ќе го банира најпосле некој овој лудакот што посакува Путин да фрли нуклеарка вез Скопје?
Паладиумот бил поголем проблемДа, Кина најмногу произведува но и најмногу увезува. Значи не им е баш за продажба.
Airbus набавува 50% од титаниумот од Русија а Боинг една третина. Не знам колку лесно ќе го заменат тоа ако Русија прекине да им продава.
Да имаха украинците ракети уште би ударили по километри долгата колона кон Киев. Вероватно е дел од информационата воjна.Нешто интересно, ако е точно ќе се дознае за брзо
Да е само еден. Барем неколкумина до сега што ги забележав чат-пат кога ја погледнувам темата. Со каков ентузијазам зборуваат за нуклеарки мислиш ќе се помочаат од среќа ако почне Путин да ги фрла насекаде, ебате ненормалните мислат за компјутерска игра се прави муабет. Не за нешто друго, to own the libs е муабетот Nuke the world to shit to own the libs. И секако поради западната пропаганда и лицемерие. Тоа е рационалниот одговор.Добро, ќе го банира најпосле некој овој лудакот што посакува Путин да фрли нуклеарка вез Скопје?
Ех, не е па до толку работава. Ако изгубиле 5000 војници, а имаат 2 милиони професионална војска и не е некој проблем. Техниката исто пола е напуштена, не уништена. Кога ќе ги осигураат реоните ќе си ја повратат таа техника, исто многу напуштена има и од украинската армија, рачунај и тие на долг рок ќе им бидат од корист на русите.Ne znam so mislea rusive iskreno, koga i na laici ko mene im bese jasno deka ova kje se desava. Gi praat partali vo zasedi, a ovie pa za sekoe gradce se tepaat po nekolku dena.
So vakov obem na zrtvi i oprema prasanje e kolku vreme mozhe da teraat vo ofanziva.
Не посакува.Добро, ќе го банира најпосле некој овој лудакот што посакува Путин да фрли нуклеарка вез Скопје?
Не можат да се помират дека светот не е веќе униполарен и моќта им опаѓа. Се плашам дека до тој степен се неарни у главите што сакаат да го повлечат цел свет со нив како ќе паѓаат надоле.
Фасцинантен е бројот на стратешки мислители, вистински експерти и познавачи (од западниот свет) кои со години предупредуваа кон што води состојбата во Украина ако се продолжи со еднострана политика кон Украина. Никој не ги слушна и еве сега каде е работата.
Не лупај глупости, не е Путин тој што се заканува иако ти само него го слушаш да зборува околу тоа.Да е само еден. Барем неколкумина до сега што ги забележав чат-пат кога ја погледнувам темата. Со каков ентузијазам зборуваат за нуклеарки мислиш ќе се помочаат од среќа ако почне Путин да ги фрла насекаде, ебате ненормалните мислат за компјутерска игра се прави муабет. Не за нешто друго, to own the libs е муабетот Nuke the world to shit to own the libs. И секако поради западната пропаганда и лицемерие. Тоа е рационалниот одговор.
Фасцинантен е бројот на стратешки мислители, вистински експерти и познавачи (од западниот свет) кои со години предупредуваа кон што води состојбата во Украина ако се продолжи со еднострана политика кон Украина. Никој не ги слушна и еве сега каде е работата.