- Член од
- 27 мај 2013
- Мислења
- 3.527
- Поени од реакции
- 4.706
sajla siДобро извини. Ќе седнам сега да ја гледам утакмицата, изгледа не бива само од лајвскор да коментирам.
sajla siДобро извини. Ќе седнам сега да ја гледам утакмицата, изгледа не бива само од лајвскор да коментирам.
Ок, одјебиsajla si
Па у Сабота гледав Салернитана - Болоња, по возбудлив натпревар беше.E aj sea zosto kalcovo za kur ne go biva? Koj go gledase Carabao finaleot Pool - Celzi neka sporedi toa derbi so ova mrtvilovo denes.. Ko da igraa Spezia- Salernitana
Не претерувај и ти сега. Повеќето навивачи на италијански тимови го следат Калчото 30тина години. Премиер лига не ни постоела тогаш. Тоа што сега парите се кај англиските екипи и можат да купат кого сакаат, мене нема да ме премисли да ја гледам таа лига наместо Серија А. Всушност со тие пари англичаните освен интересна лига со купени странци ништо корисно не направиле за англискиот фудбал зошто талентот не може да се купи.E aj sea zosto kalcovo za kur ne go biva? Koj go gledase Carabao finaleot Pool - Celzi neka sporedi toa derbi so ova mrtvilovo denes.. Ko da igraa Spezia- Salernitana
Druze, 90% od nie kajgana kalco fanovite pratime vekje 20-30 godini kalco.. Togas bese najjaka italijanskata i zatoa ustvari nie gi zasakavme Juve/inter/milan/roma/lazio itn itn.. Zosto nema na temava fanovi na Napoli i Atalanta? Posto sega prknaa pred 5-6 godini.. A vekje 15 godini unazad nieden nov fusbalski fan ne ti bira italijanski klub za milenici, 70% biraat engleski klubovi, 25% real/barca posto se bezvremenski klubovi i 5% psz+baern.. Znaci megju nas fanovite tuka na kajgana nema nieden fanatik sto pocnal da naviva za Juve/inter/milan itn itn od lani ili prehlani.. da ne recam u zadnji godini.. Zosto? Zosto site tezneat da najdat milenik od najdobrata liga u svet (nesto sto nie go napravivme pred 20-30 god)Не претерувај и ти сега. Повеќето навивачи на италијански тимови го следат Калчото 30тина години. Премиер лига не ни постоела тогаш. Тоа што сега парите се кај англиските екипи и можат да купат кого сакаат, мене нема да ме премисли да ја гледам таа лига наместо Серија А. Всушност со тие пари англичаните освен интересна лига со купени странци ништо корисно не направиле за англискиот фудбал зошто талентот не може да се купи.
Си создаваат таленти. Треба да се признае кога некој работи добро и е подобар, нема потреба од водење инает. И Италијаните трошеле повеќе пари во однос на другите кога биле најдобра лига и ги купувале најдобрите фудбалери. Особено во девеесетите, во нултите веќе постепено се намалува, но и тогаш се држат барем во прва половина од деценијата.Всушност со тие пари англичаните освен интересна лига со купени странци ништо корисно не направиле за англискиот фудбал зошто талентот не може да се купи.
Со пари сите таленти се купуваат, и затоа англискиот фудбал е таму каде што е, затоа што талентите и добрите играчи играат на таа лига, а не на ова мртвило од лига наречена Сериа А, каде пензионерите Жиру, и Џеко изиграваат светски класи во топ 2 клубовите во лигава.Не претерувај и ти сега. Повеќето навивачи на италијански тимови го следат Калчото 30тина години. Премиер лига не ни постоела тогаш. Тоа што сега парите се кај англиските екипи и можат да купат кого сакаат, мене нема да ме премисли да ја гледам таа лига наместо Серија А. Всушност со тие пари англичаните освен интересна лига со купени странци ништо корисно не направиле за англискиот фудбал зошто талентот не може да се купи.
Јуве го има истиот сопственик наследно, Интер и Милан исто така имаа италијански сопственици со генерации. Значи не руси, американци и арапи. Немам ништо против споменативе ама во италија ни во златните години на Серија А немаше странски капитал.Романтиката кон Калчото и сеќавањата како најдобра лига при крајот на 20-ти и почетокот на 21-ви век, никако не се врзани со пари, претпоставувам? @Bianconero vero
Дај некако ако сакаш да ги прелистаме сопствениците на италијанските тимови тогаш, кога Сериа А е број еден, па да видиме дали лигата цветала без капитал и исклучиво со талент, може?
Може да купат таленти од странство ама Англија нема ништо од тоа бидејќи се антиталенти за фудбал.Со пари сите таленти се купуваат, и затоа англискиот фудбал е таму каде што е, затоа што талентите и добрите играчи играат на таа лига, а не на ова мртвило од лига наречена Сериа А, каде пензионерите Жиру, и Џеко изиграваат светски класи во топ 2 клубовите во лигава.
Јуве го има истиот сопственик наследно, Интер и Милан исто така имаа италијански сопственици со генерации. Значи не руси, американци и арапи. Немам ништо против споменативе ама во италија ни во златните години на Серија А немаше странски капитал.
Автоматски споено мислење:
Може да купат таленти од странство ама Англија нема ништо од тоа бидејќи се антиталенти за фудбал.