Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.763
Поени од реакции
8.023
Кој се овие аматери на Arena 1 Premium?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.763
Поени од реакции
8.023
E aj sea zosto kalcovo za kur ne go biva? Koj go gledase Carabao finaleot Pool - Celzi neka sporedi toa derbi so ova mrtvilovo denes.. Ko da igraa Spezia- Salernitana
Па у Сабота гледав Салернитана - Болоња, по возбудлив натпревар беше.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.118
Поени од реакции
6.530
Ovaa se vika za dzabe izgubeni 95min, mrtvilo od ekipi mrtvilo od igra totalno fudbal bez idei, skendija-skupi podobro derbi od ovaa vecerva. Zatoa 95% od natprevarite gi gledam highlights od 2min i se ke ti stane jasno.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.144
Поени од реакции
46.175
Интер денес 0 шанси за гол ( не памтам дека ова некад сум го просведочил против Милан ), буквално, 90 мин, ако се додаде фрапантното издание против Џенова, една шанса у 180 минути од корна, 4ти меч у низа со 0 голови.
У голема криза се влезени, ваков Интер поголема е веројатноста да заврши позади Јуве и уз разјарена Аталанта да се бори за ЛШ до задње коло отколку да освои титула.

Мизерии.

Мечов не ми се ни коментира,90 минути што никогаш нема да ги добиеме назад, мегаломанско тажно дерби, најлошото во задњи неколку години убедливо, толку беа за никаде што нит тензија некоја не направија, кошкање пцуење, било што.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
E aj sea zosto kalcovo za kur ne go biva? Koj go gledase Carabao finaleot Pool - Celzi neka sporedi toa derbi so ova mrtvilovo denes.. Ko da igraa Spezia- Salernitana
Не претерувај и ти сега. Повеќето навивачи на италијански тимови го следат Калчото 30тина години. Премиер лига не ни постоела тогаш. Тоа што сега парите се кај англиските екипи и можат да купат кого сакаат, мене нема да ме премисли да ја гледам таа лига наместо Серија А. Всушност со тие пари англичаните освен интересна лига со купени странци ништо корисно не направиле за англискиот фудбал зошто талентот не може да се купи.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Не претерувај и ти сега. Повеќето навивачи на италијански тимови го следат Калчото 30тина години. Премиер лига не ни постоела тогаш. Тоа што сега парите се кај англиските екипи и можат да купат кого сакаат, мене нема да ме премисли да ја гледам таа лига наместо Серија А. Всушност со тие пари англичаните освен интересна лига со купени странци ништо корисно не направиле за англискиот фудбал зошто талентот не може да се купи.
Druze, 90% od nie kajgana kalco fanovite pratime vekje 20-30 godini kalco.. Togas bese najjaka italijanskata i zatoa ustvari nie gi zasakavme Juve/inter/milan/roma/lazio itn itn.. Zosto nema na temava fanovi na Napoli i Atalanta? Posto sega prknaa pred 5-6 godini.. A vekje 15 godini unazad nieden nov fusbalski fan ne ti bira italijanski klub za milenici, 70% biraat engleski klubovi, 25% real/barca posto se bezvremenski klubovi i 5% psz+baern.. Znaci megju nas fanovite tuka na kajgana nema nieden fanatik sto pocnal da naviva za Juve/inter/milan itn itn od lani ili prehlani.. da ne recam u zadnji godini.. Zosto? Zosto site tezneat da najdat milenik od najdobrata liga u svet (nesto sto nie go napravivme pred 20-30 god)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.379
Поени од реакции
14.790
Всушност со тие пари англичаните освен интересна лига со купени странци ништо корисно не направиле за англискиот фудбал зошто талентот не може да се купи.
Си создаваат таленти. Треба да се признае кога некој работи добро и е подобар, нема потреба од водење инает. И Италијаните трошеле повеќе пари во однос на другите кога биле најдобра лига и ги купувале најдобрите фудбалери. Особено во девеесетите, во нултите веќе постепено се намалува, но и тогаш се држат барем во прва половина од деценијата.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Романтиката кон Калчото и сеќавањата како најдобра лига при крајот на 20-ти и почетокот на 21-ви век, никако не се врзани со пари, претпоставувам? @Bianconero vero

Дај некако ако сакаш да ги прелистаме сопствениците на италијанските тимови тогаш, кога Сериа А е број еден, па да видиме дали лигата цветала без капитал и исклучиво со талент, може?

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
Со пари сите таленти се купуваат, и затоа англискиот фудбал е таму каде што е, затоа што талентите и добрите играчи играат на таа лига, а не на ова мртвило од лига наречена Сериа А, каде пензионерите Жиру, и Џеко изиграваат светски класи во топ 2 клубовите во лигава.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Романтиката кон Калчото и сеќавањата како најдобра лига при крајот на 20-ти и почетокот на 21-ви век, никако не се врзани со пари, претпоставувам? @Bianconero vero

Дај некако ако сакаш да ги прелистаме сопствениците на италијанските тимови тогаш, кога Сериа А е број еден, па да видиме дали лигата цветала без капитал и исклучиво со талент, може?
Јуве го има истиот сопственик наследно, Интер и Милан исто така имаа италијански сопственици со генерации. Значи не руси, американци и арапи. Немам ништо против споменативе ама во италија ни во златните години на Серија А немаше странски капитал.
Автоматски споено мислење:

Со пари сите таленти се купуваат, и затоа англискиот фудбал е таму каде што е, затоа што талентите и добрите играчи играат на таа лига, а не на ова мртвило од лига наречена Сериа А, каде пензионерите Жиру, и Џеко изиграваат светски класи во топ 2 клубовите во лигава.
Може да купат таленти од странство ама Англија нема ништо од тоа бидејќи се антиталенти за фудбал.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.961
Поени од реакции
15.194
@Bianconero vero форсираш за инат. Енглезите играа финале на европско каде што изгубија на пенали, а во младински категории имаат одлични резултати последниве генерации. Репрезентацијата им е изразито квалитетна и ќе биде при врвот на сите натпреварувања барем уште два циклус. Од друга страна, итаљаниве освоија европско, ама сосема можно е да пропуштат два мундијали по ред. Брука за нив.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Јуве го има истиот сопственик наследно, Интер и Милан исто така имаа италијански сопственици со генерации. Значи не руси, американци и арапи. Немам ништо против споменативе ама во италија ни во златните години на Серија А немаше странски капитал.
Автоматски споено мислење:

Може да купат таленти од странство ама Англија нема ништо од тоа бидејќи се антиталенти за фудбал.

Олигарх/корпорација/огромен фамилијарен бизнис, не познава националност. Капиталот ти е тој, дали е руски ими домашен, неважно.

Сите ја сакавме таа Парма и нејзината златна генерација. Позади таа романтика наречена Парма стоеше Parmalat, водечки италијански гигант (0.8 од италијанскиот БДП во '90-ти). За фамилија Ањели и нивното богатство не е потребно да се зборува. Берлускони?

Со промената на политичкиот амбиент и влегувањето во економска криза на Италија, се промени и амбиентот во италијанскиот клупски фудбал. Калчополи му го удри последниот клин во ковчегот.
Јас лично го обожавам италијанскиот фудбал, но се обидувам да бидам малку реален.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom