Vlade, ako ne za drugo, gi citam dvete strani i vo slucajov ne navivam onaka sportski za nekoja strana. Mi fali pricinata za vojnava a gledam samo gubitnici, posebno gubat narodi koi gi smetam za bliski so Makedonskiot (posebno Ukraincite). Ogromna nepravda e toa sto im se desava, se ubieni, odseleni, nivnite gradovi se nistat.
Inace veruvaj lugjeto ne se tolku naivni bezuslovni da imaat verba vo vlastite. Ama situacijata e poinakva nego vo Makedonija. Toa e mozebi razlikata megju mene i tebe. Ima zapadni drzavi kade funkcioniraat sistemite i vlastite pa narodot ima pogolema doverba kon niv. Za razlika od Makedonija i drugi istocnoevropejski drzavi.
Ti sakas site isto da mislime kako tebe mesto da diskutirame razlicni stavovi, sto e i celta na eden forum, i da gi vidime i drugite perspektivi. Inace nisto licno, ne mi znaci mnogu sto se pisuva vo forumov ama ima tendenca ovde, malcinski stavovi da bidat napadnati mesto da se diskutira okolu niv. Voglavno toa e poradi narativot za losiot zapad.