- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 12.007
- Поени од реакции
- 18.809
За тоа дека не ствара зависност не би рекол пошто јас бев сведок баш на спротивното, а кафе не пијам
prirodno si e prirodno....aerodromski fishАбе дрога може да е дрога али за мене не е придоно си е како што ти расте дома доматот во двор така и ова.
Дрога = исушен дел од растение (тука ти се цигарите)Дали според тоа и алкохолните пијалоци се дрога? И цигарите; бидејќи и тие удираат у глава?
Дрога = исушен дел од растение? :|Дрога = исушен дел од растение (тука ти се цигарите)
Наркотично средство = супстанца што делува на психомоторната активност (тука ти е алкохолот)
Значи маријана е и дрога и наркотично средство?Дрога = исушен дел од растение (тука ти се цигарите)
Наркотично средство = супстанца што делува на психомоторната активност (тука ти е алкохолот)
Исто и тутунот.Значи маријана е и дрога и наркотично средство?
Алкохолот создава поголема зависност од генџот, плус и уништува внатрешни органи. А сепак се продава слободно. Интересно.
Да.Дрога = исушен дел од растение? :|
wtf?
хехехе, принцесдобро е се согласувате со мене дека е дрога барем. ја мислев пола и повеќе ке одговорат као даемек не спаѓа у дроги зашо била широко пространета ја сметаат ко опојно сретство и тн. али не е битно Инаку.. принц оф евил. и кокаинот се прави од растение нели? значи ли ова дека може да се споредува со марихуаната?
А DMT-то не е дрога значи?Да.
Дрога е исушен дел од растение.
дрога е:
Chamomili flos
Uvae ursi folium
Cynosbati fructus
... итн
Тој е изолиран од Mimosa tenuiflora, и се создава ендогено.А DMT-то не е дрога значи?
Е добро де, и воздухот е штетен па го дишиме.Алкохолот создава поголема зависност од генџот, плус и уништува внатрешни органи. А сепак се продава слободно. Интересно.
Тој е изолиран од Mimosa tenuiflora, и се создава ендогено.
Ние на фотосинтеза живееме?И?
Иначе DMT лачат и одредени змии и жаби.
Дрога е или не е?
А демек гането не предизвикуваИсто и тутунот.
Ептен јака зависност (телесна) + рак.
Bottom line: Though marijuana most likely pales in cancer risk when compared to cigarette smoking, it's better to play it safe.А демек гането не предизвикува
Many of the carcinogens and co-carcinogens present in tobacco smoke are also present in smoke from marijuana.
Marijuana smoking does cause inflammation and cell damage, and it has been associated with pre-cancerous changes in lung tissue.
Marijuana has been shown to cause immune system dysfunction, possibly predisposing individuals to cancer.
http://lungcancer.about.com/od/causesoflungcance1/f/marijuana.htm
Да не почнам за перманентна импотенција кај хеви јузерс или параноја и параноидна шизофренија