Дрога ( Наркотични дроги )

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
добро е :) се согласувате со мене дека е дрога барем. ја мислев пола и повеќе ке одговорат као даемек не спаѓа у дроги зашо била широко пространета ја сметаат ко опојно сретство и тн. али не е битно Инаку.. принц оф евил. и кокаинот се прави од растение нели? значи ли ова дека може да се споредува со марихуаната?

I

Intex

Гостин
Тоа е веќе дискутабилно.
Прво пијанство: дрво сум од 2 пива.
Шесто пијанство: дрво сум од 3 пива.
Стото пијанство: многу пива ме праат дрво.

Дефиниција за дрво: едвај одам. Дали тоа одење едвај е промена на физичката состојба? - Да. Дали алкохолот е дрога? - По логика: да. По економски гиганти: не.

Фино.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.007
Поени од реакции
18.809
Дали според тоа и алкохолните пијалоци се дрога? И цигарите; бидејќи и тие удираат у глава?
Знам дека сум офтопик ама од кога цигарите удираат у глава, еве јас сум пушач не некој страстен (без 2 до 5 цигари на ден не поминувам), па не сум приметил да ме удрат во глава

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Знам дека сум офтопик ама од кога цигарите удираат у глава, еве јас сум пушач не некој страстен (без 2 до 5 цигари на ден не поминувам), па не сум приметил да ме удрат во глава
Незнам за твоето, ниту за туѓите искуства, но мене ми се јавува слаба вртоглавица од цигари. Патем, и никотинот се смета за дрога. http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4753

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.007
Поени од реакции
18.809
А па тоа да, ама не е психотропна супстанца колку што знам. И мене порано ми се јавуваа вртоглавици, особено ако не сум јаден и запалам цигара

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
А па тоа да, ама не е психотропна супстанца колку што знам. И мене порано ми се јавуваа вртоглавици, особено ако не сум јаден и запалам цигара
Аљо.
Нема везе дали те мава вртоглавица, тутунот мава во глава.
Прочитај си, едуцирај си зошто е тешко да се одвикнеш од тутун, и зошто се чуствуваш подобро и посмирено одкако ќе испушиш цигара.

I

Iblis

Гостин
Ај пробај да ги откажеш, да видиле дали ќе удрат на нешто(физичка зависност ми е муабетот...)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.007
Поени од реакции
18.809
По таа логика и тие што пијат по 2л. Кока Кола секој ден се наркомани

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
По таа логика и тие што пијат по 2л. Кока Кола секој ден се наркомани
Кока колата содржи кафеин (и не сум сигурна за кокаин), што исто создава зависност.
God bless Google and those who often use it! :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.007
Поени од реакции
18.809
Фала што ме извести за кофеинот ја мислев џоинт и клаваат внатре

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Кока колата содржи кафеин (и не сум сигурна за кокаин), што исто создава зависност.
God bless Google and those who often use it! :)
Кофеинот е тип на стимуланс што не ствара зависност
плус во кока колата е застапен во минимални колични, некои си 30мг што е 6 пати помалку од кафето...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кофеинот е тип на стимуланс што не ствара зависност
плус во кока колата е застапен во минимални колични, некои си 30мг што е 6 пати помалку од кафето...
Тоа е телесна зависност.
Луѓето сами си ствараат “зависност“. Така човек може да е “зависен“ од било што.
Таква “зависност“ има и канабис сативата.

Kajgana Shop

На врв Bottom