Собирање залихи на намирници заради страв од војна

• Креатор на темата Креатор на темата BigMac
  • Време на започнување Време на започнување
Намачкај се со свинска маст и сол, ако планира некој да те јаде бар да ужива у тоа.
Не планирам да горам во пеколот, свинската маст е за јадење, не за арчење по мазарии :D

Вчера имаше еден убав коментар: Сите купиле резерви брашно а помалку од 10% од тие знаат домашен леб да направат...
... пресуден е психолошкиот фактор дека нешто се снабдило од есенцијалните продукти,

Озбилно, секаде се рафтојте празни. Од утре маслото 140 денари. :popce:

Ако ме служи памтење мислам дека цените се замрзнати до вечер, а од утре само ќе има ограничување на маржата на трговците. Така да најверојатно утре ќе имаме други цени на основните производи, посебно на оние што ги увезуваме.

брат, странското е увек поефтино, нашиве не дерат највеќе. Поготово српската и германската роба се многу поефтини.

брат, странското е увек поефтино, нашиве не дерат највеќе. Поготово српската и германската роба се многу поефтини.
Се е скупнено и таму. Ќе видиме утре кои цени ќе бидат.

Допрва ќе поскапуваат цените поготово поради Руско - Украинската криза, а и предходниве економски зафрканции кои ги донесе короната

влегов после работа во кам и стокомак и си излегов редици од крај до крај луѓе со полни колички а ја јаден самец дома ништо неам ќе си легнам гладен :place:

Ја неам отидено во супермаркет од пред една недела. Сега ме испаничивте со ова немањето ништо.

Ја неам отидено во супермаркет од пред една недела. Сега ме испаничивте со ова немањето ништо.
ПА ПРАЗНО Е СЕКАДЕ!!!!
ШТО ЧЕКАШ!?!?!

За војна се спремаме или за што :D

Еве да речиме сакаш да купиш некоја количина масло, колку ќе земеш? 1 картон (х 12 шишиња)? Пак кога ќе снемаш, мораш да купиш. А ако и после потрошувањето на тие 12 шишиња, в продавница нема масло или пак...нема продавница :confused: сигурно се случило нешто катастрофално, па ќе ти требаат ред други побитни работи отколку масло за јадење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom