Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Филозофка ај не ги лажи луѓето и не вади статии од wikipedia (и тоа македонската верзија :nesvest:). Ко ќе најдеш доказ дека некој умрел од марихуана, тогаш врати се на темава и кажувај колку е штетна and shit.
Во меѓувреме, болните пациенти ќе продолжат да си ја користат марихуаната за лекување, ентузијастите ќе продолжат да уживаат во нејзините благодети, наркоманите ќе продолжат да ја злоупотребуваат, дилерите ќе продолжат да ја мешаат со што-све-не, а владата и понатаму ќе остане слепа и нема да ја легализира, иако од неа би се правел најголем профит на државно ниво. :salut:
Има веќе 3 години од кога брат ми умре од предозирање со марихуана. Бил на некоја журка, го терале другарите да запали уште еден, уште еден се док не се онесвестил. Им било страв да се јават на брза помош и го отавиле да умре. Така да не трескај глупости добро?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Прво се почнува од заебанција, послем идеш на дување на еднаш во два месеци, па потоа на еднаш месечно и така си тераш, се додека не почне да се интензивира и да почнеш да дуваш еднаш на две недели, па потоа си правиш филм и почнуваш 1 неделно, секоја недела така си терашш се додека не ти е ни тоа доволно па почнуваш еднаш дневно секој ден!! па потоа почнуваш секој ден по 2 пати, секој ден по 3 до 5 пати, секој ден по 10 пати, секој ден по кутија џоинт, и стануваш џаначе,, пот хед тотално издуван имбецил, потоа не ти е таа доза доволна па почнуваш да земаш есктази на журка, и почнуваш да експериментираш во полето на појаките дроги кока,и остали се додека не почнеш да се пукаш у вена не личиш на човек закачуваш хепатит, ослабуваш 20 кила и жив мртовец и тогаш по некое време се предозираш и те наоѓаат на некој скали од зграда. или на некоја клупа. а за сето ова време од 5, 6, 7, 8 или 10 години ти си товар на фамилијата,во постојан конфликт со домашните, и тотално не способен за било каква ментална работа.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Прво се почнува од заебанција, послем идеш на дување на еднаш во два месеци, па потоа на еднаш месечно и така си тераш, се додека не почне да се интензивира и да почнеш да дуваш еднаш на две недели, па потоа си правиш филм и почнуваш 1 неделно, секоја недела така си терашш се додека не ти е ни тоа доволно па почнуваш еднаш дневно секој ден!! па потоа почнуваш секој ден по 2 пати, секој ден по 3 до 5 пати, секој ден по 10 пати, секој ден по кутија џоинт, и стануваш џаначе,, пот хед тотално издуван имбецил, потоа не ти е таа доза доволна па почнуваш да земаш есктази на журка, и почнуваш да експериментираш во полето на појаките дроги кока,и остали се додека не почнеш да се пукаш у вена не личиш на човек закачуваш хепатит, ослабуваш 20 кила и жив мртовец и тогаш по некое време се предозираш и те наоѓаат на некој скали од зграда. или на некоја клупа. а за сето ова време од 5, 6, 7, 8 или 10 години ти си товар на фамилијата,во постојан конфликт со домашните, и тотално не способен за било каква ментална работа.

Ја мислим добро ти седи никот. ;)
Значи имам другари кои дуваат секојдневно по 2-3 џоинта, веќе 3 години а можеби и више и никој од нив не се стаел на синтетика ниту пак имаат некои проблеми со психа или развој или било што. Единствено што ослабнаа ептен - коска и кожа се а други последици нема. Од пренапушуење можеш да се онесвестиш или ако си почетник ако испушиш една двојка нормално е дека можеш да паднеш у несвест. Така све си има мера, ако знаеш како да го искористиш, ако знаеш да си го возиш филмот можеш да го извлечеш максимумот од тоа растение. И не гледам причина зошто да не би се легализирала марихуаната. Кога цигарињата се легални зошто не и тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Бабо, иди таму плети чорапи, не тропај глупости по интернет.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Па и да имаат нема тебе да ти кажат, јас имам другар што разви параноидна шизофренија, од гане, едноставно тоа е појако од нив, силната потреба за појака доза, и за се поголема и поголема доза, е појака од се останато, неможе да се сопре и доаѓа ден кога организмот не се задоволува само со ефектот на гане, тогаш доаѓа до пресврт во животот на наркоманот и почнува експериментирањето со појаки дроги, прво како што реков на ред се есктазите, потоа доаѓа нешто појако се додека не се стави на хероин, потоа веќе е лесно да се предозира и доаѓа ризикот од ХИВ ХЕПАТИТ и останати срања се додека не умре, еве го Шефкет од серијата кога лисјата паѓаат, умре на сред серија од предозирање затоа го сставија овој новиот шефкет, може да се примети дека стариот шефкет беше малку изгубен и слаб како костурче, не е дека не е баш ништо се е линкувано поврзано, сите наркомани почнуваат со гане, ниеден наркоман не почнал директно да се пука у вена, сите почнуваат со нешто слабо проблемот е што организамот постојано си бара поголема доза и тука веќе настанува пресвртот, да немаше потреба од појака доза проблемот ќе беше послаб, но проблемот се продлабочува така неприметливо со текот на годините што дури е незабележливо, за некој од страна што набљудува прогресот е сосема природен и се одвива во текот на повеќе години....

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.828
Поени од реакции
11.465
Има веќе 3 години од кога брат ми умре од предозирање со марихуана. Бил на некоја журка, го терале другарите да запали уште еден, уште еден се док не се онесвестил. Им било страв да се јават на брза помош и го отавиле да умре. Така да не трескај глупости добро?
Приложи документи од судска медицина да видиме од што умрел брат ти, ако умрел и секако ако го имаш...и баш не ми е јасен феноменот на онесвестување > смрт.
Извини, но мене ова ми личи на 5то одделенска лажга...ништо повеќе!

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Приложи документи од судска медицина да видиме од што умрел брат ти, ако умрел и секако ако го имаш...и баш не ми е јасен феноменот на онесвестување > смрт.
Извини, но мене ова ми личи на 5то одделенска лажга...ништо повеќе!
Ок јас имам пример, домашен со предозирање од марихуана, братучедка ми има нешто послабо срце, и сега таа се нашла во ситуација на експериментирање со марихуана ја натерале да испуши цел џоинт, така што сред ноќ ја викаа мајка ми да ја носат во болница за да се смири срцето, имаше јако срцебиење и ќе умреше за малце.

T

Tetro

Гостин
Затоа не е дрога за секој.
1-во: Јас гласам за тоа да се донесе нов закон за употреба и дистрибуција и секое лице кое ќе сака да користи дрога пред тоа да му се направат испитувања и согласно неговата психофизичка состојба да се определи дали истото е способно или неспособно, уствари кој вид на дрога најдобро ќе му стои.
2-ро: Приказни има колку сакаш. Уствари, само јузерите се тие кои ја знаат точната приказна, остај тоа социолозите што раскажуваат и што пишува по весници. Тоа е се` така добро нафилувано (за пари да се земат повеќе). Сум бил на некои места, сум присуствувал на многу предавања на таа тема и знам.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Без разлика човекот е тој, било кој човеков организам реагира исто на одредени супстанци, не е слон па да реагира различно, али тоа е ако сакаш ќе си најдеш оправдување...доста ми е од темава више:D

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Како што рече mans, во случај прво да имаш брат и стварно да умрел од марихуана, еве што ќе ти кажам.

Тоа е тоа кога ставаат "дрога во хероинот". Ако пак не ти е јасно, прочитај го болдираното.
Во меѓувреме, болните пациенти ќе продолжат да си ја користат марихуаната за лекување, ентузијастите ќе продолжат да уживаат во нејзините благодети, наркоманите ќе продолжат да ја злоупотребуваат, дилерите ќе продолжат да ја мешаат со што-све-не, а владата и понатаму ќе остане слепа и нема да ја легализира, иако од неа би се правел најголем профит на државно ниво. :salut:

PS: некој што има слаб карактер ќе се навлече на било која супстанца, без разлика дали е легална или не.

Па и да имаат нема тебе да ти кажат, јас имам другар што разви параноидна шизофренија, од гане, едноставно тоа е појако од нив, силната потреба за појака доза, и за се поголема и поголема доза, е појака од се останато, неможе да се сопре и доаѓа ден кога организмот не се задоволува само со ефектот на гане, тогаш доаѓа до пресврт во животот на наркоманот и почнува експериментирањето со појаки дроги, прво како што реков на ред се есктазите, потоа доаѓа нешто појако се додека не се стави на хероин, потоа веќе е лесно да се предозира и доаѓа ризикот од ХИВ ХЕПАТИТ и останати срања се додека не умре, еве го Шефкет од серијата кога лисјата паѓаат, умре на сред серија од предозирање затоа го сставија овој новиот шефкет, може да се примети дека стариот шефкет беше малку изгубен и слаб како костурче, не е дека не е баш ништо се е линкувано поврзано, сите наркомани почнуваат со гане, ниеден наркоман не почнал директно да се пука у вена, сите почнуваат со нешто слабо проблемот е што организамот постојано си бара поголема доза и тука веќе настанува пресвртот, да немаше потреба од појака доза проблемот ќе беше послаб, но проблемот се продлабочува така неприметливо со текот на годините што дури е незабележливо, за некој од страна што набљудува прогресот е сосема природен и се одвива во текот на повеќе години....
Прочитај ги моите претходни 2 одговора во истиов пост.

А тоа за шефкет, типот бил на кокаин. А кокаинот е вештачка дрога која ствара голема зависност и е МНОГУ штетна. Не мешај марихуана кај што не и е местото.

Ок јас имам пример, домашен со предозирање од марихуана, братучедка ми има нешто послабо срце, и сега таа се нашла во ситуација на експериментирање со марихуана ја натерале да испуши цел џоинт, така што сред ноќ ја викаа мајка ми да ја носат во болница за да се смири срцето, имаше јако срцебиење и ќе умреше за малце.
Исто како што дијабетичар не смее да јаде благо, така и луѓе со слабо срце не смеат да пушат марихуана (или да прават/употребуваат било што, што им го убрзува срцето). Common sense.

Без разлика човекот е тој, било кој човеков организам реагира исто на одредени супстанци, не е слон па да реагира различно, али тоа е ако сакаш ќе си најдеш оправдување...доста ми е од темава више:D
Не реагираат сите исто. Некои луѓе се алергични на пеницилин, и ако дојдат во контакт со него можат да умрат од труење. За среќа марихуаната нема негативни ефекти кај 99% од луѓето.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Оne joint per day, keep the psychos away!!
Ептен си поштуем гане, незнам што зборат овие погоре, зависност, умирање, мислам дај човеку, кој умрел од грасче, светска работа е тоа! Едвај чекам да идам у Чешка да речеме, си дуваат луѓе легално у кафичи, диска, на улица... Не за чабе Прага е нов Амстердам!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ова шо го пиша е ко ја да пијам млеко и од шо ми е убаво од една чаша пред спиење да стигнам до 2 литра.

--- надополнето ---

PS: некој што има слаб карактер ќе се навлече на било која супстанца, без разлика дали е легална или не.
Ко шо се американците навлечени на КFC

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Како успеа Шефкет да улета во тема за дрога?
Али Риза знае за ова? :raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom