Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
не зборите пред РУКА... всушност и да се вратат цените, ЏАБЕ кога се печатат долари и евра како на времето Хитлер што печатеше ОКУПАЦИОНИ дојч марки....
ако НЕМА ГАС, Титаниум, Паладиум, нема тргување со роба меѓу Германија и Русија, колку ќе бидце реален растот на Берзите ????

Najgolem sram za berzata bese sto dopolnitellen pritisok se napravi so stopiranjeto od pola saat za da po otvaranje uste pojako pagaat cenite !!!

Растот на Македонската берза ќе продолжи како до сега без разлика на инфлација и на војната во Украина од две причии:
a) во помала мера, Македонија како мала земја што се уште не е влезена во ЕУ се уште послабо реагира на глобални економски случувања, а ефектот од сегашните случувања ќе почне да се гледа дури за 6 до 12 месеци
б) во најголема мера, берзата во моментов е најдоброто место за паркирање на парите и затоа луѓето ќе продолжат да сипуваат пари во неа

Растот на Македонската берза ќе продолжи како до сега без разлика на инфлација и на војната во Украина од две причии:
a) во помала мера, Македонија како мала земја што се уште не е влезена во ЕУ се уште послабо реагира на глобални економски случувања, а ефектот од сегашните случувања ќе почне да се гледа дури за 6 до 12 месеци
б) во најголема мера, берзата во моментов е најдоброто место за паркирање на парите и затоа луѓето ќе продолжат да сипуваат пари во неа
Ekonomskata neizvesnost i poskapuvanje na energensite sigurno ke go zeme svojot danok na berzata,a pogotovo vo akcii na kompanii sto proiveduvaat nesto.
Ne znam kolku ALK. ke bide izlozen so toa sto e prilicno izvozno orientiran kon Rusija.
Bankite ne veruvam deka ke bidat nesto znacajno pogodeni,no sigurno deka nema da gi imaat profitite od 2021.
Gradeznicite sigurno ke bidat pogodeni so ogled na poskapuvanje na nafta, i zgolemuvanje na cenata na zelezoto i dr.
Автоматски споено мислење:

Berzata e sigurno mesto za parkiranje na parite vo normalni uslovi, no vo ovaa vreme koga ne se znae utre so sto ke se razbudime,ne znam bas.....
Mozebi recesijata i dolgonajavuvanata ekonomska kriza se zad vrata,i porano od predviduvanjata.

Или во превод сакаше да кажеш: Растот на Македонската берза ќе продолжи само и само доколку работи форумот...

Brace yourself, 28/02 веројатно ќе биде ден без преседан на пазарите на капитал поради санкциите кои ќе стапат на сила.

Ekonomskata neizvesnost i poskapuvanje na energensite sigurno ke go zeme svojot danok na berzata,a pogotovo vo akcii na kompanii sto proiveduvaat nesto.
Ne znam kolku ALK. ke bide izlozen so toa sto e prilicno izvozno orientiran kon Rusija.
Bankite ne veruvam deka ke bidat nesto znacajno pogodeni,no sigurno deka nema da gi imaat profitite od 2021.
Gradeznicite sigurno ke bidat pogodeni so ogled na poskapuvanje na nafta, i zgolemuvanje na cenata na zelezoto i dr.

Berzata e sigurno mesto za parkiranje na parite vo normalni uslovi, no vo ovaa vreme koga ne se znae utre so sto ke se razbudime,ne znam bas.....
Mozebi recesijata i dolgonajavuvanata ekonomska kriza se zad vrata,i porano od predviduvanjata.

Не реков дека компаниите ќе имаат нешто посебни резултати, но луѓето и понатаму ќе продолжат да трупаат пари во 2 до 3 компании. Компаниите можеби ќе работат добро, можеби послабо а можеби ќе ја искористат кризата за да направат подобри резултати. На краток рок (барем до крајот на годинава) луѓето и фирмите ќе продолжат со ставање пари на берзата. А за поголем период, нормално ќе преовладаат резултатите на фирмите.

Или во превод сакаше да кажеш: Растот на Македонската берза ќе продолжи само и само доколку работи форумот...
Верувам дека форумов нема никаква улога во движењето на македонската берза, затоа што тука пред се се мали акционери, а не ми се верува дека маркет мејкерите го читаат форумов.

Во секој случај, добро би било инвеститорите од форумов да имаат алтернативно место за споделување на мислења за случувања на Македонската берза за следниот пат кога форумов ќе исчезне.

Brace yourself, 28/02 веројатно ќе биде ден без преседан на пазарите на капитал поради санкциите кои ќе стапат на сила.

Со вакви предвидувања за толку конкретни денови/часови/минути можеш да бидеш и поконкретен што ти значи "без преседан". А можеш и да почнеш да ги шорташ пазарите, па пиши ни како ќе ти пројде.

Со вакви предвидувања за толку конкретни денови/часови/минути можеш да бидеш и поконкретен што ти значи "без преседан". А можеш и да почнеш да ги шорташ пазарите, па пиши ни како ќе ти пројде.
Јас не реков дека знам како ќе реагира пазарот во Македонија, мислев општо на финансиските пазари зошто до сега немало ваков настан.

Koga narodo kupuva brasno i zejtin kako da ima vojna utre, ne e dobro finanskite pazari ke pagaat i panikata si go prava svoeto sumirano loso ke bide

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom