PIRATIC
diplomiran klozetar
- Член од
- 26 јануари 2012
- Мислења
- 7.854
- Поени од реакции
- 6.495
Moguće je, da !Posle ova so Ukraina, ne bi me cudelo Kina da udri na Tajvan..
Moguće je, da !Posle ova so Ukraina, ne bi me cudelo Kina da udri na Tajvan..
Кашеж? Те прашав просто нешто. Ако сакаш одговори. Знам сакаш кирилица, ако користиш, користи правилно.Сакаш да ми кашеж нешто? OK.На кирилица и приватно..
Трамп имаше потенцијалПримерите не се битни и секогаш ке има апсолутни ретарди како овој поради чија некомпетентност ке страда цела нација, далеку е уса за примери почни од Македонија. Инаку ти очекуваш од Путин да оди со војската? па ова бе не е времето на Александар Македонски човече xD од минатите 40 инвазии на уса во последниве 30 години кај си видел ти прецедател да оди со војската?! xDDDDDDDDDDD
Талин ми беше само пример. Еден тон руси живеат таму... сигурно нема самите да ги испотепаат.Многу земаш сила. Русија не е луда да нападне НАТО-држава како сега Украина. Иначе балтичките држави одамна ќе го доживеа Украинското сценарио.
Уште да се најде кој и како ќе им ги доставиЕвроинтеграциа во реалноста ...
Зашто баш сега, претходно не ли можеа?Posle ova so Ukraina, ne bi me cudelo Kina da udri na Tajvan..
Тоа бајаги би го променило текот на настаните.Posle ova so Ukraina, ne bi me cudelo Kina da udri na Tajvan..
Барем до сега не се толку забегани и тие, се надевам нема да им дојде таква идеја. Во тој случај не бега конфликт и катастрофа од глобални размери.Многу земаш сила. Русија не е луда да нападне НАТО-држава како сега Украина. Иначе балтичките држави одамна ќе го доживеа Украинското сценарио.
И сите грешки во војнава потекнуваат од овај проблем. Не може така калкулантски да влезеш против една прилично голема армија со поддршка од целиот запад. Али би утре ако пропаднат преговорите да се пее друга песна.Интересно е што за разлика од Сирија, во Украина многу млако дејствуваат. Мислам дека тоа е поради фактот дека ги сметаат за братски народ и се обидуваат да избегнуват непотребно крвопролевање.
Прифатиле ама кловнот Зеленски вика дека ке се појавеле колку да видат што има да понудат иако не верувал дека ке падне некаков си договорДенес до 16:30 да известат дали прифаќаат преговори во Гомел, Белорусија. Прво не прифаќаа и понудија да се преговара во Истанбул, Будимпешта, Варшава или Баку, и еве на крај прифатиле.
Bas pred nekoj den 10tina kineski avioni navlegle u vozdusniot prostor na Tajvan, sto nikogas do sega toa ne se slucilo.. Ednostavno opipaat teren, ama kako i da e, neizbezno e da si go vratat tajvan, dlai milum ili silum..Зашто баш сега, претходно не ли можеа?
Зеленски како во диско да оди, ако има забава ќе останеме ако не, бегаме.Прифатиле ама кловнот Зеленски вика дека ке се појавеле колку да видат што има да понудат иако не верувал дека ке падне некаков си договор
Sent from my iPhone using Tapatalk
Добро не ми се јасни луѓево. Толку ли не ги боли стапот, војна има. Некако ептен се чил. Поготово ме зачуди колку се ОК со Руската војска. Јас си мислев дека повеќе отпор ќе пружи обичниот народ. Ако му успее на Путин да ја освои Украина, мислам дека многу лесно и ќе го уклопи народот. Све нешто мислам дека повеќето народот во Украина е уствари уморен од хунтата и немаат нешто позитивно мислење, туку баш како нас. Сега да влезе на пример Русија и да ги обеси сите наши политичари, ми се чини дека освен шарените куртони кои ќе бидат во хистерија, никој нема со прст да мрдне, дури и сеир ќе гледаме.