Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дефинитивно е потврда за операција под очекувањата, ако е вистнина. Само ајде да почекаме потврда пред заклучоци.Da go smenis generalot posle 4 dena ne izglea voopsto dobro. Ako do sea mislevme deka e propaganda, ova e nekoja potvrda deka ne ide ko so ocekuvaa.
Se zaebavash taka?kaj bevte 45-ta da se bunite za nuklearkite, a? A? ako ste kutjele togas, kutjete i sega!
Киев или ќе се ослободи наскоро или ќе биде човечка катастрофа. Со оглед дека нема улаз излаз, луѓето дома немаат леб да јадат, овие не ги пуштаат. Лоша работа.
Da i ja mislam deka ne se odi krvnichki, i ne se skros combat inache dosega kje beshe zavrsheno se.Генералната доктрина и наредбите им се да се напредува како на пријателска територија под непријателска окупација... Што скапо ќе ги чини по људство, техника и време, ама на долг рок е правилното размислување. Цивилните загуби да бидат на минимум е императив.
А да. На тонот трупови на proxy wars русите и пан славизмот се оркитие.Симболиката е важна.
Ова е како Lord of the rings.
Западот се обединува против Саурон и орките во одбрана на Средната Земја.
Кажи сега дека Толкин не бил визионер, ако и да мислел на СССР..
Да беше Украинскиот народ толку жестоки во одбрана на својата влада, како што кажуваат на твитер, вакви слики немаше да се гледаат во 3ти ден од инвазија.Da i toa go zabelezav i na drugi mesta, abe ne e 100% combat situacijava nasekade, duri i na mesta kaj shto se Ukrainci, ne gi zakachaat Rusive mozi da im protestiraat ama Rusive se odnesuvaat normalno, ne sakaat i tie vojna siguren sum, ne e seedno za nikoj, osven za USA koi ako ja trgnesh golemata slika najvishe dobivaat nakraj.
Симболиката е важна.
На што се надеваш?Дап. Али ако не се договорат утре, мислам дека нема да биде третманот пријателски.
На тебе кои идеали за слобода и демократиja са ти поумилени - руските или американските??А да. На тонот трупови на proxy wars русите и пан славизмот се оркитие.
Ја ќе ти дадам друга параелела- Амеркианциве се White Walkers и зомбифицираат се со празните идеали за демократија и слобода.
Сега гледам пак, типот е 10 години на чело на генералштаб, просто не ми се верува дека го тргнале. Ако го тргнале дефинитивно нешто не е по планот не за малку, туку за многу.
Оние кои не постојат или оние кој постојат само на хартија и се користат за подмолни цели? Врти сучи исто како комунизмот кој постоел само на хартија.На тебе кои идеали за слобода и демократиja са ти поумилени - руските или американските??
Ja mislam deka e ko Star Wars koga Luke sinot (plav mech kako na znameto na Ukraina) se tepashe so Darth Vader tatko mu(crven mech kako crvenoto u znameto na Rusija)Симболиката е важна.
A да. Војна по во галаксијата заради алчни малкумина што финансираат тероризам....Ja mislam deka e ko Star Wars koga Luke sinot (plav mech kako na znameto na Ukraina) se tepashe so Darth Vader tatko mu(crven mech kako crvenoto u znameto na Rusija)