Дефинитивно е потврда за операција под очекувањата, ако е вистнина. Само ајде да почекаме потврда пред заклучоци.Da go smenis generalot posle 4 dena ne izglea voopsto dobro. Ako do sea mislevme deka e propaganda, ova e nekoja potvrda deka ne ide ko so ocekuvaa.
Se zaebavash taka?kaj bevte 45-ta da se bunite za nuklearkite, a? A? ako ste kutjele togas, kutjete i sega!
Се сложувам комплетно со тебе. Не гледам никаква трета опција.Киев или ќе се ослободи наскоро или ќе биде човечка катастрофа. Со оглед дека нема улаз излаз, луѓето дома немаат леб да јадат, овие не ги пуштаат. Лоша работа.
Da i ja mislam deka ne se odi krvnichki, i ne se skros combat inache dosega kje beshe zavrsheno se.Генералната доктрина и наредбите им се да се напредува како на пријателска територија под непријателска окупација... Што скапо ќе ги чини по људство, техника и време, ама на долг рок е правилното размислување. Цивилните загуби да бидат на минимум е императив.
А да. На тонот трупови на proxy wars русите и пан славизмот се оркитие.Симболиката е важна.
Ова е како Lord of the rings.
Западот се обединува против Саурон и орките во одбрана на Средната Земја.
Кажи сега дека Толкин не бил визионер, ако и да мислел на СССР..
Да беше Украинскиот народ толку жестоки во одбрана на својата влада, како што кажуваат на твитер, вакви слики немаше да се гледаат во 3ти ден од инвазија.Da i toa go zabelezav i na drugi mesta, abe ne e 100% combat situacijava nasekade, duri i na mesta kaj shto se Ukrainci, ne gi zakachaat Rusive mozi da im protestiraat ama Rusive se odnesuvaat normalno, ne sakaat i tie vojna siguren sum, ne e seedno za nikoj, osven za USA koi ako ja trgnesh golemata slika najvishe dobivaat nakraj.
Само што овде Средната Земја е Евроазија (минус јужна и југоисточна Азија), Саурон се MIC и банкарскиот картел, Саруман е Брендон (пардон, Бајден), а едини орки на сегашниот воен театар се Чеченците кои повеќе служат за психолошко пропагандна војна отколку за конвенционална војна... Е да, а Зеленски (и политичарите на источноевропските држави) се претставни преку Голум. Има и гоблини, укронаци од Азовскиот батаљон.Симболиката е важна.
На што се надеваш?Дап. Али ако не се договорат утре, мислам дека нема да биде третманот пријателски.
На тебе кои идеали за слобода и демократиja са ти поумилени - руските или американските??А да. На тонот трупови на proxy wars русите и пан славизмот се оркитие.
Ја ќе ти дадам друга параелела- Амеркианциве се White Walkers и зомбифицираат се со празните идеали за демократија и слобода.
Сега гледам пак, типот е 10 години на чело на генералштаб, просто не ми се верува дека го тргнале. Ако го тргнале дефинитивно нешто не е по планот не за малку, туку за многу.
Оние кои не постојат или оние кој постојат само на хартија и се користат за подмолни цели? Врти сучи исто како комунизмот кој постоел само на хартија.На тебе кои идеали за слобода и демократиja са ти поумилени - руските или американските??
Ja mislam deka e ko Star Wars koga Luke sinot (plav mech kako na znameto na Ukraina) se tepashe so Darth Vader tatko mu(crven mech kako crvenoto u znameto na Rusija)Симболиката е важна.
A да. Војна по во галаксијата заради алчни малкумина што финансираат тероризам....Ja mislam deka e ko Star Wars koga Luke sinot (plav mech kako na znameto na Ukraina) se tepashe so Darth Vader tatko mu(crven mech kako crvenoto u znameto na Rusija)