- Член од
- 16 ноември 2013
- Мислења
- 8.582
- Поени од реакции
- 13.952
Огромна колона возила со Чеченци северно од Киев. То е то мислам, се чека исходот од преговорите, ако пропаднат ќе има огромен напад за да се скрши отпорот.
Со Путин нема „лабаво„; ако Герасимов не си ја одработил задачата, ќе има некој друг лик за истата.
Иначе на Чеченците во обидот да утепаат Украинци им посакувам неубава смрт убо пишал друг член како свињи да ги колат.Огромна колона возила со Чеченци северно од Киев. То е то мислам, се чека исходот од преговорите, ако пропаднат ќе има огромен напад за да се скрши отпорот.
Па не штимаше затоа го менуваат, очајно водена операција, млаки напади во мали раштркани групи, падобранци без воздушна поддршка итн. Пратично е неверојатно при толкава авијација да не направиш целосна доминација во воздухот.Nz kako e dobro ova za rusive. Ocigledno neso ne stima i vo voeniot del.
Da go smenis generalot posle 4 dena ne izglea voopsto dobro. Ako do sea mislevme deka e propaganda, ova e nekoja potvrda deka ne ide ko so ocekuvaa.Со Путин нема „лабаво„; ако Герасимов не си ја одработил задачата, ќе има некој друг лик за истата.
Ако е точно дека Русите имаат прилично и војнички и материјали загуби, тогаш има причина за негова смена.
... затоа што тогаш Украина беше прокси на Русија.Значи кога Украинците ни помагаа тоа всушност Русите ни помогаа, затоа штонекако се духовно поврзани со Украина.
Симболиката е важна.Ете со Z биле означена авангардата на Руската војска, со V тие што ќе ја донесат победата.
Колку е вистина ќе дознаеме набргу. Во меѓувреме можеме да се занимаваме до хистеријата на куртоните и серењето на Пуновци и Кнедлата што им стои у грло на Бугарија.
Не, арно ама треба да се запознаеш историски со студената војна, кога Русите у Куба ставија ракети, Америте коса им се наежи, они сакаат да си стават сега у 21-ви век ракети на граница на Русија, Путинчо и тие пред него браа Нато да не им се шири до граница, кога знаеш дека нуклеарна сила има захтев за тампон зона меѓу неа и Нато зашто преговараш со неговиот брат комшија и го провоцираш. Сега следи Кина со Тајван, у позадината на нашиот комотен живот со цвеќенца, виножита и кантер страјк секогаш била играта на мускули и моќ,, сега се будиме од баблот како уствари светот функционира. А пандорина кутија за се ова ти е Нато бомбардирањето на Србија и отцепување на Косово у 21-ви век спротивно на меѓунаеодно право. Си се прашал зашто постои сеуште Нато? Жално е за украинскиот народ, денес слушав Британците ги тапшаат браво кои јунаци сте, ќе ви пратиме помош оружје АЛИ избеглиците од Украина треба да аплицираат за виза. Да сум Амер и сакам да ја сјебам Европа се шо треба да направам е прво да ги убедам да изгасат нуклеарните електрани за да спасиме планетата, да го исфрлиме јагленот како зло, да станеме зависни од руски гас и на крај да ги завозам сите а најмногу Украинците да идат у Нато.Значи затоа што НАТО ја бомбардираше Југославија сега сите можат да се пукаат едни со други без срам и перде посочувајќи ете они го направија тоа.
Одличен мајндсет
Da i toa go zabelezav i na drugi mesta, abe ne e 100% combat situacijava nasekade, duri i na mesta kaj shto se Ukrainci, ne gi zakachaat Rusive mozi da im protestiraat ama Rusive se odnesuvaat normalno, ne sakaat i tie vojna siguren sum, ne e seedno za nikoj, osven za USA koi ako ja trgnesh golemata slika najvishe dobivaat nakraj.И народот се однесува како да е нивна војска, и војската како да се во сопствена држава...
Генералната доктрина и наредбите им се да се напредува како на пријателска територија под непријателска окупација... Што скапо ќе ги чини по људство, техника и време, ама на долг рок е правилното размислување. Цивилните загуби да бидат на минимум е императив.Не оди изненадувачки бргу, напротив изненадувачки бавно. А зошто е тоа така? Мислам за да не страда цивилното неселение како прво, а како второ може и тактика да е во прашање....да го исцрпат непријателот.
До сега работата можеше да биде завршена.
Да токмак еден, се надам утре ти ќе го носиш тој шлем донација од Шведска у први борбени редови, ќе скокаш од радост и ќе викаш Фала Путин.Затоа обожавам Кајгана.
Со исклучок на 2-3 форумаши, се друго се тролови на кои им е поважно да си ги напишуваат глупостиве и тресат зелени. Ниво на дискусиja- провинциален циркус и селска кафана.
Дап. Али ако не се договорат утре, мислам дека нема да биде третманот пријателски.Генералната доктрина и наредбите им се да се напредува како на пријателска територија под непријателска окупација... Што скапо ќе ги чини по људство, техника и време, ама на долг рок е правилното размислување. Цивилните загуби да бидат на минимум е императив.