Па фамата околу северен ток 2 според мене е плашило. Северен ток 1 си функционира без проблем, целта на северен ток два беше само поголема испорака и да си имаат резерва. Северен ток 2 е секако во изградба и може му требаат уште 2-3 години да се заврши а до тогаш и ќе ги тргнат санкциите.muabetot deka Rusija kje prekine da isporacuva gas na EU e beter od prikazna za Baba Roga na mali deca.
odkoga se napraveni tie gasovodi, NIKOGAS nemalo prekin na dostava, ni vo najkriticni periodi na Cold War period.
kolku se tie gasovodi za Ruski, tolku se i za Germanski interesi.
daleku deka bi kolabirala, ama bi imale seriozni ekonomski zagubi.
na energensot se gleda kako dvigatel na industrija a so toa i ekonomija,
primer energija od 1m^3 gas, kolku moze da se proizvedi od nea ili kolku doprinesuva vo GDP.
Па тоа и ја го кажува. Ќе осетат ама прекин ќе нема како некои овде пишуваат.muabetot deka Rusija kje prekine da isporacuva gas na EU e beter od prikazna za Baba Roga na mali deca.
odkoga se napraveni tie gasovodi, NIKOGAS nemalo prekin na dostava, ni vo najkriticni periodi na Cold War period.
kolku se tie gasovodi za Ruski, tolku se i za Germanski interesi.
daleku deka bi kolabirala, ama bi imale seriozni ekonomski zagubi.
na energensot se gleda kako dvigatel na industrija a so toa i ekonomija,
primer energija od 1m^3 gas, kolku moze da se proizvedi od nea ili kolku doprinesuva vo GDP.
ako mislis vo severot na Makedonija togas ke treba da vlezat preku Severna Makedonija vo severot na Makedonija, vo toj slucaj tesko deka bi stignale vo severot na Makedonija, ne veruvam taka lesno da pominat preku sarenite kurtonski brigadi koj rusija rezim so penkalo.Ме интересира дали поносните четници би сакале/оправдале ваква интервенција на Србија во северот на Македонија. Да речеме да ги опфати Куманово и околината.
Готов е ама треба цертификација. Прашање на време сепак лежат и руски милијарди тука оти Русите да не ја користат во иднина?Па фамата околу северен ток 2 според мене е плашило. Северен ток 1 си функционира без проблем, целта на северен ток два беше само поголема испорака и да си имаат резерва. Северен ток 2 е секако во изградба и може му требаат уште 2-3 години да се заврши а до тогаш и ќе ги тргнат санкциите.
Мислам дека бев доволно јасен.ako mislis vo severot na Makedonija togas ke treba da vlezat preku Severna Makedonija vo severot na Makedonija, vo toj slucaj tesko deka bi stignale vo severot na Makedonija, ne veruvam taka lesno da pominat preku sarenite kurtonski brigadi koj rusija rezim so penkalo.
Не, четниците се за словенски сојуз, идеата е добра само чекаме да се избие од нив она - сите сме срби - со помош на западното веган влијание кое има за цел да го разводени тоа па да им ги земаме парите и на западот и истокот, ем да сме у брак и прајме деца ем да немаме проблем да работиме на геј трансџендер проекти за западот од тука. Али тоа е муабет за некој друг еон, за сега гледаме од страна со пуканки.Ме интересира дали поносните четници би сакале/оправдале ваква интервенција на Србија во северот на Македонија. Да речеме да ги опфати Куманово и околината.
Не би рекол. Ај да почекаме да се јават.Не, четниците се за словенски сојуз, идеата е добра само чекаме да се избие од нив она - сите сме срби - со помош на западното веган влијание кое има за цел да го разводени тоа па да им ги земаме парите и на западот и истокот, ем да сме у брак и прајме деца ем да немаме проблем да работиме на геј трансџендер проекти за западот од тука. Али тоа е муабет за некој друг еон, за сега гледаме од страна со пуканки.
Imas predispozicija za razocaruvanje.Не, четниците се за словенски сојуз, идеата е добра само чекаме да се избие од нив она - сите сме срби
Секојдневно сум со вистински четници, кул се. Веќе прајме муабет за идеата. Четник со многу алкохол у себе е срце човек и се ложи на зајди зајди.Не би рекол. Ај да почекаме да се јават.
Не али би оправдал ваква интервенција на југ која би ги опфатила Леринско и Костурско.Ме интересира дали поносните четници би сакале/оправдале ваква интервенција на Србија во северот на Македонија. Да речеме да ги опфати Куманово и околината.
brat mi, ne e bas taka.Па фамата околу северен ток 2 според мене е плашило. Северен ток 1 си функционира без проблем, целта на северен ток два беше само поголема испорака и да си имаат резерва. Северен ток 2 е секако во изградба и може му требаат уште 2-3 години да се заврши а до тогаш и ќе ги тргнат санкциите.
Да да, таму "нашите" ќе те утепаат, не па грците.Не али би оправдал ваква интервенција на југ која би ги опфатила Леринско и Костурско.