Влез во Грција со новите услови од мај 2021

Член од
24 декември 2008
Мислења
403
Поени од реакции
245
Се опуштаат ли да вратат по нешто на македонски?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Да, на граница пасошка контрола, царина(зелен картон) и тие што ги прават тестовите сите на Македонски зборуваат

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.694
Поени од реакции
11.808
Да, на граница пасошка контрола, царина(зелен картон) и тие што ги прават тестовите сите на Македонски зборуваат
А за тоа знам него мислев у Воден по градот дали се сретнува на наши

Sent from my iPhone using Tapatalk

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Не се нормални грциве. Иде топло време нека пуштаат мерки нека не си играат курот. Та биле 2 или 3 дози, јак курац. Ќе ги утнат празниците и викендите во пролет.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.930
Поени од реакции
17.177
Да ама 3 месеци само :D За на лето ќе мора уште една да се бапне, не ми се дава 1000ќе секое идење.
има и трета солуција, зарази се во Април од некоја позитивна а асимпатична и извади тест позитивен и Цертификат...
па кажа и Данаиловски, ама за учениците, сите ќе морале да се заразат од Омикрон...

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.775
Поени од реакции
8.037
Не се нормални грциве. Иде топло време нека пуштаат мерки нека не си играат курот. Та биле 2 или 3 дози, јак курац. Ќе ги утнат празниците и викендите во пролет.
Секако дека ќе ги опуштат мерките, штом уште сега ја најавија сезоната дека започнува од 1 Март... тоа се ти кажува.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.775
Поени од реакции
8.037
Министерот за здравство Плеврис, изјави дека сите Ковид рестриктивни мерки ќе бидат укинати до крајот на месец март.
Μέτρα για τον κορωνοϊό - Πλεύρης: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πλήρη αποκλιμάκωση
Ова сигурно важи за Молови, Кафичи, Дуќани итн? Не верувам дека ќе го укинат сертификатот за влез во земјата.

Инаку кога сме кај тоа, премногу е строго во Грција... секој на врата има поставено обезбедување... и секој ебан бар код го скенираат и бараат пасоши да се покажат за да не биде лажен сертификатот.

Бидејќи сум со Синофарм и голем проблем е тоа, морам да објаснувам дека не е ЕУ вакцина бидејќи нормално им јавува забрана за влез на нивната апликација. Во MANGO имавме само проблеми, не не пуштија поради тоа што не било ЕУ вакцина. Се налутивме и им рековме дека ова е крајно дискриминирачки и ги откачивме.

Друго се беше океј и немавме никакви проблеми со сертификатот.

P.S. MANGO, кур да пушите.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Ова сигурно важи за Молови, Кафичи, Дуќани итн? Не верувам дека ќе го укинат сертификатот за влез во земјата.
На ТВ кажа дека целосно ќе се укинат СИТЕ рестриктивни мерки. Дека вирусот нема да исчезне, дека е ослабен и дека ќе се третира како што се третира и грипот. За разлика од Делта мутацијата што ги оптоварувала болниците, не е случај со Омикрон и поради тоа, повеќе нема потреба од било какви понатамошни рестрикции.
Не ги спомна границите, но кажа општо дека Република Грција од средина до крај на март ќе ги укине целосно сите рестрикции.
Инаку кога сме кај тоа, премногу е строго во Грција... секој на врата има поставено обезбедување... и секој ебан бар код го скенираат и бараат пасоши да се покажат за да не биде лажен сертификатот.

Бидејќи сум со Синофарм и голем проблем е тоа, морам да објаснувам дека не е ЕУ вакцина бидејќи нормално им јавува забрана за влез на нивната апликација. Во MANGO имавме само проблеми, не не пуштија поради тоа што не било ЕУ вакцина. Се налутивме и им рековме дека ова е крајно дискриминирачки и ги откачивме.

Знам дека е строго, секаде се скенира. Мораат да контролираат зошто казна им е од 10.000-30.000€ во зависност од големината и типот на локалот.

Во Грција се признати сите вакцини, без исклучок. Јас сум со прва и втора Астра, трета Фајзер апликацијата нормално ме чита.
Ова не сум го слушнал од никого, дека има проблем со нон-ЕУ признати вакцини. Ај ако сакаш пушти ми го во порака кодот со Синофарм, баш да те скенирам со CovidFreeGR од грчка ИП адреса.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.694
Поени од реакции
11.808

Јас со синофарам сум немал фрки, нормало со ЕУ сертификат
иначе зависи каде некои стварно се замараат да видат на пасош дали е исто името и презимето а некаде не бараат само скенираат
пред некој ден бев и одсабајлето не тестираа ама утредента кога се враќав ги видов дека тестираат, значи сега како ке им дојде

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.775
Поени од реакции
8.037
Јас со синофарам сум немал фрки, нормало со ЕУ сертификат
иначе зависи каде некои стварно се замараат да видат на пасош дали е исто името и презимето а некаде не бараат само скенираат
пред некој ден бев и одсабајлето не тестираа ама утредента кога се враќав ги видов дека тестираат, значи сега како ке им дојде
Не тестираа и нас (Евзони), само шоферот и совозачот. Овие назад се искубааа :icon_lol:

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Цениве како се полудени, ќе моли народов 5та доза да бараат на граница за полесно да им биде што нема да одат.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.775
Поени од реакции
8.037
Од Сабота (5 Март 2022), Грција ја укинува мерката задолжителната маска на отворено.

Се очекува до крајот на Март да се укинат поголемиот дел од рестрикциите, но најверојатно ограничувањата за невакцинираните ќе останат непроменети.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Министерот за туризам на Република Грција, Василис Кикилијас денеска најави укинување на ПЛФ формуларот од 15 март по препорака на експертската комисија, односно Кризниот штаб.

Истата комисија препорача зголемување на капацитетот во туристичките автобуси од 85% на 100% од 05 март

Останатите мерки сеуште се на сила како и претходно (сем што од 05 март се укинуваат задолжителните маски на отворено), сега за сега.
Во однос на рестрикции, се очекува големо олабавување наскоро со оглед дека е најавен старт на туристичката сезона од 1ви март.

Kajgana Shop

На врв Bottom