Дечко со "доволно IQ", верувај нема да трошам време веќе на тебе. Само уште ова: Никогаш не сум поддржувал ненавивачки акции. Дали биле на Комити или било чии други. Ниту сум фалел акција на Војводи, ниту е таа акција на Комити па нас да не мешаш. Кога мојата група ќе направи таква акција, не се секирај прв ќе бидам што ќе ја осуди. Башка што од тогаш 100 години поминале. Поентата е дека нема прогрес. Ама ти си овца, разбирам, тешко е да ти се објасни. Бев против и кога Фејмили земаа НЕИСКОРИСТЕНА кореографија. На што личи тоа? И тие тоа го правдаа со акција на ЦПБ дека тие им земале пред 100 години. Со такво размислување сценава нема никаква надеж. Со сета почит кон Фејмили кои тоа време газеа. Еве ќе напишам тука, па цитирај ме за понатака: Иако знам дека 99% од маичките на Комити се паднати на делот Јаја Паша - Џон Кенеди и тоа при напад 10 на 1 и иако знам дека ДУИ ви ја држи цела сцена, пак нема да пофалам падната маичка со која Комити ќе се пофалат или ПАРТИЈА која го чува грбот. Е, ај сега напиши "ама Комити 1999 беа со овие или оние". Беа, али групата затоа се распадна и научи лекција. Денес таа група е скроз АНТИ ПОЛИТИКА. Нешто што ние во наше време едноставно не можевме да го направиме. И затоа браво за дечките кои денеска ја водат трибината. А вие кај сте 20 години подоцна? Тоа запрашај се и ќе ми ја разбереш поентата која сакав да ја напишам. Али полека, прво глеј да погодиш која боја е тревата. Веруј, не е тешко. Еве да ти помогнам - Не е жолта!
Се надевам ти помогнав...