IBM Model M Тестатура (1984)

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бе што е толку добра тастатурава ?

ја сеуште ја користам тастатурата од првиот компјутер што го земав пред 9 години
Многу ми јаде куцам многу брзо на нејзе... и мислам дека ке ја служам уште 10 години :) т.е дур не рикне. Еве ја
ext_63817.jpg

само пред некое време ја отворив внатре.. и страв ми беше крокодил некој да не ми рипне :)
и ја имав ваква добра беше ама истурив супа на нумпадот и заглавуваа копчињата па после ја продадов комплет со цел комп:pos2:

ext_63817.jpg

Ауу, иста ваква само со неколку сиви копчиња. Ја имав на стариот компјутер, пентиум 1, Виндоус 95.

Се каам што ја дадов, како ми се куца на ваква :(

Слична на оваа, а можеби и иста имав и јас. Ја купив со првиот мој компјутер. Од тогаш сменив најмалку 5-6 компјутери ама тастатурата си остана таа се до пред неколку месеци. Што се не преживеа кутрата. Од трескање на биро - поради изблик на нервоза при играње игри :) па до истурање на сок врз неа - од несмасност. На крај, после 11 години верна служба, и откажаа две - три копчиња, па скржавиот и газда мораше да ја прати во пензија и замени со нова :)

лелелеле

а да отворам јас тама кој куцал на Chicony Model no - kb-2791 ??? :pos2:

стварно многу е добра за куцање веке 10 години не ја мењам и не ни планирам дур не цркне.. :)

Дали може да се најде ваква тастатура денес? Да не продава некој?

Дали може да се најде ваква тастатура денес? Да не продава некој?
На e-bay (скапичка е) само, тешко дека ќе најдеш кај нас некој да продава.
Јас ја имам дома и не ја менувам за ниту една, има клик како никоја досега.
На работа сум на Microsoft Wireless Comfort Keyboard for Mac | Model: 1078 која не е воопшто лоша, но може вода да и носи на IBM-от

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom