Види мајката, Хермелините и ден денес се употребуваат во Немачка армија а М-113 во САД и сто други земји исто како и хаубиците М-101 кои ги користи пола свет. Не треба да се лупета за инает, инаетот е штетна појава. Треба да се биде возрасен и објективен.
Најголем донатор беше Германија, зарем и тие направиле некаков геноцид а да не знаеме. А за кој геноцид се работи, дали имате некои бројки да видиме за што се работи. Бидејќи постои гооолема разлика меѓу геноцид и етничко чистење. Али вака е полесно, геноцидот, напалмот од америте, фаќање на емоции, тоа не е добро.
Твојот став се граничи со апсурд. Па АРМ немаше ниту еден единствен ОТ, нула, нада! Она што го доби и тоа како дојде добро во судирот со шкиптарите кои немаа ништо освен пешадиско оружје.
Па ако не беше Нато качаците ќе ја оствареа Иљирида! Русите со својата рамнодушност за судбината на РМ пореден пат се покажаа како небитни за РМ.
Виљна Украјина!
Мојот став е апсурд. Треба да сум благодарен на Америка и НАТО што ми донирале ѓубре од втора светска војна за да се борам против терористичка организација која АМЕРИКА И НАТО ја вооружиле, организирале и логистички и помагале да упадне и врши воени дејствија на наша територија. Притоа во истиот момент не спречуваат и да ја користиме опремата која сме ја купиле. И на крајот мојот став бил АПСУРДОТ.
А да и сум требал да бидам во исто време благодарен на НАТО дека ги спречиле УЧК да направат Иљирида, некаква истите НАТО кои ни се закануваа со воена интервенција ако пробаме воено да го решиме конфликтот.
А да и имало голема разлика помеѓу геноцид и етничко чистење, и јас сум требал ете да знам дека Америка и НАТО помогнале да бидеме етничко исчистени а не геноцидирани. И ете јас сум пробувал да идам на емоции дека сме биле геноцидирани а всушност во реалноста ете само сме биле етнички исчистени.
Вие сте душевно болни бе.