А да си прашам глупо, имам МТБ скоро долго време и по асфалтот ми е мака е сега дали истиот велосипед можам да го направам РоудБајк во смисла менување гуми за асфалт и се друго ???
Земи истрошени МТБ гуми каде што крампонот буквално го нема и на тој начин ќе го добиеш истиот ефект како да земеш нови гуми за асфалт.Во однос на крампон напумпан на 4 бари со ист отпор на педала со истрошените гуми ќе возиш од 5 до 10% побрзо.
Земи истрошени МТБ гуми каде што крампонот буквално го нема и на тој начин ќе го добиеш истиот ефект како да земеш нови гуми за асфалт.Во однос на крампон напумпан на 4 бари со ист отпор на педала со истрошените гуми ќе возиш од 5 до 10% побрзо.
Бааги си ги измешал бабите и жабите но на твоја штета.Ти само теши се дека со иста снага или отпор на педалите на Роуд ќе извозиш 2.5 пати поголема километража.По таа логика ако јас на МТБ за околу 22 часа возам до 340км на асфалт со роудот треба да извозам 850км за истите 22 часа што е еднакво на научна фантастика.Учи математика бидејки гледам дека си скаран со тој предмет.
Автоматски споено мислење:
Нели гледаш дека е гаталец а за паталец да стане треба многу фурни леб да изеде.Нека дојде една маратонска тура од над 300км да вози со мене 3 дена нема да знае каде се наоѓа.
Ти друже многу Sci-Fi гледаш, во право си па ти си терминатор ако возиш 22 часа MTB незнам што бараш овде меѓу смртнициве.
Скраја да е да возам со тебе, ти и во место којзнае на што се возиш со овие халуцинации, сполај ти.
Ти друже многу Sci-Fi гледаш, во право си па ти си терминатор ако возиш 22 часа MTB незнам што бараш овде меѓу смртнициве.
Скраја да е да возам со тебе, ти и во место којзнае на што се возиш со овие халуцинации, сполај ти.
БУЈНА МАШТА РАДИ СВАШТА! Побарај си психијатриска помош на време додека скроз не си забегал бидејки си залутал на тема која нема никаква допирна точка со тебе.
Друже најпријателски, појма нема што зборува, кој е тој лудак што ќе вози истрошени гуми кај што ѕидот на гумата е скоро непостоечки, конците се гледаат, никаква сигурност немаш, не можеш да ги напумпаш доволно ќе ти рикнат во возење.
Не ми се верува што читам.
БУЈНА МАШТА РАДИ СВАШТА! Побарај си психијатриска помош на време додека скроз не си забегал бидејки си залутал на тема која нема никаква допирна точка со тебе.
Друже најпријателски, појма нема што зборува, кој е тој лудак што ќе вози истрошени гуми кај што ѕидот на гумата е скоро непостоечки, конците се гледаат, никаква сигурност немаш, не можеш да ги напумпаш доволно ќе ти рикнат во возење.
Не ми се верува што читам.
Неписмен човек,со истрошени гуми имам возено Скопје - Лесковац и назад 340км до дома за околу 23 саати и не треси глупости за да не ти се смеат останатите.Како прво појма немаш со кого разговараш бидејки да знаеше сите постови ќе си ги избришеше до сега.
Неписмен човек,со истрошени гуми имам возено Скопје - Лесковац и назад 340км до дома за околу 23 саати и не треси глупости за да не ти се смеат останатите.Како прво појма немаш со кого разговараш бидејки да знаеше сите постови ќе си ги избришеше до сега.
Дечки здраво. Жустри муабети погоре, али без тензии, зашто секој си има свој вкус и си останува на своето . Туку ја се надоврзам на темава. Сум пробал повеќе типови точаци, од кои иМТБ, ама последниот што го земав Роуд Бајк или тркачки по старо е буквално незаменлив. Штом се качив и малку го доштелував малку нели, нема враќање назад. Значи спиред мене дефинитивно Роуд Бајк е победникот. Еве го, Сенса Џулија као локум вози.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.