Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
2 февруари 2022
Мислења
36
Поени од реакции
31
Прилично неамбициозни испаднаа овие младите генерации српчиња. Прав голгетер испадна у Фиорентина, цела Европа заинтересирана за него, ти го очекуваш да потпише за некој јак клуб да се бори за врвот, он оди у Јувентус. :toe:
Ќе си гази у Јуве.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.369
Поени од реакции
18.499
Прилично неамбициозни испаднаа овие младите генерации српчиња. Прав голгетер испадна у Фиорентина, цела Европа заинтересирана за него, ти го очекуваш да потпише за некој јак клуб да се бори за врвот, он оди у Јувентус. :toe:
Богами у Арсенал ептен амбициозен ќе испаднеше.

Член од
3 декември 2014
Мислења
399
Поени од реакции
310
Зависи како гледаш моментално ако се судрат Јуве и Арсенал од 10 утакмици некаде 3/7,4/6 за Арсенал. Предноста на Јуве е тоа што игра во мртва лига моментално не му треба многу за да се замеша во борба за титулата во италија а и конкуренцијава за топ 4 е далеку послаба за разлика од ПЛ па можи далеку поредовно да игра во ЛШ.
Но некаква реална борба за Европа им фалат едно 7,8 добри фудбалери а не играчи како Закари просек од типот на Елнени а срам ме фати како некои имаат големи очекувања од него :facepalm:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.369
Поени од реакции
18.499
Зависи како гледаш моментално ако се судрат Јуве и Арсенал од 10 утакмици некаде 3/7,4/6 за Арсенал. Предноста на Јуве е тоа што игра во мртва лига моментално не му треба многу за да се замеша во борба за титулата во италија а и конкуренцијава за топ 4 е далеку послаба за разлика од ПЛ па можи далеку поредовно да игра во ЛШ.
Но некаква реална борба за Европа им фалат едно 7,8 добри фудбалери а не играчи како Закари просек од типот на Елнени а срам ме фати како некои имаат големи очекувања од него :facepalm:
Ja pisav ponazad deka vo Arsenal kje mu bese polesen zivotot, ama daleku e toa od nekakva ambicioznost. Kje nabildase statistika i nikad nemase titula da vidi.
Vo Juve sekogas kje se igra za titula. Kolku kje uspeat ne znam, megjutoa ambiciite na klubot se tie.

Член од
2 февруари 2022
Мислења
36
Поени од реакции
31
Зависи како гледаш моментално ако се судрат Јуве и Арсенал од 10 утакмици некаде 3/7,4/6 за Арсенал.
Не би рекол баш, дека од 10 меча 6 Арсенал би ги добил, претера малце. Шо го напраи и Јувентус и ти сеа, Беласица... Не се у форма, гризаат за топ 4, а не за скудетото, али не би ги добил Арсенал 6 од 10 меча во ниеден универзум.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.827
Поени од реакции
10.135
Што е смешно евентуално да не мислиш дека некоја италијанска екипа ќе освои ЛШ во наредни 5 години :lolzz:
Арсенал гледам се спрема да ја освои лига на шампиони само да се пласираат.
И уште нешто у премиер лигата можно е да му се случи да флопне и да си ја стагнира кариерата, вака у Јувентус ќе си ја развива кариерата.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Од опциите кои Влаховиќ ги имаше зимава, секако дека Јувентус беше најдобрата.

Единствено што можеше да направи беше да почека до летото заради потенцијалните големи промени на шпицови во топ тимовите, па да види дали ќе има некоја подобра прилика, ама Јувентус каде од старт ќе биде предводник на нападот со само 21 година, за 7 милиони по сезона во лига која веќе одлично ја познава е далеку од лоша опција, особено за некој со самодоверба/его како него.

Тоа што беше дефинитивно глупо од негова и од страна на агентите, беше курчот и ghost-нувањето на Фиорентина низ цела сага, мада мислам дека и егото/пристапот на Комисо и Праде имаше улога исто така.

Според мене најдобро за сите/најџентлменско сценарио ќе беше да го продолжи договорот на една година плус, и да се договорат дека летово ќе си оди.

Така тој ќе си ја доиграше сезоната, и потенцијално ќе им донесеше еден од највисоките пласмани на Фиорентина во последните 20 години, а клубот ќе имаше простор да преговара за подобра цена без паники дека има уште една година до крај на договор.

Така направи Бремер од Торино, иако е изгледно дека ќе си замине на лето, продолжи договор до 2024 за да не ја подрива преговарачката позиција на Торино, ферски скроз.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.320

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.827
Поени од реакции
10.135

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.320
Манчестер Сити ти е еден пример дека не ди у право,Баерн втор ,ПСЖ трет а за некоја година Њукасл ќе им се приклучи.
Ne zborev za klubovite sto gi spomna, Arsenal gi plati parite. Inace Baern e sprotivno od toa sto se PSZ i Siti. Bez milijardite od gazdite ne prilicno ne ke bea tamu kade sto se. Ama toa e druga tema.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.491
Поени од реакции
14.934
Сити нема лош менаџмент, особено во последните неколку години. Сигурно подобар од Манчестер Јунајтед, Барса, ПСЖ, па веројатно и Челзи. Ливерпул и Баерн се подобри, со Реал се тука некаде.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.663
Поени од реакции
88.521
Сити го има Пеп, човекот знае што играчи му требаат на клубот и си ги побарува. Менаџментот само исполнува желби и му ги носи побараните фудбалери, парите кај нив не се проблем и онака секој трансфер го преплатуваат. Понекогаш и тренерот има голема улога во трансферите, земи ги пример Артета или Рагник, ако ги прашаш што играчи им фалат во нивните клубови, ќе незнаат да ти одговорат.

Kajgana Shop

На врв Bottom