a Хрватска?
а Суоми?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a Хрватска?
а Ирска?а Суоми?
а Ирска?
Кипар не знам како би се рачунал, али и он би требало.
Малта е оформена од витешки ред. А Кипар...Ако го рачунаме Кипар ќе треба и Малта.
Ова со рангирања на факултети ми е скроз безвезе. Демек ако студирам на Атинскиот кој е 1200 места пред УКИМ ќе бидам попаметен или ќе успејам повеќе во животот или што?Некои од најбогатите ликови на денешницава воопшто и немаат завршено факултети.Никакво мерило не е тоа,чиста комерцијала.Глупости.
Ова со рангирања на факултети ми е скроз безвезе. Демек ако студирам на Атинскиот кој е 1200 места пред УКИМ ќе бидам попаметен или ќе успејам повеќе во животот или што?Некои од најбогатите ликови на денешницава воопшто и немаат завршено факултети.Никакво мерило не е тоа,чиста комерцијала.Глупости.
trgni gi biznismenite i najbogatite likovi na strana. ako sakas da se vrabotis u asalna firma se gleda toa i da, definitivno ke bides popameten i najverojatno ke nema tolkav somnez dali ti e vistinska ili kupena diplomata.
Познавам двајца што студираа магистерски на Оксфорд во различни области и не беа баш импресионирани дека се учи нешто посебно. Работата со такви “елитни” факултети или МБА програми од 100 илјади долари е што не го плаќаш знаење туку мрежата на контакти која ќе ја стекнеш. Ќе запознаеш и ќе работиш со decision makers, директори или идни директори и тие познанства утре ќе ти вредат многу повеќе од дипломата. Затоа и луѓе упишуваат скапи МБА програми.
Decata so zavrsuvaat tehnicki fakulteti so visok prosek kaj nas nemaat nikakov prob na stranskite fakulteti. Tie so bile najdobri tuka, se megju najdobrite i tamu
I za rabota ne e nikakov problem, eden kup kolegi otidoa vo stranstvo. Problem e jazikot i dokumenti( pasosot) a ne faxot.