Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Петличковски и "вакцината е спасот".

Убава и достојна награда за сето негово политичко полтронство. Само треба да знае како завршуваат сите оние кои ќе се фатат за орото со Сдссм.

Која наука бе пријател? После 2 години глупости, уште верувате дека ова има некоја врска со наука? Нормално, толку сте затруени од мас медиумите, така што доколку утре ви кажат дека небото е зелено, а тревата розева и во тоа ќе поверувате.

1643728797593.jpeg

1643728857867.jpeg

Која наука бе пријател? После 2 години глупости, уште верувате дека ова има некоја врска со наука? Нормално, толку сте затруени од мас медиумите, така што доколку утре ви кажат дека небото е зелено, а тревата розева и во тоа ќе поверувате.
Vikas tolku sme plitki? Ispuli se okolu tebe sve bazira na nekoja nauka. Tuku so pandemijava imavme prilika od prv den i vo zivo da sme gledaci na naucni procesi i dinamikata. Od druga strana ako imas alternativa na sto da imame doverba bi bilo od korist za site nas.

Vikas tolku sme plitki? Ispuli se okolu tebe sve bazira na nekoja nauka. Tuku so pandemijava imavme prilika od prv den i vo zivo da sme gledaci na naucni procesi i dinamikata. Od druga strana ako imas alternativa na sto da imame doverba bi bilo od korist za site nas.
Едноставно е, на сопствениот разум и логика. Само за жал не е застапен кај голем број луѓе.

Едноставно е, на сопствениот разум и логика. Само за жал не е застапен кај голем број луѓе.
E sega kazi mi sto mi pomaga razumot i logikata koga dopirna tocka nemam so pandemii, virusi i slicno? Mislam celis na politicki merki sto bi bilo sosema drugo nesto.

E sega kazi mi sto mi pomaga razumot i logikata koga dopirna tocka nemam so pandemii, virusi i slicno? Mislam celis na politicki merki sto bi bilo sosema drugo nesto.
Не мора да имаш некое стручно знаење, само логика и основни работи, кои сигурно ги знаеш.
Еве еден прост пример. Да речеме дека се работи за вистинска пандемија, онака како што ја прикажуваат и пласираат преку мас медиуми. Сигурно знаеш дека одбраната на организмот се антителата. Е сега, во ваква ситуација доколку целта ми е надминување на проблемот преку создавање имунитет, заштита на тие што не се имуни и слични работи кои ги трубат, мене воопшто нема да ме интересира на кој начин се стекнати тие антитела, дали на природен или вештачки и никако нема да тероризирам луѓе со барање сертификати.
Накратко, доколку се поставуваат тие ограничувања во овој случај, доказ за присуство на антитела ќе биде најбитен и доволен доказ со кој ќе можеш без проблем да патуваш, одиш на настани и т.н.

Јас навистина не разбирам како сеуште не сфаќаат некој дека ова нема Н од наука, ни П од пандемија. Ова е чиста политика, ситуација и хистерија која може да се креира од било кој друг вирус, кога и да сакаат, за постигнување Х цел.

Петличковски и "вакцината е спасот".

Убава и достојна награда за сето негово политичко полтронство. Само треба да знае како завршуваат сите оние кои ќе се фатат за орото со Сдссм.
Каков куртон еј, "трета доза била единствен начин да се намали број на заразени"... :facepalm:
Португалија има вакцинирано 95% население, па во јануари имаат повеќе заразени отколку во 2 години претходно. Израел исто - во јануари повеќе заразени отколку претходните 2 години, а они се одамна на четврта доза, плус вчера имаа најмногу починати во 1 ден од почетокот на пандемијата.
Македонија нема да стигне ни до 50% вакцинирани со 2 дози, он трета доза бара. Ебате дебилот глуп. :mad:

Пред 10 дена имаше солидна изјава. :noze:
Јас се извинувам и не сакам никој да навредам, ама кога некој кажува 2 дијаметрално различни нешта во рок од една недела, тоа е знак и за психичко нарушување, поделена личност.
Реков, овие ќе бидат бетер и од претходните членови на ,,комисијата "

@Psyside bravo stom ti e smesno deka zena dobi udar a druga umre 1h popriem na vakcina ... umot odamna ti odletal /
nema sto da se se komentira .leci se so yt klipcinja :aplauz:

Мислиш дека со спин, или сличен таков обид ќе ме направиш да се осеќам лошо? :)

Се смеев за теориите на заговор т.е. говнариите кои ги напиша како факти.

Бидејќи се пожалив пред некој ден, еден краток апдејт за мојата ситуација. Температурата ми ја снема вчера, сега многу кашлам но генерално се чувствувам многу подобро. Ме држеше точно една недела, одвратно искуство. Со храната сеуште слабо, сепак сега можам да каснам неколку залаци од потврда храна без да добијам нагон за повраќање. Изгубив околу 4 кг во 10 дена.

Ви благодарам на сите кои понудивте совет кога се пожалив на состојбата.

Не биди глуп колку 2 рон бургунди, ти кажува човекот дека вакцината им направила компликација. И јас знам за личност кај која пред околу половина година после втора доза фајзер се направија компликации и почина, нормално ја ставија во статистиката на починати пд ковид. Тоа го кажа самиот доктор кој беше на смена во болницата кога беше примена.

Мхм, кога ќе умре некој од вакцина од вакцина е, кога ќе умре од ковид секако ќе умрел, имал хронични болести, итн.

Мхм, кога ќе умре некој од вакцина од вакцина е, кога ќе умре од ковид секако ќе умрел, имал хронични болести, итн.

Никаде јас не сум го рекол тоа. Јас посекако сметам дека реалниот број на умрени ОД ковид е минорен спрема ова што се прикажува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom