Јас со месеци ве игнорирам и тебе и таквите ко тебе на темава и покрај еден куп прозивки на моја сметка. Не викам дека не сум претерала некогаш и јас со своето однесување кон вас, но во 80% од случаите е обратно. Не знам што сакате од мене, ако мислите дека моето мислење ќе се смени заради тоа што не се вклопува со мислењето на мнозинството брутално сте се излажале. Кога можам да се бранам го правам тоа, ама кога сфаќам дека нема поента, научив да се правам слепа и глува. Значи разликата меѓу мене и таквите ко вас е што јас 'за среќа' научив како да преќутувам на некои досетки, затоа што читам подалеку од темава корона.
Се запрашав без ти да ме натераш како сум се заразила. Неам одговор. Се запрашав и за ефикасноста на вакцините, но гледано ретроспективно пак би се вакцинирала и после сè, ако индиректно тоа беше твоето прашање.
Жртва, хм. На форумов не може да бидеш жртва. Едноставно треба да прифатиш дека е нормално да те прозиваат без да се закачаш и да ќутиш. А ако враќаш на таквите прозивки одма си жртва.
Нејсе да не го тупиме и да не одиме офтопици. Споделувам лично искуство со болеста и немам намера да водам i told you so муабети, без разлика од која страна на приказната сум.
Неколку пати бараше од мене да споделам научни студии, очекувајќи српски портали или да ме снема. Благодарение на
Дамби, потрошив време и си доби одговор со научни студии и мета анализи. После тоа, ни А ни Б од твоја страна, а ни од моја, бидејќи
немам што од тебе да научам. Така да твоето образложение за игнорирање ниту ти држи вода, ниту ме интересира. Само се надевам следен пат
нема да подржуваш фашистички мерки и нема да даваш изјави дека не треба да се лечат луѓе кои не се вакцинирани или кои не носеле маски.
Да се вратиме на информациите. Ти споделуваше научни студии, сликовници, визуелни видеа каде тврдеше дека маските 100% штителе од вируси. Јас споделив мета анализи и научни студии со заклучок дека
не штитат. Имаме 2 спротивставени тврдења поткрепени
нели со научни студии.
Од твоите сегашни изјави, се заклучува дека тие што ја ги презентирав се точни, твоите погрешни. Тука треба да дигнеш рачна за следен пат да не се чаталиш со тоа дека си потрошила 10г во учење, т.е. има многу што не ве научил системот или па е погрешно.
Тврдевте дека вакцините се спасот. Вакцините штителе од компликации. Вакцините 100% штителе од смрт од корона. Јас пренесував информации од
другата тајфа научници и доктори и пак тие излегоа во право, а вие
топките грешка. Сите пандемии досега самите од себе завршиле, а тврдевте друго.
Кога споделував (официјални) информации дека од вирусот
нема целосно изолиран примерок, се исмејувавте. Кадаиф пред некој месец сподели многу добро видео од научник/ доктор истото го потврди.
Итн итн да не се навраќам на какви се нелогичности имаше од вас начитаните (таквите ко Трендс, Игорче, Рон не ни им замерам ниту очекувам друго, толку информации имаат на оваа тема и не можат да се запрашуваат или поврзуваат, како и сите верници), па јасно ми е зашто смртноста кај нас е 50%.
Жртва, хм. На форумов не може да бидеш жртва. Едноставно треба да прифатиш дека е нормално да те прозиваат без да се закачаш и да ќутиш. А ако враќаш на таквите прозивки одма си жртва.
Се знае како се враќа, со информации, примери, факти итн итн, а не ко тебе
демек си знаела што ми бил муабетот и дека сум се радувал што си била позитивна. Глупости се тоа.
Посебно па за резултат од тест, за кој самиот изумител има изјавено дека
ништо не може да се заклучи од резултатот. Тоа што сакам да го кажам, го кажувам директно, немам ни потреба, а ниту некоја корист.

Како што пренесов прогнози (пак од учени луѓе) дека после смирување на ковидот, случаевите на рак нагло ќе се зголемат, а некои (од тие малку читаните) одма спинуваа, демек сум мислел маските предизвикуваат рак.
Ти можеш да игнорираш многу факти и понатака, но финтата е да се унапредиш, да се сомневаш, за да си помогнеш на себеси, на твоите и на твоите пациенти, а не:
Одговорот ќе го најдеш, ако бараш на друго место, но тогаш сите илузии ќе ти се срушат.