Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
katatrofa do karastrofa .posebno zenskite vokali i pesni i vokali a i izgled
site tri bezlicni glupi pesni,tromi bez nikakov svoj pecat ako ja izdvojam lara sto lici ko trans lice ,dobro i drugite 2 na nisto ne licat ,nikoj nema da gi primeti
jas niv bi gi odma isfrlila ,ne ni zasluzuvaat da trosat drzavni pari
ovaa godina ke probame so supermen ako nisto drugo bar zname na sto sme,ideme na smeenje :oleee:

Проблемот е што за Евровизија се прават песните како да е тоа писмена работа на зададена тема по македонски јазик и убрзано. Државната телевизија објавува конкурс кој има рок на траење краток месец што е нормално пошо во март е евровизијата. Е сега тој период се прави песната и гледаат да ја завршат во дадениот рок а тоа значи дека ја брзаат, друго цело време музичарите се ограничени тој период да мора да мислат дали ќе се допадне на публиката песната, дали е тоа правилната песна за евровизија, да биде евровизиски стил, ваков стил.. Реткост е песните евровизиски да се праени какви што баш пејачот/пејачката или групата преферира стил.

Слушнете ги другите песни на Виктор и ќе видите дека се друг стил а оваа е стил сосема различен од тоа што самиот Виктор прави песни.

Проблемот е што за Евровизија се прават песните како да е тоа писмена работа на зададена тема по македонски јазик и убрзано. Државната телевизија објавува конкурс кој има рок на траење краток месец што е нормално пошо во март е евровизијата. Е сега тој период се прави песната и гледаат да ја завршат во дадениот рок а тоа значи дека ја брзаат, друго цело време музичарите се ограничени тој период да мора да мислат дали ќе се допадне на публиката песната, дали е тоа правилната песна за евровизија, да биде евровизиски стил, ваков стил.. Реткост е песните евровизиски да се праени какви што баш пејачот/пејачката или групата преферира стил.

Слушнете ги другите песни на Виктор и ќе видите дека се друг стил а оваа е стил сосема различен од тоа што самиот Виктор прави песни.
Што збориш бе човек, ако планираш да идеш на Евровизија можеш уште сега да почнеш да ја правиш песната, да не ја објавуваш и да ја пуштиш на конкурс до година. Плус јас за 2 дена ќе направам далеку подобра песна од овие. Според мене треба да се откажеме од Wokesong како и да е.

Така е можеле да се подготвуваат од порано, посебно поради фактот што Евровизија е популарен фестивал а има и национален репрезентативен карактер.

Нешто што ми боде очи и е ирационално е комисија да одбере 6, па да гласаме. Постои огромна веројатност некој да е оштетен. Повеќе смисла има обратната постапка на избор.

Друго сакав да спомнам, а тоа е мојот впечаток дека Македонија ужасно заостанува во продукција на музика(+- исклучок за некои жанрови), и тоа по двата аналитички параметри (квалитет и квантитет). Мене ми е јасно дека колку пари толку музика и практично авторите што ќе изгубат, потрошиле време во надомест за нула, ама па Proud, Dance Alone(и уште неколку др.) како проекти стварно личеа на нешто, вака ептен аматерски личи приказнава, барем за мене.

Што збориш бе човек, ако планираш да идеш на Евровизија можеш уште сега да почнеш да ја правиш песната, да не ја објавуваш и да ја пуштиш на конкурс до година. Плус јас за 2 дена ќе направам далеку подобра песна од овие. Според мене треба да се откажеме од Wokesong како и да е.
Изгледа може и да биде објавена песна порано а потоа таа да ја пратиш на конкурс за избор Евровизија ама мислам но не сум сигурен дека има правило да не биде објавена пред 1-ви септември.

Годинава Србија на Беовизија има некој песни кој веќе се објавени лани во декември.

Исто вака беше песната на Нина Бадриќ Небо на Евровизија 2012. Порано беше објавена и мислам во албум ставена .

Изгледа може и да биде објавена песна порано а потоа таа да ја пратиш на конкурс за избор Евровизија ама мислам но не сум сигурен дека има правило да не биде објавена пред 1-ви септември.

Годинава Србија на Беовизија има некој песни кој веќе се објавени лани во декември.

Исто вака беше песната на Нина Бадриќ Небо на Евровизија 2012. Порано беше објавена и мислам во албум ставена .
Може да ја направам песната и да не ја објавам, така? Сфаќаш што сакам да ти кажам?

Може да ја направам песната и да не ја објавам, така? Сфаќаш што сакам да ти кажам?
Moже ама има и песни кој биле јавно објавени пред конкурси како што е случајот со Нина Бадриќ и сега случајов со Беовизија изборот за Евровизија во Србија.

Еве песна која ќе биде на изборот на Беовизија а е објавено видеово 27 септември лани.

Еве на Гоца Тржан песната и спотот на Јутјуб е објавен 22 ноември а дури и промовиран во тв емисија.

Така да ако вака е дозволиво можеле нашиве македонциве да пратат на конкурост песна која е веќе објавена и сигурно ќе била подобра од ова што ни го презентираја.

Последно уредено:
Не коментирајте премногу, туку со Private табови во пребарувачите, гласајте колку сакате за оној што мислите дека треба да победи :)
Отварај таб, гласај, затвори - repeat! :)

Имаат пропуст МРТВ или намерен или не, така да можете да гласате колку сакате пати, за било кој...

Направете го неизвесен за МРТВ исходот :)

Не коментирајте премногу, туку со Private табови во пребарувачите, гласајте колку сакате за оној што мислите дека треба да победи :)
Отварај таб, гласај, затвори - repeat! :)

Имаат пропуст МРТВ или намерен или не, така да можете да гласате колку сакате пати, за било кој...

Направете го неизвесен за МРТВ исходот :)
Поради тој пропуст самите артисти ќе се утепаат од гласање сами за себе.

Поради тој пропуст самите артисти ќе се утепаат од гласање сами за себе.
И роднини и пријатели и неранимајковци кои намерно би гласале за најбезврска песна... македонски синдром на глуп сарказам.

Затоа се чудевме во минатото како најбатал песни одеа на евровизија, а имало навистина подобри.
Се мислам дека е намерен пропуст на МРТВ во однос на гласањето...

Јас сум за Андреа да оди, само да намали фацијални изрази додека пее, не знам дали е изнервирана, ќе почне да плаче или и двете одеднаш...

Како иде ова сега? Гледам дека уште рангирате, колку време се гласа и каде можам да ги слушнам песните?

Не не, овој Виктор Апостоловски мене ми е многу неартикулиран во целокупниот начин на кој се однесува. Премногу да се труди да привлече внимание, али џабе е...едноставно е антихаризматичен. Песната ... 'i can fight with your father i can be with your mother' wtf Viktore?!

Искрено од сите овие музичари до сега не сум слушнала за никој. Интересно е тоа што некои што ги побарав на youtube веќе си имаат претходно песни, дури и со 100к прегледи.

Највеќе ми се допаѓаат песните на Лара, Андреа и Јон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom