Дрога ( Наркотични дроги )

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
чекај , ај вака сеа , можда ќе ти бидат поприфатливи мојте постови... еве од лично искуство пола година пушев мара и сега немам пробано уште од август и не ни планирам да пробувам...
И за цело ова време не сватив зошто е толку ПОСЕБНО да се користи , што е толку прекрасно?што можеш да направиш кога си надуван и истото тоа не можеш кога не си надуван? извини ама мислам дека здравјето треба да го ставиш пред се, а да си губам здравје за некој филинг кој трае само неколку сати :nesum: ... да така мислев порано и јас... леле вака така колку е закон ова она, не ме сваќај сеа ти одма погрешно , не се ставам ја на исто НИВО со тебе, од кај те знам !! ама единствено сакам да кажам е дека е лоша работа и цел свет ја карактеризира така и сеа ти и уште некој ќе ми кажуваш...абе ајдее...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Da ni pomognete? A kako?
Со некаков разговор, да живеете и поздраво. Никој не кажа дека некој некого присилува на нешто ...

А додека вие не сватите дека "нас" не ни треба никаква помош,за нас ке бидете само кукавици,кои не се осмелуваат да видат што има подалеку од нивниот нос,бидејки таму се наогала вашата т.н "граница на нормалата",а и притоа осудувајки ги сите што го прават тоа на некој начин,неприфатлив за општеството.
Останете си такви какви што се,воопшто не можам\сакам\смеам да ви префрлам за тоса,го почитувам сечиј избор,исто како што барам од другите да го почитуваат мојот.

п.с Наводниците кај "нормални" можеби имаат поинакво значење за мене,ама досега не сум го истакнал тоа нели?:helou:
Се фативте за помошта ко слепи за стап.
Туку ... леле ама ме смее накај плачење тоа правењето големи луѓе само затоа што сте пробале трева. Добро бе луѓе, што ви е?
Тоа што вие го правите и тоа како е неприфатливо. Зошто? Затоа што сте слаби карактери што незнаат да живеат па решиле да се уништижуваат и точка.
На тебе ли да се огледувам? Да се чувствувам милион нивоа подолу од тебе затоа што не сум погледнала подалеку од мојот нос, а не сум погледнала затоа што не сум се напушила? :uvo:
Значи ми се повраќа од вакви муабети. Кога ќе ми каже некој дека е повеќе проживеан од мене затоа што пробал се`, а тоа се` да се чудиш што е ...
Биди маж и помини најбеден ден без дрога (која и да е) ... расположи се` без неа.
Биди маж фати девојка при чиста свест и задржи ја така.
Биди маж поминувај со крената глава секакви падови.
Биди маж изгуби некого и носи се со тоа без дрога.
Биди маж живеј без дрога. Тогаш кажи ми дека јас не гледам подалеку од носот, дека си над мене, дека треба да се огледам на тебе дека ти си тој кој поминал се` и сешто, сеуште си истиот човек и продолжуваш со животот нормално, а јас не.

па одозгора најде и да го критикуваш Fabullous...можам само да ти кажам дека него можеш да му носиш вода....човекот буквално може да ти држи животни лекции...
:pos2:
Не си ваљда озбилен?
Туку добро ... што да зборувам јас кога незнам ништо и неможам да знам колку се сакаат браќата по дрога.
Извини ...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.928
Поени од реакции
11.746
Затоа патувалче и мирна глава :wink:

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Затоа што сте слаби карактери што незнаат да живеат па решиле да се уништижуваат и точка.
На тебе ли да се огледувам? Да се чувствувам милион нивоа подолу од тебе затоа што не сум погледнала подалеку од мојот нос, а не сум погледнала затоа што не сум се напушила? :uvo:
Значи ми се повраќа од вакви муабети. Кога ќе ми каже некој дека е повеќе проживеан од мене затоа што пробал се`, а тоа се` да се чудиш што е ...
Биди маж и помини најбеден ден без дрога (која и да е) ... расположи се` без неа.
Биди маж живеј без дрога. Тогаш кажи ми дека јас не гледам подалеку од носот, дека си над мене, дека треба да се огледам на тебе дека ти си тој кој поминал се` и сешто, сеуште си истиот човек и продолжуваш со животот нормално, а јас не.

Не си ваљда озбилен?
Туку добро ... што да зборувам јас кога незнам ништо и неможам да знам колку се сакаат "браќата по дрога".
Извини ...
sekoj ima pravo na svoj izbor - ko ti konkretno -TVOJOT !!! da bides "kreator" na javno mislenje :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
abe ajde ne zaebavaj -bidi maz ....
pa ete nekoi se "mazi"
:eek:ftopic:ako tvojot decko "se naduva nakrka - nasmrka ...."??????
kako ke reagiras - Me interesira - onaka da go vidam tvojot "free " duh

a ova "braka ..." ne ti drzi mesto baram - kako sto bese doblestna da go napises - imaj taka dosoinstvo i Izvvini se ....
bidi maz ....
devojkite - ako nekoja te saka ili te ... ke te prifati , krenata glava pa i e krenata sekogas - bez razlika dal ima nekakvi "nedozvoleni" supstancii vo krvta , ( sem najmilite ) izgubi kako taka i poslem - da lincuvate na plostad .... hhahahahahah - patem sekojdnevno se gubi po nekoj -nekako , normalno koga imas obvrski ( semejni , skolski * osven AMPH. ) da ne sum budala da se blamiram :nenene:

Кај нас носат само дрога со најслаб квалитет и затоа има многу зависници. Немам пробано но имам читано дека сите попознати уметници на запад користат кокаин кој не стварал завист а го користеле за да ги издржат концертите снимањата и слично.
nekoj "prototip" metanamfetamin - ....
i gledate "INKVIZICIJO" !!!!:toe:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Се фативте за помошта ко слепи за стап.
Туку ... леле ама ме смее накај плачење тоа правењето големи луѓе само затоа што сте пробале трева. Добро бе луѓе, што ви е?
Тоа што вие го правите и тоа како е неприфатливо. Зошто? Затоа што сте слаби карактери што незнаат да живеат па решиле да се уништижуваат и точка.
Биди маж живеј без дрога. Тогаш кажи ми дека јас не гледам подалеку од носот, дека си над мене, дека треба да се огледам на тебе дека ти си тој кој поминал се` и сешто, сеуште си истиот човек и продолжуваш со животот нормално, а јас не.:pos2:
Не си ваљда озбилен?
Туку добро ... што да зборувам јас кога незнам ништо и неможам да знам колку се сакаат браќата по дрога.
Извини ...
1.Не знам од кај го извади тоа дека се правам поголем човек од тебе,само затоа што дувам.Не те знам,неможам воопшто ништо да коментирам за тебе.
2.Неприфатливо?За кого?Зошто?Кој одредува што е прифатливо,а што не?Ти?Општеството?
И капитализмот е неприфатлив,пропагира газење врз луге само заради материјална цел,па не гледам дека некој рекол нешто против тоа,иако сите се/биле/ке бидат негови жртви.Сите го прифакаат без збор,а неможат да прифатат некои дечки што пушат некакви растенија,што некој некаде ги прогласил за нелегални,можеби и без особена причина.
3."Напушување" е премногу прост збор и неможе да се употреби за да се опише ефектот.Воведува нова димензија,несфатлива за тебе,бидејки ја немаш видено.Ама во никој,НИКОЈ случај не реков дека тоа мене ме става на повисоко ниво од тебе.Само ми дава различен аспект на гледање на работите.Нема овде никаква хиерархија,каква што очигледно сакаш да креираш.Сите сме исти.Барем за мене.
4.А што е нормален живот за тебе?Деца,фамилија,кука,работа?Понекогаш насмевка,ама ако ти дозволи шефот?
Добро,тоа е за тебе.За мене е друго.Го почитувам твојот концепт за нормален живот,без разлика дали мене ми се допагал или не.Епа,биди и ти "маж",и почитувај го мојот.Достојна на тоа свое ниво кое го прокламираш.
Тоа е тоа.
п.с да,многу се сакаме ние браката по дрога,затоа толку се браниме.Ви посакувам да го имате истото поштовање и мегу вас...:smir:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Fabullous_178

Се извинувам што не сум доволно паметен ниту интелигентен да се расправам за Наркотичните Средства со тебе или со некој од твоите “браќа“:) Немам никакви лоши намери(колку само да знааете).ќ

Бев златната средина која одеднаш поцрне.

1.Сум пробал.
2.Сум пробал само од љубопитност, во друштво(но не најблиското).
3.Сум имал фобии од “дувањето“.
4.Немам огромно искуство.
5.Сум “дувал“ во услови кога најмногу можат да те фатат, во услови каде што те проверуваат еднаш неделно!!-Не ме фатиле.
6.Дали ќе пробам пак?----НЕ!!! Зошто?-Затоа што ми влијае врз физичката кондиција.
7.Сум пробал околу 10 пати. Заради последните 3 пати во изминативе 3 месеци(пошто се откажав од пушење) се случија кога конкурирав за во специјалци. Поради тоа ебано последното “дување“ кое беа само 2 дима утредента паднав на Проверките за во “Волците“ Осеќав тегоби при трчањето.
8.Се посрамотив, заради тоа што внесов Гомно во мене што ме направи да се осеќам така на тој ден.(Еден убав сончев понеделник во касарната-Илинден).
9.Заклучок?-Кој по ѓаволите ме терал тоа да го направам? Како сум се излажал за тоа?- Епа после ебење каење нема!
10. Ќе ви дојде време кога заради тоа братсвто и братската делба да ви зависи некоја работа,здравјето итн итн незнам што уште, па ќе се каете и ќе се пцуете самите себеси. Но Касно ќе ви биде.

Не прекинувајте, немој да намалувате, не ме не слушајте сепак ова е само мое мислење ова е само едно мое лоше искуство, кое ме научи да не повторам некоја кардинална грешка како оваа.

Ете ме сега по спортскиот центар, ете ме сеа во теретана, ете ме на планинарење, но нема да го заборавам тој понеделник.

ОФ ТОПИК! UnholY- не биди толку сигурен твоето има вистина но сепак со обратна замисла.

Без навреди, без лутење, сепак ова е да напоменам само мое мислење.

И плис без некој вулгарности и навреди или недај боже закани:smir:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Проблемот со дрогата не е во ефектите кои ги предизвикува, туку од ЗАВИСНОСТА.

Се прашувам како зависниците од ЛЕГАЛНИ дроги како кафе, цигари и алкохол се осмелуваат да фрлаат камења по оние кои решиле да експериментираат во спектарот на дроги кој е МОМЕНТАЛНО НЕЛЕГАЛЕН кај нас. Шо демек ако дрогата е легална и можеш да ја купиш во аптека/продавница, е помалце штетна?

Можеби марихуаната те праи нешто поглуп и посклон кон психози (ако почнеш да ја конзумираш од премлада возраст), но цигарите многукратно повеќе ти ги уништуваат белите дробови, па рак на грло, па труење на другите луѓе .. Алкохолот е топ убиец, на ист ранг со хероинот, ако не и со повеќе жртви годишно (одамна не сум читала статистики), и пак сите го конзумираме, и не се криеме дека го правиме тоа.

Заклучок: прво треба да се откажеме од цигарите, па од кафето, па од викендашкиот алкохол, па после да трубиме по форуми како на луѓето што повремено се опуштаат со понекој џоинт им треба “помош при откажуење“.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Проблемот со дрогата не е во ефектите кои ги предизвикува, туку од ЗАВИСНОСТА.

Се прашувам како зависниците од ЛЕГАЛНИ дроги како кафе, цигари и алкохол се осмелуваат да фрлаат камења по оние кои решиле да експериментираат во спектарот на дроги кој е МОМЕНТАЛНО НЕЛЕГАЛЕН кај нас. Шо демек ако дрогата е легална и можеш да ја купиш во аптека/продавница, е помалце штетна?

Можеби марихуаната те праи нешто поглуп и посклон кон психози (ако почнеш да ја конзумираш од премлада возраст), но цигарите многукратно повеќе ти ги уништуваат белите дробови, па рак на грло, па труење на другите луѓе .. Алкохолот е топ убиец, на ист ранг со хероинот, ако не и со повеќе жртви годишно (одамна не сум читала статистики), и пак сите го конзумираме, и не се криеме дека го правиме тоа.

Заклучок: прво треба да се откажеме од цигарите, па од кафето, па од викендашкиот алкохол, па после да трубиме по форуми како на луѓето што повремено се опуштаат со понекој џоинт им треба “помош при откажуење“.
Алелуја!!!
Конечно некој да свати!!!
10. Ќе ви дојде време кога заради тоа братсвто и братската делба да ви зависи некоја работа,здравјето итн итн незнам што уште, па ќе се каете и ќе се пцуете самите себеси. Но Касно ќе ви биде.
-Скај Дог,ова време дојде и помина.И со него си ги зема тие кои неможеа да разликуваат другарство и марихуана.
Неможеа да ги одделат двете работи едно од друго,и нормално,пушењето марихуана влијаеше на другарството.
За срека,сега тие ги нема.
Да,свесен сум дека секогаш ке има кавги,ама да бидеме реални...каде ги нема?Само на гробишта,нели:).
Проблемите се составен дел од животот на секој човек,па и на мојот.Немој да мислиш дека ја ке се изнадувам и заборавам на било каков проблем.Не.Надворешноста ми влијае и мене.Можеби помалку,ама пак има мок да направи да ми се израсипе денот.
-Абе нема никакви навреди,твое мислење си е.А и баш е фино мислењето и објективно.Поздрав.

Член од
17 декември 2007
Мислења
40
Поени од реакции
2
Од хероинот си зависен уште од негово прво ставање во уста... на жалост денес многу многу консумираат дрога , најмногу марихуаната.. имам слушнато од некои од тие - ЕЈ МАРХУАНА ЗДРАВА Е ,И МИ КАЖУВААТ ФАКТИ ЗОШТО ТРЕБА ДА СЕ КОНСУМИРА? мисламмм... до кај отидовме...
od kaj ti e ovaa informacija me interesira?so ova se dokazuva kakvi se zabludi ima za drogata....luge ako ne znaete ne treskajte gluposti

Д

Демијан

Гостин
И јас имам повеќе пати пробано онака од љубопитност да видам како е да си "надуван" ама тоа мене некако не ми штима.Сум пушел и не сум знаел кај се наоѓам.Значи мојот организам неможе да ја поднесе!И како што кажавте погоре у постовите дека и цигарите се многу штетни, да може се штетни ама пак ова е дрога бе луѓе.Помислата дека се дрогирам некако ме јаде совеста.И кај мене у маало има мн што пушат и кога ќе поминам се газат од смеење како немој ненормални!!Како и да е јас сум против дрогата!

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Корисни линкови

Препорачливо е ПРЕД да проба било која дрога, секој да си направи истражување на темата. Не голтајте/шмркајте/пушете све што ќе ви понудат. Бирајте информирано. Интернетот е благослов.

Овие две страни се ризници на информации за сите дроги и психоактивни супстанции, вклучувајќи класификација на родот на растението, хемиски состав, познати ефекти, дозирање, како и искуства на луѓе кои ги пробале. Многу корисно.
http://erowid.org/
http://www.lycaeum.org/

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Препорачливо е да не забегуете со темава.. Кој конзумира некои ствари УБАВО ЗА НЕГО.. Кој не.. И ЗА НЕГО УБАВО
Па више преку куров.. Нит ќе се предомисли некој нит нишо.. Само ќе се распраате изразувајќи аспекти на тема која не секому одговара..
Ајд

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Ќе ве прашам кога ќе почнат да ви црнеат забите после и да ви паѓаат...тоа само како за почеток...незнам но за да бидеш хај како што викате не ти треба ништо,треба сам да си уживаш,ти да створиш интересно...не е поентата ќе се надувам и ќе се смеам на се и сешто...задоволство од неколку саати кои ќе ги поминеш нели хај,пола нема да се сеќаваш и пак ќе се вратиш стариот...последиците сега не ги гледаш ама ќе дојдат верувај ми...само да не е доцна

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Ќе ве прашам кога ќе почнат да ви црнеатзабите после и да ви паѓаат. ..тоа само како за почеток...незнам но за да бидеш хај како што викате не ти треба ништо,треба сам да си уживаш,ти да створиш интересно...не е поентата ќе се надувам и ќе се смеам на се и сешто...задоволство од неколку саати кои ќе ги поминеш нели хај,пола нема да се сеќаваш и пак ќе се вратиш стариот...последиците сега не ги гледаш ама ќе дојдат верувај ми...само да не е доцна
"bla-bla ... bla - K ..."
znaci "kolegi - protivnici" :
ova prvovo e simptom na zavisnici od herzz -
sekavas ili ne ??? :) - ova da ne ti go kaza nekoj koj "bil" na terapija ...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
posledici : od se ima posledici - ke ti umre kuce imas posledica : SOK - si go sakal pesot :toe:
sekoj e svesen za svoite posledici i e dovolno0 golem da "izbira"
docna - ova mi se dopadna najveke od se - nikogas ne e docna ( kako sto kazav i vo predhoden post ) : znaci ako imas samokontrola ....
pozZ

Kajgana Shop

На врв Bottom