Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.956
Изјава на Коуто превземена од друг сајт : '' "На топката се фрлив со глава за да исфрлам во корнер. Не бев сигурен ни дали иде во гол, а таа навистина малку ме допре по раката. Мојата интенција беше да ја исфрлам со глава и тука нема дилема, но топката незгодно се одби и ме допре по раката, но тука немаше апсолутно никаква намера" - изјави Коуто''

Kako што реков и на темата за Интер , со оглед дека голманот беше излезен и голот беше празен во вакви ситуации се свири пенал но дискутабилен беше моментот зашто Коуто беше исклучен бидејќи првиот удар беше со глава така да правецот на топката веќе не беше кон голот на Парма . Слична изјава има дадено и тренерот на Парма .

Но да бидеме реални , тоа ние го приметуваме од 5 гледања на снимка , Коуто беше директно вклучен во ситуацијава и признава дека имало удар и со рака , а судиите колку прилики имаа истото да го видат . . . hmm let me see . . . ау да една и единствена .

Е сеа изглеа наместено е Коуто да даде изјава дека имало удар и со раката бидејќи ви текнува нели , он беше соиграч на Манчини кога двајцата беа во Лацио , ви текнува ? И децата во иста градинка им иделе а и нивните жени рецепти си разменувале , за ова у втора лига се иде . ( Irony )

Се на се склопено , Интер имаше преголема среќа ,а не помош од судиите .

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Изјава на Коуто превземена од друг сајт : '' "На топката се фрлив со глава за да исфрлам во корнер. Не бев сигурен ни дали иде во гол, а таа навистина малку ме допре по раката. Мојата интенција беше да ја исфрлам со глава и тука нема дилема, но топката незгодно се одби и ме допре по раката, но тука немаше апсолутно никаква намера" - изјави Коуто''

Kako што реков и на темата за Интер , со оглед дека голманот беше излезен и голот беше празен во вакви ситуации се свири пенал но дискутабилен беше моментот зашто Коуто беше исклучен бидејќи првиот удар беше со глава така да правецот на топката веќе не беше кон голот на Парма . Слична изјава има дадено и тренерот на Парма .

Но да бидеме реални , тоа ние го приметуваме од 5 гледања на снимка , Коуто беше директно вклучен во ситуацијава и признава дека имало удар и со рака , а судиите колку прилики имаа истото да го видат . . . hmm let me see . . . ау да една и единствена .

Е сеа изглеа наместено е Коуто да даде изјава дека имало удар и со раката бидејќи ви текнува нели , он беше соиграч на Манчини кога двајцата беа во Лацио , ви текнува ? И децата во иста градинка им иделе а и нивните жени рецепти си разменувале , за ова у втора лига се иде . ( Irony )

Се на се склопено , Интер имаше преголема среќа ,а не помош од судиите .
Значи нема игра со рака од Ибра.. Пеналот е заслужен.. Играчот си призна..
И сега ајде тоа е наместено!? :tapp: Абе ајде размислете пред да напишите пост! И заборави да казиш дека роднини се Манчини и Коуто.. затоа призна овај за раката.. Под исто сонце гаќите ги сушат..
Мислам дека повеќе за ова нема што да се дискутира.. Играчот си прозна и енд оф д стори..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.781
Вака сега,

Бидејќи ни тој на кого му ги поставив а и никој друг не ми одговори на две многу лесни прашања, прво ќе ги повторам:

1. Дали мислиш дека овие две ситуации се лесни за досудување и дали се досудени со намера да се оштети противничката екипа?

2. Ако се досудени со намера да се оштети противникот, зошто судиите чекале до 90'та минута а не го направиле тоа порано?

И сега малку да ви појаснам зошто ги поставив:

Ако сте гледале барем 5-6 утакмици ваљда ви е јасно дека постојат спорни ситуации, тешки ситуации, а со тоа и судиски грешки.

Ако сте гледале барем 10-15 утакмици веќе треба да имате некакво искуство и да ви е јасно дека секоја спорна ситуација во која е досудено како што не ви одговара не значи дека утакмицата е наместена.

И малку поважно од овие две: Ако имате барем малку познавање од фудбал и малку акал, без да гледате ни една утакмица треба да ви биде јасно дека судија кој сака да те намести нема да чека да дојде 90'та минута за да ти го свирне.

И уште кратко појаснување околу пеналите: Интер поминува многу повеќе време во противничкиот шеснаесетник од другите екипи, т.е. создава повеќе шанси и многу е нормално да има повеќе пенали од другите.

За забелешките на фановите на Јувентус кои прашуваат зошто другите зборувале вака кога Јувентус имал спорни ситуации: Спорните ситуации на Јувентус беа од типот - нема што друго, паѓа играч во 16 заради посилен ветар во грб и судијата без размислување покажува пенал. Нема гол, се изнапромашувале играчите, утакмицата трае 99' минути. Секогаш последни на телетекс. Да не набројувам сега и конкретни ситуации зошто со години се изнагледавме чуда.

Една работа е да навиваш за или против некого. Друга работа е да ти е испран мозокот и да не разбираш фудбал. Мислете малце.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Inter scandalosa!
Gli arbitri aiutano l’Inter!
E’complotto!
Campionato falsato!
Местачи!
Судија педер!
Немаше пенал!
Во 100та минута се извадивте, пак!
Лоши зборови... многу лоши. Дали се вистинити?

Две години доминација и тогаш, против една Парма... непобедливите покажаа слабост. Слабост која за малку ќе беше казнета. Но, не беше сепак беа Ибра, Круз, Камби, Виеира, Матераци но, беа и Гервасони, Флоур, Сакани. Се навраќаа спомените, спомените на Малдини во натпреварот против Селтик во четвртфиналето во Лигата на Шампионите, се враќа спомените на Роналдо против Јулиано, натпреварот против Киево, казните за симулација, спомени за непостоечки голови. Да, заборавив и за пеналот на Ливорно, за натпреварот против Рома 0-0, за непостоечкиот гол... но тоа е минато нели?
Се живее во сегашноста.
Сегашноста е обоена во сино-црна боја. Сегашноста кажува за Интер, за тим кој е далеку пред другите... гледано според играчкиот кадар кој го поседува, според играта, според менталитетот. Тоа веќе стана навика во последниве години во Италијанското првенство но, каде е Интер во Европа? Па годинава, по подолго време ете се забележува напредок и на тоа поле. Можеби годинава е година на Интер? Па кога мести во Италијанско првенство... зошто да не се обиде и во Европа да го прави истото? Можеби ќе им успее, бидејќи Калчополи скандалот беше пред многу години и се е веќе заборавено. И Италија е светски шампион и Милан е крал на Европа а италијанското калчо е најдобрата лига на светот. Заборавив, беше пред да дојде Морати и неговата армија на судии/местачи.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Ако збориме реално,СИТЕ клубови во италијансково местат утакмици,значи ниедна екипа нема што не е умешана барем у некоја намештаљка.Може некој нема да се сложи со моево мислење,ама ако некој што ги следи од страна работиве во лигава во последниве 10 год
ќе му биде јасно дека сево ова е само една голема наместена работа и уште пред да почне сезоната се знае редоследот на табелата.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Резиме...

Спорни моменти

Офсајдот на Џилардињо - Уште чекам Синдикат да најди снимки од неговата специјална бугарско-кинеска снимка која освен Синдикат никој друг не ја има гледано. Дотогаш - нерегуларен гол!

Игра со рака од Коуто
- играчот си призна, нема што да се дискутира. Добра проценка на судијата.

Игра со рака на Ибра - едно 10 пати го прегледав клипчето, ама игра со рака не видов

еве и доказ:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Резиме...

Спорни моменти

Офсајдот на Џилардињо - Уште чекам Синдикат да најди снимки од неговата специјална бугарско-кинеска снимка која освен Синдикат никој друг не ја има гледано. Дотогаш - нерегуларен гол!

Игра со рака од Коуто
- играчот си призна, нема што да се дискутира. Добра проценка на судијата.

Игра со рака на Ибра - едно 10 пати го прегледав клипчето, ама игра со рака не видов

Шо снимки да ти барам јас, мене убо ми е гол регуларен шо никој не го оспорил освен ти во цел свет. Шо куро имам јас да ти докажвам тебе.

Јас ја видов снимката, покажаја неколку пати успорено и стопираја во моментот на подавањето. На интернет моментално има само од арапската снимки, таму нема од убав агол покажано. Незнам како е можно јас на Телма да не покажале би требало истиот пренос да е насекаде. Не ќе лажам сеа не сме деца мали.

Јас нема шо да докажвам, јас сум невин додека не се докажи дека сум виновен, сегде во светот на тој принцип се работи (иначе метафора, за да не ми се посерите со реплики). Шо значи ти треба да докажиш дека било офсајд, а не обратно. Само незнам како можи на цел ебан интернет само тебе да ти е сомнителен голот, а пази немаш ни снимка видено.

Да не ти збора нешто ваквиот пристап? Да не си случајно искомплексиран од долгогодишното силување по фудбалските терени? Да не си настинат од промајата шо дува низ празниот плакар за трофеи?

И не го бриши постот, нема навреди има прашања. Реплицирај.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Без аргументи...

Сепак мое мислење... ти интерпретирај си го како сакаш

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.781
Еве ги головите од натпреварите што се играа вчера во 15.00:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=CcapShsXHiY[/media]

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Рејтингот од Газета за есенскиот дел од првенството...

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
леле дали да се смеам или да плачам ........... кој нашол да се жали ......
па добро бе се слушате ли што зборите .... милан и јуве најдоа ли да се жалат ...... патетично/ не знам со кое лице вие го валкате светото име ИНТЕР

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
А зш Рома послаб рејтинг од Јувентус а пред него е на табела, плус игра во Лига на шампиони.. Или се гледаат и некои други работи.. ?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.017
А зш Рома послаб рејтинг од Јувентус а пред него е на табела, плус игра во Лига на шампиони.. Или се гледаат и некои други работи.. ?

Брату,рејтинг не се мери според местото на табелата!!!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.017
Има врска и местото на табелата, но повеќе познатоста на клубот и популарноста на играчите во клубот!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom