ATP тенис - општа дискусија

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.730
Поени од реакции
2.806
мора да ја земе сега, доста беа последните 4 порази у финалињава у Мелбурн, 3 од нив чисти у џеб ги имаше ( Зицер утнат 2012 финалето со Новак, 2014 повреда против Вавринка, 2017 брејк у пети сет против Роџер )

Член од
23 август 2010
Мислења
39.356
Поени од реакции
113.676
Со оглед на тоа колку малерозен слем е овој за Рафа нема да ме чуди камион да го згази во недела, и секако во телата на Циципас или Медо да влезат Сампрас, Федерер и Агаси. Така да честитки за првата ГС титула за Циципас или втората за Медо.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.687
Тоа се тие тенисери кои играат на ура како овој Беретини. Буквално не можеше да префрли 2 ипол сета, имаше 10 минути каде све можно погоди, и после пак пропадна.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Со оглед на тоа колку малерозен слем е овој за Рафа нема да ме чуди камион да го згази во недела, и секако во телата на Циципас или Медо да влезат Сампрас, Федерер и Агаси. Така да честитки за првата ГС титула за Циципас или втората за Медо.
Нема потреба никој да влезе во телата на Циципас и посебно Медведев, можат и самите.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
ne se plashi ,napishi go DJokovic,sho gi redish drugite nepotrebno :facepalm:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
ne se plashi ,napishi go DJokovic,sho gi redish drugite nepotrebno :facepalm:
Веројатно не го става во есап Ѓоковиќ бидејки тој и онака му е влезен во телото и духот, игра класичен пушерски про*ив тенис, само враќа и никогаш нема да видиш од него лепота во тенисот како кај Рафа и Роџер (на страна статистики и бројки). За стилот на изведување на ударите, не ми се ни зборува :) Одвратно.

Во секој случај тенисот е многу повеќе од игра со рекет и топче, менталната спремност е клучот за успехот и карактеристика која ги издвојува најдобрите, а во ситуацијата најмногу го издвојува Ѓоковиќ кој секогаш умеел да извади слемови од практично изгубени мечеви. Од друга страна пак Медо има се уште муви за лапање за менталниот дел, многу добро се виде тоа во некои ситуации каде врза дупли сервис грешки од 3 метри аут.

Како и да е, Медведев е благ фаворит во недела, но искрено очекувам победа на Надал бидејќи треба да влезе All in, незгоден match-up е за Медведев, па што ќе биде ќе биде.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
^
Ај Новак што го спомна туку Куриер го прашува дали ќе го гледа женското финале утре и будалава вика на вечера сум тогаш :pos:

Штета што дозволи публиката и татко му на Стефанос да му влијаат во вториот сет, иначе 3-0 ќе го добиеше мечот. Циципас потона психички последните сет-и пол.
Него лелеј ако ги тепа и Рафа и Ноле во две ГС финалиња по ред :zloo:

Член од
17 јануари 2022
Мислења
67
Поени од реакции
144
Ако има некоја утеха во овој сив зимски ден, тоа е фактот дека Медведев ќе го толчи гадното Грче до крајот на нивните кариери, посебно на бетон. Штета што Медведев не е конкурентен на земја и трева.

Член од
14 август 2019
Мислења
23
Поени од реакции
30
Не можам да поверувам дека Надал до финале догура...

Kajgana Shop

На врв Bottom