Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Со избори „поштени“ како тие во САД, каде Брендон освои најмногу гласови во историјата на сите избори?

А тоа што поразениот кандидат исто освои рекореден број гласови во историјата на сите избори не ти се коментира а? Па расте популацијата, расте и бројот на регистрирани гласачи.

Прибери се малце, веќе тотално се губиш на темава.

Јас досега што сум имал лично искуство со украинци сите биле антируски расположени, дури некогаш и опсесивно и заморно. Сум комуницирал и сум се дружел и со НВО либерални фаци и со навијачи, и истиот впечаток сум го добил. Првиве заради илибералниот режим на путин и кочењето во европската интеграција, вториве некои од нив биле и во воени и паравоени формации за време на конфликтот. Сакам да кажам безразлика на која страна на идеолошкиот спектар стоеа, беа изразито анти русија. Сигурен сум дека има и проруски настроени, ама тие веројатно се руското малцинство.
Ја пак на пример имам украинец за колега и коа се упознавме чоекот си рече дека е русин.
И со оглед на тоа дека ја не им ја знам ситуацијата таму, ме зачуди. Кажуваше дека украинци, руси, се е тоа таму едно исто и дека се е политика за стварање мржња.
Инаку чоекот има пребегано од таму во Грција со неговите, поради не знам која војна.

Која „бугарашката агенда“ ја терам?
Русите и Украинците се еден народ и треба да живеат во една држава, следствено на тоа и ние со Бугарите.

Ја пак на пример имам украинец за колега и коа се упознавме чоекот си рече дека е русин.
И со оглед на тоа дека ја не им ја знам ситуацијата таму, ме зачуди. Кажуваше дека украинци, руси, се е тоа таму едно исто и дека се е политика за стварање мржња.
Инаку чоекот има пребегано од таму во Грција со неговите, поради не знам која војна.
Окулу 30 посто се идентификуваат како руси, зборат руски и тн. Поделбата ми делува ко во црна гора.

Амеркинациве одговориле, сега ке видиме дали ке има инвазија или не

Attachments

• 20220126_180917.jpg
    20220126_180917.jpg
    72,2 KB · Прегледи: 43
  • 20220126_180730.jpg
    20220126_180730.jpg
    58 KB · Прегледи: 43
Блинкен изјави дека нема гаранции за неширење на нато кон исток.
Американската амбасада во Киев ги повика американските државјани да ја напуштат Украина.
Тоа тие како некој кој влегол во вашиот двор се прави дека е газда и во истовреме вришти на цел глас како вие правиот газда се спремате да го тепате и сте насилник.
Денеска господин Лавров убаво ја опиша состојбата на Столтенберг сосема надвор од реалноста.
Тие се такви па такви ние многу добро ги знаме од нашите случувања.
Денеска прочитав за легендарната 58-ма армија дека вчера е покрената на тревога и започнала со маневри.
Туку со какви авиони бегаа од Кабул?
Не сум сигурен мислам серкулеси беа.

Им инсистирале на Русите да не го објавуваат одговорите.
Да, нема да ги објават, ама Русите велат дека одговорот не е задоволувачки и не можат да ги прифатат. Русија ке одговори за неколку дена, ке се консултира и со Кина

Attachments

• 20220126_202957.jpg
    20220126_202957.jpg
    76,1 KB · Прегледи: 16
  • 20220126_203032.jpg
    20220126_203032.jpg
    66 KB · Прегледи: 16
делува како да ќе има бајаѓи натегања до 20 февруари кој е спомнат како потенцијален датум за офанзива. Ако се спогодат би било најдобро за сите у ситуацијава.

Русите и Украинците се еден народ и треба да живеат во една држава, следствено на тоа и ние со Бугарите.
Тука одговорив:
Автоматски споено мислење:

А тоа што поразениот кандидат исто освои рекореден број гласови во историјата на сите избори не ти се коментира а? Па расте популацијата, расте и бројот на регистрирани гласачи.
Ма немој, колку пораснала популацијата меѓу последните два избори?

Кај Брендон се најголемиот дел од гласовите по пошта. Поразениот кандидат има минискулен дел од гласовите по пошта. Вишокот гласови се тие по пошта, не се вишок гласачи. Се работи за претседан со неверојатно голем број гласови по пошта, скоро сите за Бајден, и илјадници случаи со докажани проневери со таквите поштенски гласови.... Ако тоа не е доказ и показ за наместени избори, тогаш не знам што може да биде... За демократијата во држава како Украина под контрола на САД, па ич да не зборуваме.

Последно уредено:
И храбрата бугарска војска нема да гине за Украина!

Досега најмалку 4 држави (Хрватска, Романија, Бугарија и Грција(иако Грција сеуште не се произнела, секогаш досега апстинирала)) нема да пратат свои војници во Украина. Германија и Франција сеуште се за преговори со Москва. Како тргнало, изгледа само ние ќе војуваме рамо до рамо со украинската војска. :unsure:

Ако тоа не е доказ и показ за наместени избори, тогаш не знам што може да биде... За демократијата во држава како Украина под контрола на САД, па ич да не зборуваме.

Последен офтопик тука, стотици судски случаи пред судии избрани од Трамп, случај пред Врховниот суд, еден куп комисии, сите изгубени случаи и ништо не се докажа. Така да се што останува е да ја повторувате оваа прикаска како папагали без со ништо фактички да е поткрепена.

И храбрата бугарска војска нема да гине за Украина!

Досега најмалку 4 држави (Хрватска, Романија, Бугарија и Грција(иако Грција сеуште не се произнела, секогаш досега апстинирала)) нема да пратат свои војници во Украина. Германија и Франција сеуште се за преговори со Москва. Како тргнало, изгледа само ние ќе војуваме рамо до рамо со украинската војска. :unsure:
Ние нема да праќаме војници, директно ќе ја фрлиме Славјанка над Москва ... со тоа војната ќе заврши уште пред да почне !!!

Не знам зошто воопшто сензационално се дискутира дека некој ќе гинел за Украина кога апсолутно ниту една земја не најави дека ќе испрати војска во Украина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom