Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.652
- Поени од реакции
- 33.835
Која „бугарашката агенда“ ја терам?Џабе ретерираш сега, очигледна е бугарашката агенда што ја терате со кнезот, бачето и останатите "русофили".
Која „бугарашката агенда“ ја терам?Џабе ретерираш сега, очигледна е бугарашката агенда што ја терате со кнезот, бачето и останатите "русофили".
А тоа што поразениот кандидат исто освои рекореден број гласови во историјата на сите избори не ти се коментира а? Па расте популацијата, расте и бројот на регистрирани гласачи.Со избори „поштени“ како тие во САД, каде Брендон освои најмногу гласови во историјата на сите избори?
Ја пак на пример имам украинец за колега и коа се упознавме чоекот си рече дека е русин.Јас досега што сум имал лично искуство со украинци сите биле антируски расположени, дури некогаш и опсесивно и заморно. Сум комуницирал и сум се дружел и со НВО либерални фаци и со навијачи, и истиот впечаток сум го добил. Првиве заради илибералниот режим на путин и кочењето во европската интеграција, вториве некои од нив биле и во воени и паравоени формации за време на конфликтот. Сакам да кажам безразлика на која страна на идеолошкиот спектар стоеа, беа изразито анти русија. Сигурен сум дека има и проруски настроени, ама тие веројатно се руското малцинство.
Русите и Украинците се еден народ и треба да живеат во една држава, следствено на тоа и ние со Бугарите.Која „бугарашката агенда“ ја терам?
Окулу 30 посто се идентификуваат како руси, зборат руски и тн. Поделбата ми делува ко во црна гора.Ја пак на пример имам украинец за колега и коа се упознавме чоекот си рече дека е русин.
И со оглед на тоа дека ја не им ја знам ситуацијата таму, ме зачуди. Кажуваше дека украинци, руси, се е тоа таму едно исто и дека се е политика за стварање мржња.
Инаку чоекот има пребегано од таму во Грција со неговите, поради не знам која војна.
Им инсистирале на Русите да не го објавуваат одговорите.Амеркинациве одговориле, сега ке видиме дали ке има инвазија или не
Да, нема да ги објават, ама Русите велат дека одговорот не е задоволувачки и не можат да ги прифатат. Русија ке одговори за неколку дена, ке се консултира и со КинаИм инсистирале на Русите да не го објавуваат одговорите.
Тука одговорив:Русите и Украинците се еден народ и треба да живеат во една држава, следствено на тоа и ние со Бугарите.
Ма немој, колку пораснала популацијата меѓу последните два избори?А тоа што поразениот кандидат исто освои рекореден број гласови во историјата на сите избори не ти се коментира а? Па расте популацијата, расте и бројот на регистрирани гласачи.
Последен офтопик тука, стотици судски случаи пред судии избрани од Трамп, случај пред Врховниот суд, еден куп комисии, сите изгубени случаи и ништо не се докажа. Така да се што останува е да ја повторувате оваа прикаска како папагали без со ништо фактички да е поткрепена.Ако тоа не е доказ и показ за наместени избори, тогаш не знам што може да биде... За демократијата во држава како Украина под контрола на САД, па ич да не зборуваме.
Ние нема да праќаме војници, директно ќе ја фрлиме Славјанка над Москва ... со тоа војната ќе заврши уште пред да почне !!!И храбрата бугарска војска нема да гине за Украина!
Досега најмалку 4 држави (Хрватска, Романија, Бугарија и Грција(иако Грција сеуште не се произнела, секогаш досега апстинирала)) нема да пратат свои војници во Украина. Германија и Франција сеуште се за преговори со Москва. Како тргнало, изгледа само ние ќе војуваме рамо до рамо со украинската војска.