Рамна Земја?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Издржавме 3-4 часа без да бидат споделени видеа од една иста страница (без опис, без објаснување) како што гледав периодов и да се прави од форумов рекламно пано за таа страница :D

Можело и без тоа... малку сликици и лошо подцртување (ок се разбираме, на телефон толку се може) од википедија како добар извор на научни факти (посебно македонски преводи) ама добро е ... личеше на дискусија иако беше само празни прашања, кои мораа да се надополнуваат и чии одговори се наменети за други луѓе, за жал :)

Ќе провериме наредните денови како оди работата... битно добро се изнапишавме :)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Издржавме 3-4 часа без да бидат споделени видеа од една иста страница (без опис, без објаснување) како што гледав периодов и да се прави од форумов рекламно пано за таа страница :D

Можело и без тоа... малку сликици и лошо подцртување (ок се разбираме, на телефон толку се може) од википедија како добар извор на научни факти (посебно македонски преводи) ама добро е ... личеше на дискусија иако беше само празни прашања, кои мораа да се надополнуваат и чии одговори се наменети за други луѓе, за жал :)

Ќе провериме наредните денови како оди работата... битно добро се изнапишавме :)
Многу неодговорени прашања ама ќе ти простам штом црпиш знаење од англиската верзија на Википедија. ;) Што е работава напредуеш или? :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Издржавме 3-4 часа без да бидат споделени видеа од една иста страница (без опис, без објаснување) како што гледав периодов и да се прави од форумов рекламно пано за таа страница
Изгубив многу пари ради тоа :ROFLMAO: ама вредеше нели штом вети дека ќе научиш нешто од овде е доволна мотивација за мене... :kafence:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Се надоврзувам на твојата пишана мисла и воедно се одјавувам со мислата на Дон Петит:pos:
Screenshot_2022-01-23-01-38-25-45_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Ако летот на пеперутка е проблемот
Е па проблем ти е...Силата на летањето на пеперутката излегува дека е појака од земјината гравитација која привлекува надолу. Дури и кога стои пеперутката на некој цвет ниту цветот ниту пеперутката не се наведнуваат кон земјата. Што сила ќе беше тоа гравитацијата да не може да спушти една пеперутка на земја?
Screenshot_2022-01-23-11-12-27-20_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Ги знаеш формулите на овие едноставни форми на движење? Може да ги напишеш?
Формулата за "закривување на земјата" ме интересира. Никаде не можеш да ја примениш затоа што во природата не постои нигде "закривување на земјата"како кај глобусот. А и повеќето формули немаат никакво значење во светот кој живееш.

Attachments

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Те прашав илјада пати што и дали знаеш физика ти ми глумиш просветлен, ме игнорираш и поставуваш смешни прашања кои немаат врска со реалноста и тоа само затоа што во твојот ум не смееш да го прифатиш концептот дека се во универзумот се привлекува :)

Нацртај вектори на сите сили кои дејствуваат во однос на пеперутката и нејзиното движење на лист, напиши формули за движење, ете хоризонтален истрел и ќе си одговориш сам како една факинг пеперутка или птица со крилја, погуста од воздухот не паѓа... нели густината беше маката за паѓање... o_O

Не можам денес да расправам за вакви ствари што не ги разбираш ниту сакаш да ги разбереш... друго ме привлекува.
Те оставам на шарлатани кои снимаат видеа и зборуваат за пеперутки и како таа се противи на гравитацијата

Не постои закривување (што и да е тоа), постојат богови кои ја поставиле земјата во центарот, кој сум јас да ти велам дека погрешно веруваш?
Само не знам зошто верување сакаш да ми го докажеш преку наука, за која си неписмен и се обидуваш да ми докажеш преку тоа незнаење дека науката не чини?

Некаков нов вид на христијански, исламски или со еден збор старо-еонски фанатик си? Бидејќи такви имаше во подфорум Религија, докажуваат сами на себе како науката не чини, земјата е центар и богот многу не сака :LOL:
И да ако нешто им е ок од науката и некако може да се протне во нивното убедување и верување, е тогаш е ок...

А не знаат основни концепти од физика, како движење, сила, забрзување... добро е што престанаа со нивните верувања на форумот.

П.С. Поголема маса поголемо привлекување. :coffee:

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
290
Нели гравитацијата привлекуваше?
Ти одговори чоекот.
Нацртај вектори на сите сили кои дејствуваат во однос на пеперутката и нејзиното движење на лист, напиши формули за движење, ете хоризонтален истрел и ќе си одговориш сам како една факинг пеперутка или птица со крилја, погуста од воздухот не паѓа... нели густината беше маката за паѓање... o_O

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
П.С. Поголема маса поголемо привлекување.
Масата има поголема густина од воздухот затоа паѓа а не дека гравитацијата привлекува инаку и балонот со хелиум ќе го спушти на земја... Сега да не ми кажеш пошто хелиумот е полесен од воздухот ? :ROFLMAO:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Масата има поголема густина од воздухот затоа паѓа а не дека гравитацијата привлекува инаку и балонот со хелиум ќе го спушти на земја... Сега да не ми кажеш пошто хелиумот е полесен од воздухот ? :ROFLMAO:
Масата? Каква маса, кој спомна маса дека паѓа? Мислиш на маса, table? Дали? :vozbud:

Истото погрешно знаење го имаш како и со пеперутките и птиците кои не паѓаат а се густи густи, прегусти и не паѓаат низ воздухот

Господ ги држи во воздух не њутновите закони :coffee:

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
290
Арен си...?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Масата? Каква маса, кој спомна маса дека паѓа? Мислиш на маса, table? Дали? :vozbud:

Истото погрешно знаење го имаш како и со пеперутките и птиците кои не паѓаат а се густи густи, прегусти и не паѓаат низ воздухот

Господ ги држи во воздух не њутновите закони :coffee:
Theory...

Attachments

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Не знам што толку ти се нафрлиле па те зaмараат со теории. Инаку, да се работеше за закони, ти досега салата ќе направеше. Исто како што сега подробно, надолго и нашироко ќе им го објасниш Ленцовиот или Видeман-Францовиот закон, па после нека се осмелат да се посомневаат во твојата остроумност.

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Што си се фатил за 17 век
Затоа што од аспект на тоа време 17-ти век немаш еден ебан пример како е практично докажано вртењето на земјата... Хартија трпи секакви теории ама практично сине немет докази за вртење. Земјата се врти since 17th century by coincidence :pos: :ROFLMAO:

UNIFORM CIRCULAR MOTION IS CONSTANT ACCELERATION

WHY THINGS RISE AND FALL?

Theory of gravy tea ...:icon_lol:

Ова :pos:
Screenshot_2022-01-23-15-31-43-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Is gravity proven?

Attachments

Последно уредено:

Kajgana Shop