Рамна Земја?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Ти го пореметив мирот нели? :pos:
Ајде сега одговори како знаеле во 17-ти век дека земјата се врти? Со кој пример ќе се изнесеш? :pos:
Па го прати Кеплер (Сликица од википедија наша македонска), си прочитал што и како открил? Или тоа се коси со верувањето твое и не се заморуваш многу?
Доволно ти е што од видеа правени од било кој, кои ти го задоволуваат верувањето за нештата и ти од таму знаеш за него? :cautious:

На толку седење на темава ти не прочита ништо од никој што е од спротивниот табор за да видиш реално и знаеш што направиле и како?
Ха :)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Ете те прашувам колку знаеш од основи на физика, движење посебно... ти бараш од некој да ти објасни астрономија, а ти си пикнат во ефитните видеа кои ти ја задоволуваат верата и не знаеш ништо за физика?
Сега ме зафркаваш мене :)
17-ти век...Take your time :ROFLMAO:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
17-ти век...Take your time
Кеплер земи и прочитај аман... :) И ќе знаеш како докажал дека се се врти се се менува :)
Толку е лесно. Физика се вика... пред НАСА е физиката инаку, да не биде и НАСА го измисли тоа и е лага! ;)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Сите што сакате да дебатирате на оваа тема ќе тргнете од 16-17 век па навака а не да се просеравате со австралис и бореалис чунки во 16-ти век знаеле за тие појави драпај си меот :pos::ROFLMAO:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Сите што сакате да дебатирате на оваа тема ќе тргнете од 16-17 век па навака а не да се просеравате со австралис и бореалис чунки во 16-ти век знаеле за тие појави драпај си меот :pos::ROFLMAO:
Да, знаеле. А ти во XXI век не знаеш основи на физика и се напнуваш тука со луѓето да ги исмеваш за нивното знаење, а твоето забораваш да кажеш дека е обичен хаос и просто верување од видеа направени од теоретичари на заговори за кои илуминатите се криви за се и Ватикан. И нормално тајните организации што владеат со таквите ко тебе... :sneaky:
Ќе владеат, што ќе правиш, толку ти е чекорот...

Земи прочитај за Кеплер кога веќе го спомна и ќе знаеш и ќе пробаш да го побиеш неговиот метод за тоа како открил дека Земјата и планетите се движат.
Толку е лесно - сега малку потешко е, не е со видеа и сликици од сешто, ама ќе научиш многу...

За старт ќе бидеш во XVI век и полека полека ќе дојдеш XX-ти каде што го расцепија атомот и рекоа: еј и ова се врти и движи како универзумот :)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Да, знаеле. А ти во XXI век не знаеш основи на физика и се напнуваш тука со луѓето да ги исмеваш за нивното знаење, а твоето забораваш да кажеш дека е обичен хаос и просто верување од видеа направени од теоретичари на заговори за кои илуминатите се криви за се и Ватикан. И нормално тајните организации што владеат со таквите ко тебе... :sneaky:
Ќе владеат, што ќе правиш, толку ти е чекорот...

Земи прочитај за Кеплер кога веќе го спомна и ќе знаеш и ќе пробаш да го побиеш неговиот метод за тоа како открил дека Земјата и планетите се движат.
Толку е лесно - сега малку потешко е, не е со видеа и сликици од сешто, ама ќе научиш многу...

За старт ќе бидеш во XVI век и полека полека ќе дојдеш XX-ти каде што го расцепија атомот и рекоа: еј и ова се врти и движи како универзумот :)
Не ми одговори како е дојдено до заклучок во 17-ти век дека земјата се врти?

Бонус:

Како се измерени растојанијата на "планетите" од земјата? Растојанието на сонцето од земјата?И зошто "гравити" сеуште е ТЕОРИЈА а не е закон? Take your time...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Не ми одговори како е дојдено до заклучок во 17-ти век дека земјата се врти?

Бонус:

Како се измерени растојанијата на "планетите" од земјата? Растојанието на сонцето од земјата?И зошто "гравити" сеуште е ТЕОРИЈА а не е закон? Take your time...
Ват? :) Ти се читаш или користиш цитати од видеата што ги гледаш? Сериозен си нели?
Гравитацијата значи не постои, теорија е...

Како може да пресметаш за колку време од висина 100 метри тег од 1кг ќе падне на Земјата за точно време? Без гравитацијата и таа глупа измислена константа која не постои? :)
Ќе броиш? И тоа постојано ќе паѓа на Земјата за исто време... ни дел од секунда порано или покасно...
Теорија било... од која книга учиш ти физика и математика, прати тука линк! Ова морам да го проучам и да си го поправам знаењето за нештата!

Лелеее овие илуминатите лом направиле од НАСА, JPL (овој пак што ја основал JPL бил Телемит, инициран во мистериите) :)

Јас ти велам прочитај за Кеплер ти ме напнуваш одговор да дадам. Неук си за физика, не можам на едноставен начин (и не знам пример реално со кој би ме разбрал) како да ти објаснам Кеплер како открил дека Земјата и се друго се движи, затоа и ти реков прочитај што открил Кеплер и како...
А и не ми се троши време на вакви глупи прашања бидејќи треба прво прашањето да ти го поправам, па после да се објаснуваме - а ти како тетка во бутик, ќе одмавнеш со рака бидејќи не знаеш ништо за нештата и ќе си продолжиш со верувањето дека се е лага ние сме во стаклено ѕвоно бидејќи многу сме му мили на богот што ја направил Земјата рамна и се да се врти околу неа :D

Пак ќе кажам: Кеплер и астрономија. Не астрологија, туку астрономија. До сега сигурно отвори на нет и прочита нешто... ти влегува нешто во умот? Или послабо?

Не бесцелно те прашав колку знаеш основи на физика, не беше за да те омаловажувам туку да знам што можам да ти одговорам на некаков задоволителен начин: иако ти за да не ти се урне верувањето, ништо не би прифатил: мене ли ќе ми веруваш или на видеата и на своите очи кои виделе многу? :)

Не прашувај некој да ти докаже било што за твојата вера... тоа е глупо. Ти треба да докажеш дека твојата вера во нештата е апсолутна за сите - бидејќи зборуваме за Земјата :)

Дали пак за рамноземјаши или како и да се нарекувате, Земјата е планета или стои во фиока некоја, кај некој бог? Па како отвара затвора фиока така светло добиваме?
Автоматски споено мислење:

Теорија - дефиниција за псевдонаука
Теориска физика пишува, се е таму теорија... ах ете сега сме просветлени.
Оди скриј се некаде и не знам... страшно ова што читам и гледам.

Не е Теориска. Глупаци преведуваат на википедија. Теоретска физика се вели. Биди писмен. Ако ова си го разбрал дека „теориска“ физика значи дека се е тоа само теорија - да земеш да избришеш акаунт и да седиш 93 дена во темница - за казна!

Theoretical physics is a branch of the field of physics which is dedicated to coming up with mathematical explanations for natural events.

Пaк да читаш википедија и сликици да ми праќаш тука. Ти си бил ептен неук за физика и се останато и напнуваш луѓе тука како не знаат да ти одговорат она што прашуваш.... Па прашуваш глупости :D

Каде така? Што ти прави едно верување дека нештата се баш како што ти веруваш дека се... игнорирањето е интересна работа кај луѓево.

П.С. Ти не знаеш основи на физика, замина во квантна физика :) Сонце...

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Линк до македонскиот текст на википедија, може? За ова цитативе да ги ѕирнам... :)

Кој кого врти и зошто се уште не се знае пошо гравитација е у питање а гравитација ти е страшна риба у пм...
:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251

Кој кого врти и зошто се уште не се знае пошо гравитација е у питање а гравитација ти е страшна риба у пм...
:pos:
Нема ништо за Њутн и Кеплер на линков. Да не се од друг линк, де провери ако сакаш? :)

НАСА крие и илуминатите... сигурно тежината на слновите и желките ги влечат нештата надолу... ама пак и тоа е гравитација :)
Најди му НЗС

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Гравитационо закривена патека?!?
WTF?
Не читај на македонски неписмени се, затоа и бараш докази и сешто... :) Овие преведувачиве на википедија уште да додадат гравитационо постапокалиптична закривена... :D

In celestial mechanics, an orbit is the curved trajectory of an object[1] such as the trajectory of a planet around a star, or of a natural satellite around a planet,

Гледаш разлика? :) Битно е што читаш, кој и од каде :)

Orbit - Wikipedia

P.S. Знаеш англиски нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom