Рамна Земја?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Абе каков глобус, тоа во СССР правеа лепеа, монтираа - не зезај... јас сум повеќе за желки и слонови бидејќи имаат голема симболика во индиските учења!

Реално, не знам каква е Земјата, премногу аматерски видеа по нетов за се и сешто, а и не сум летал повисоко од 9000 метра за да кажам што е како од тоа што сум видел :)

Реално, дали мене и тебе ни е битно планетава дали ја држат слонови, желки, дали еврејскиот бог ја направил од кал, дали е елипса, дали сме во оние стаклени топки полни со вода и кога ќе ги затресеш како да врне снег?
И како тоа ќе го докажуваме? Со видеа, со математика? Колку знаеме добро било што од науките и реално колку е споделено од знаењето кое го има човештвото денес за нештата со широките народни маси? Видеата се глупости што ги гледам, се гледа дека се само за да се има гледаност, да се фати некој денар :)

Многу малку знаеме и ни е дозволено да знаеме, да не кажам воопшто не се споделува знаењето со мноштвото... едно списание кое и те како филтрира податоци и што е кажано ти вели: плати 40$ за да прочиташ за било што објавено во тој весник поврзано со последните откритија за одредени гранки од науките денес...
Ајдеее...

Небитно ни е нам каква е Земјата (може е како цвет)... а и оние што знаат какви се нештата реално, молчат бидејќи ништо нема да промени тоа за мноштвото :)
Тогаш зш се замараш на темава? Терај си го сатанизмот и не се потресувај за темава. Јас верувам дека е рамна и тоа нема никаква врска со тебе штом не те интересира тоа. Не знам што се обидуваш овде да докажеш или па само сакаш намерно да ја сатанизираш односно да ја дискредитираш темава? :)
Автоматски споено мислење:

NASA! Give Us Our 24/7 View Of Earth NOW!

Truth Is Stranger Than Fiction

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Тогаш зш се замараш на темава? Терај си го сатанизмот и не се потресувај за темава. Јас верувам дека е рамна и тоа нема никаква врска со тебе штом не те интересира тоа. Не знам што се обидуваш овде да докажеш или па само сакаш намерно да ја сатанизираш односно да ја дискредитираш темава? :)

NASA! Give Us Our 24/7 View Of Earth NOW!
Јас не велам да не веруваш, сите веруваат во нешто што има дава надеж за подобро утре.

На темите секој може да пишува ако е за темата. Јас не те прашав во што веруваш, туку зошто имаш потреба да докажуваш верување со видео клипови?
Како ти ќе знаеш повеќе од другите во врска со Земјата?

И НАСА нели така прави, со видеа ги лаже сите... а ти истото го правиш, само со ефтини видеа за кои сигурно земаш процент штом толку со линкови ги споделуваш тука...

Или грешам?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Јас не велам да не веруваш, сите веруваат во нешто што има дава надеж за подобро утре.

На темите секој може да пишува ако е за темата. Јас не те прашав во што веруваш, туку зошто имаш потреба да докажуваш верување со видео клипови?
Како ти ќе знаеш повеќе од другите во врска со Земјата?

И НАСА нели така прави, со видеа ги лаже сите... а ти истото го правиш, само со ефтини видеа за кои сигурно земаш процент штом толку со линкови ги споделуваш тука...

Или грешам?
Во ред е... Бев во право те сфатив...
Имам потреба да ставам видеа во интерес на темата. Содржините на видеата ќе те натераат да размислиш и повторно да ја преиспиташ реалноста во која живееш. Не знам зошто би те погодило тебе тоа ако не те интересира темава? Споделувај видеа и ти никој не ти брани. Не земам никаков процент од видеата кои ги постирам ако би било така тогаш би постирал видеа и на други теми за повеќе пари :zloo:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Во ред е... Бев во право те сфатив...
Имам потреба да ставам видеа во интерес на темата. Содржините на видеата ќе те натераат да размислиш и повторно да ја преиспиташ реалноста во која живееш. Не знам зошто би те погодило тебе тоа ако не те интересира темава? Споделувај видеа и ти никој не ти брани. Не земам никаков процент од видеата кои ги постирам ако би било така тогаш би постирал видеа и на други теми за повеќе пари :zloo:
Треба да опишуваш зошто е видеото... инаку што правиме сите видеа ако буваме и тоа само линк со текст? Рекламираш веб страница вака.
Ќе добиеш бан на други подфоруми ако правиш така... не оди така таа работа :)

Еднаш застанавме на тематава во врска со гравитацијата, мислам дека велеше дека не постои такво нешто и дека е измислено (како што е измислено и дека Земјата е елипса, а таа кутрата е рамна бидејќи ти така веруваш и сега како добар христијанин сакаш да ни докажеш дека твоето верување е вистинската слика за светот во кој што живееме, апостол што би рекле), па те прашував како тогаш можеме да пресметаме кос истрел или слободен пад и каде би паднал предмет, дури и колку време би паѓал...? Без гравитација, нема паѓање, нема реално ништо од она што денес користиме секојдневно, од превоз па надаље :)
Или ти веруваш дека друго е во прашање кога се работи за овие работи? Или тоа не те интересира да веруваш?

Ако сум те погрешно разбрал и дека сепак има гравитација, моја грешка. Може сум читал други што веруваат дека Земјата рамна па зборувале како нема гравитација заради x причини и како тоа е лага за да бидеме робови на илуминатите и тоа треба да се исфрли од формулите кои се наметнати од елитата!
И тајните организации нормално... во бонус видеата имаше и тоа, како што гледам, далеку од темава...

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Јас не те прашав во што веруваш, туку зошто имаш потреба да докажуваш верување со видео клипови?
Тогаш зошто би имал потреба да се конфронтираш со мене ако ти сметаат моите ефтини видеа?
Видеата се глупости што ги гледам, се гледа дека се само за да се има гледаност
Зошто воопшто би те интересирале видеата ако се глупости? Па дури и да дебатираш овде со мене... Се обидуваш нешто као да ме навредиш?

Треба да опишуваш зошто е видеото... инаку што правиме сите видеа ако буваме и тоа само линк со текст?
Да сигурно ја ќе ти ги соџвакам за да ти ми ги плукаш... Мало Морген :pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Тогаш зошто би имал потреба да се конфронтираш со мене ако ти сметаат моите ефтини видеа?

Зошто воопшто би те интересирале видеата ако се глупости? Па дури и да дебатираш овде со мене... Се обидуваш нешто као да ме навредиш?
Не, се обидувам да дискутирам, ти почна со „гледај си сатанизмот“ иако јас немам ништо со тоа...

Повели дебатирај, не сега да ми велиш „ќе ме навредуваш?“... извини што ти пореметив дневната рутина да споделуваш само видеа тука и ништо повеќе... :)

Па реков, да има опис за видеото не би го кликнал линкот, ќе дебатирам за нештата, од забава, може ќе научам нешто, а и другите ќе читнат есктра работи за ова верување кое ти го следиш...

Но ти ги ставаш намерно само текст и линк до иста страница, буквално рекламирање на веб страницата со глупи видеа кои ниту ти не ги гледаш по се изгледа!

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
кој мисли да оди по твојот пат, со лесно нека е :)
Јас колку што се сеќавам а фала богу имам добра меморија ти се откажа одамна да дебатираш со мене па од каде сега одеднаш доби повторно инспирација? Од "глупостите во видеата"? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Јас колку што се сеќавам а фала богу имам добра меморија ти се откажа одамна да дебатираш со мене па од каде сега одеднаш доби повторно инспирација? Од "глупостите во видеата"? :)
Да, добив инспирација. Не е лошо да се добива пак инспирација, што. Затоа влетав, ама изгледа се нема волја за дебатирање и споделување на верувањето дека Земјата е рамна. Гледаш како одеднаш нема видеа, доби подруг изглед темава, дискусија во обид... подобро е нели? :)

Мислев наука ти е ова дека планетава е рамна, а ти си заминал во верувања... штом ти е само верување, ок... гледам дека не сакаш да зборуваш за темата туку за мене...

Пак ќе те оставам на мира, додека не дојде инспирација да те прашам повторно за верувањето дека Земјата е рамна.
Иако, гледам си се обидувал со наука да објаснуваш верување, наназад... интересно.
Методи на НАСА кои лажат според твоето верување, ти ги користиш да го докажеш твоето верување како апсолутна вистина и за тебе, па и за мене...
А и се потсмеваш на сите други по темава како што забележав... not cool :)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
може ќе научам нешто, а и другите ќе читнат есктра работи за ова верување кое ти го следиш...
Се надевам дека така размислуваш...

А и се потсмеваш на сите други по темава како што забележав...
Па нормално дека ќе се смеам на оние кои слепо и веруваат на НАСА. Рамна земја е истражување а не е само верување. Ете на пример никој никогаш со ниту еден експеримент не може да докаже ротација или движење на земјата. Тоа како ќе го објасниш?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Се надевам дека така размислуваш...

Па нормално дека ќе се смеам на оние кои слепо и веруваат на НАСА. Рамна земја е истражување а не е само верување. Ете на пример никој никогаш со ниту еден експеримент не може да докаже ротација или движење на земјата. Тоа како ќе го објасниш?
Ти слепо веруваш на ефтини клипови од луѓе кои прават видеа претежно за илуминати и заговори - а на сите други им се смееш?
Така не одиме никаде... не треба да се исмева ничие верување, инаку за кај сме?

Како мислиш не може да се објасни ротација на Земјата и движење низ просторот, во стилот зошто не ја чувстуваш? Па нели зборувавме за автомобилот пример, го заборави?
Сакаш да ми кажеш дека освен што веруваш дека Земјата е рамна, ти веруваш и дека стои во место, како што расправаше црквата на времето и како што се зборува во библијата и црковните отци што толкуваа кој за каде е и како е?

Воопшто дали знаеш основни нешта од физика? Основни? Движење, паѓање, триење такви основни нешта?
Озбилно прашувам...

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Затоа влетав, ама изгледа се нема волја за дебатирање и споделување на верувањето дека Земјата е рамна.
Јас имам волја за здраво дебатирање на темава Рамна Земја. На пример зошто никој овде не се согласува со мене дека водата е рамна и дека секогаш го наоѓа своето ниво односно никаде во природата нема закривена вода?
Ти слепо веруваш на ефтини клипови од луѓе кои прават видеа претежно за илуминати и заговори - а
А што треба тебе да ти верувам?
Како мислиш не може да се објасни ротација на Змејата, во стилот зошто не ја чувстуваш? Па нели зборувавме за автомобилот пример, го заборави?
Автомобили во 17-ти век немало. Како докажале тогаш дека се врти земјата?

Ќе веруваме на теории и претпоставки? Хартија трпи се...

Attachments

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.717
Хепта џабе трошиш гигови,сс њега нема дискусија.Ја едн пут га праша што мисли за поларну сфетлину, за мун еклипс и слични работе кои логично асоцираф дека планета е топка.
Он ми изеде гомна за дијалект и си продужи сс видеа.Нит дискусија, нит одговори. Увек одговара сс глупи прашања.Хелиум па хелиум,водорамно,наса л'же.Увек исти одговори и спамови.
Усра се сс тј хелиум.
Алоооо најл'сан гас е, затој иде нагоре, што не ти е јасно Зурлоооо.
Ајде еве одговори ск, зшто има Австралис и Бориелис? Зшто само на полови.Зшто никој не искочи јавно од било коју сфетску спејс агенцију да каже дека сфе е лаж и дека земња е рамна.
Ајде еве отфори дискусију, одговори.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Да, добив инспирација. Не е лошо да се добива пак инспирација, што. Затоа влетав, ама изгледа се нема волја за дебатирање и споделување на верувањето дека Земјата е рамна. Гледаш како одеднаш нема видеа, доби подруг изглед темава, дискусија во обид... подобро е нели? :)

Мислев наука ти е ова дека планетава е рамна, а ти си заминал во верувања... штом ти е само верување, ок... гледам дека не сакаш да зборуваш за темата туку за мене...

Пак ќе те оставам на мира, додека не дојде инспирација да те прашам повторно за верувањето дека Земјата е рамна.
Иако, гледам си се обидувал со наука да објаснуваш верување, наназад... интересно.
Методи на НАСА кои лажат според твоето верување, ти ги користиш да го докажеш твоето верување како апсолутна вистина и за тебе, па и за мене...
А и се потсмеваш на сите други по темава како што забележав... not cool :)
Како ќе ми докажеш без НАСА, разни превозни средства и без клипови дека земјата се врти? Дај ми пример каде ти си забележал движење на земјата? Каде си осетил? Каде во природата си видел закривена земја или вода? Луѓе наопаку како возат јахта на пример?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.251
Не, не треба да веруваме на теории и видеа :) Само на очите ќе си веруваме. Човечкиот ум трпи најмногу, посебно ако не е извежбан, оди веднаш во мод на патот на водата - бираш најлесно нешто што нема да ти задава главоболки и тоа е реалноста за човекот.
Крај.

Ете те прашувам колку знаеш од основи на физика, движење посебно... ти бараш од некој да ти објасни астрономија, а ти си пикнат во ефитните видеа кои ти ја задоволуваат верата и не знаеш ништо за физика?
Сега ме зафркаваш мене :)

Па прочитај за Кеплер и неговите закони (три се на број), прочитај како мерел, зошто, што докажал... од вики ми репаш сликица и трчеш да гледаш видеа од некој шарлатан кој што се снима за пари и прави видеа кои се click bait ! Немој со тие куршуми на мене...

Автомобилот служи за пример да ти докаже некој тебе лесно, без да се заморува со физика и ти да одмавнеш со раката како тоа не е точно (бидејќи не знаеш физика) дека кога си во систем кој што се движи, ти не можеш да го забележиш движењето АКО НЕМА ЗАБРЗУВАЊЕ!
Не знам дали го разбираш ова и зошто е тоа така...

Не можеш ако не погледнеш преку прозор или кон ѕвездите да докажеш било што во врска со Земјата и нејзината околина! Затоа и водата ти е рамна, и господ го направил светот и сонцето се врти околу нас бидјеќи ние сме многу битни итн итн...

Ќе го вмешаме и Њутн, па ќе скокне Галилеј... хаос журка :D

Вакви како @Red Zurla се научени да прашуваат како овој или оној научник ова или она направил, а реално не можеш да му објасниш бидејќи не знае ништо од научниците што пронашле и како...
Слушнал на видеава ефтини за кои сигурно го плаќаат и ги споделува тука како да е на норма и си тера муабети...

Сеуште луѓето веруваат дека нивното верување ако го напнат со прашања на кои не добиваат одговори, си докажуваат себе си дека се во право и ќе одат во рајот :)

Мене ми е интересно на моменти да реметам ред и мир и да се прекине со видеава, ме иритираше тоа... затоа налетав :)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Не, не треба да веруваме на теории и видеа :) Само на очите ќе си веруваме. Човечкиот ум трпи најмногу, посебно ако не е извежбан, оди веднаш во мод на патот на водата - бираш најлесно нешто што нема да ти задава главоболки и тоа е реалноста за човекот.
Крај.

Ете те прашувам колку знаеш од основи на физика, движење посебно... ти бараш од некој да ти објасни астрономија, а ти си пикнат во ефитните видеа кои ти ја задоволуваат верата и не знаеш ништо за физика?
Сега ме зафркаваш мене :)

Па прочитај за Кеплер и неговите закони (три се на број), прочитај како мерел, зошто, што докажал... од вики ми репаш сликица и трчеш да гледаш видеа од некој шарлатан кој што се снима за пари и прави видеа кои се click bait ! Немој со тие куршуми на мене...

Автомобилот служи за пример да ти докаже некој тебе лесно, без да се заморува со физика и ти да одмавнеш со раката како тоа не е точно (бидејќи не знаеш физика) дека кога си во систем кој што се движи, ти не можеш да го забележиш движењето АКО НЕМА ЗАБРЗУВАЊЕ!
Не знам дали го разбираш ова и зошто е тоа така...

Не можеш ако не погледнеш преку прозор или кон ѕвездите да докажеш било што во врска со Земјата и нејзината околина! Затоа и водата ти е рамна, и господ го направил светот и сонцето се врти околу нас бидјеќи ние сме многу битни итн итн...

Ќе го вмешаме и Њутн, па ќе скокне Галилеј... хаос журка :D

Вакви како @Red Zurla се научени да прашуваат како овој или оној научник ова или она направил, а реално не можеш да му објасниш бидејќи не знае ништо од научниците што пронашле и како...
Слушнал на видеава ефтини за кои сигурно го плаќаат и ги споделува тука како да е на норма и си тера муабети...

Сеуште луѓето веруваат дека нивното верување ако го напнат со прашања на кои не добиваат одговори, си докажуваат себе си дека се во право и ќе одат во рајот :)

Мене ми е интересно на моменти да реметам ред и мир и да се прекине со видеава, ме иритираше тоа... затоа налетав :)
Ти го пореметив мирот нели? :pos:
Ајде сега одговори како знаеле во 17-ти век дека земјата се врти? Со кој пример ќе се изнесеш? :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom