MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Doaga serviser od telekom za los kvalitet na slikata, i mi kazuva problemot ne e kaj nas tuku vo televizorot mnogu e golem i plus 4K e i zatoa ti dava pikseli koga gledas tv :D strasno

Doaga serviser od telekom za los kvalitet na slikata, i mi kazuva problemot ne e kaj nas tuku vo televizorot mnogu e golem i plus 4K e i zatoa ti dava pikseli koga gledas tv :D strasno
па ако е СД квалитет сликата во право е :)

Види...без да ги оправдувам телекомци(м.м.е), но што поголем телевизор, повеќе ка развлекува сликата и се губи на квалитет. Сега брзо купував Тв, и одбрав 50 инчи а не 55 баш поради овој ефект. Колку е екранот поголем, толку е сликата порастегната
друго е да имаме и 4К сигнал....тоаш можиш да одиш и со 65 и повеќе

Види...без да ги оправдувам телекомци(м.м.е), но што поголем телевизор, повеќе ка развлекува сликата и се губи на квалитет. Сега брзо купував Тв, и одбрав 50 инчи а не 55 баш поради овој ефект. Колку е екранот поголем, толку е сликата порастегната
Без разлика секако држи ова вода, но на А1 ќе е многу поквалитетна него на Телеком на тие димензии.

Vo toa e problemot na strim e podobat kvalitetot nego na maxtv a za tie astronomski ceni sto gi plakame treba da imame i kvalitet

Не ми е јасно зошто ги немаат во понуда Ал Џезира и РТС Свет во HD а во ТВ тека ги имаат? Ни ги нудат за гледање во нај чкарт квалитет тие канали а сигурно можат да ги понудат и во HD штом почнале да нудат HD во ТВ тека снимка од програмата на овие два тв канали.

Информација на Инфо канал на позиција 6:
Од утре 27 јануари ќе има замена на над 90 канали од СД во висока ХД резолуција и ќе бидат достапни во основниот тв пакет (значи без доплата) . Замената ќе биде етапно во следните две недели. За утре најавуваат повеќе информации.
Ова е за поздравување!

kako li ke go izvedat toa koga ne moze 2 resiveri vo HD istovremeno da rabotat...[emoji848]

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Таму кај што живееш нема оптички кабел? Ако има јави им се бесплатно ќе ти го сменат и ќе можеш да гледаш.

kako li ke go izvedat toa koga ne moze 2 resiveri vo HD istovremeno da rabotat...[emoji848]

Bas da vidime i mene mi e malku cudno
Автоматски споено мислење:

Таму кај што живееш нема оптички кабел? Ако има јави им се бесплатно ќе ти го сменат и ќе можеш да гледаш.
Problemot e sto gi menuvaat kanalite a tie sto se na bakar kako ke gledaat?
Na toa mislese.

Последно уредено:

Сигурно можат да овозможат на два ресивери ама дали воопшто дозволува кај секој интернет линијата. Да пуштиш два ресивера во HD плус на тоа додади некој на истиот интернет да сака да гледа и Јутјуб во HD e зезнато малку. Оптика сигурно е подобро ама немаат сите.

Сепак редно е да се добие и повеќе HD канали па кој може ќе гледа. Мора да се прилагодуваме на модерното технолошки развој иако сметам дека малу и касниме со ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom