- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.788
- Поени од реакции
- 5.063
Родот не е биолошки детерминиран. И не гледам проблем некој да се чуствува и однесува како сака. Така е посреќен а со тоа и сите окулу него. И религијата е заснована на лаги па никој не вика дека тие се ментално болни тоа е дефемизам и говор на омраза. Секој треба да има слобода да се изразува како сака без страв и закани и репресии. Така ќе имаме избор на гледишта и посреќни луѓе.Дефиниција на ментална болест е мислиш дека се чуствуваш нешто што не си, и што не е можно да можеш.
Уште поболно е на другите (посебно најблиските) да им се наложува да те подржуваат во менталната болест, со преправање и играње според фантазиите...
Да, сигурно фамилијата и посебно родителите воопшто нема да ги повреди ако разгалениот копиљ има испран мозок затоа што гледал премногу амерички филмови (и денгубел на социјални мрежи).
Во слободно општество не може никој мене да ме натера те сметам и да ти се обраќам како на пример, еднорог. Само заради тоа што ти во главата си решил дека наеднаш си еднорог (и сега сите мора ти го фалат рогот колку ти е најубав).
Тоа што правиш не е критика за „неслободни општества“, напротив. Даваш пример за губењето на слободите во западните општества. Пример како на мнозинството им се наметнува играње според фантазиите на малцинство со ментални болести... Не толку различно со фашизмот кој љубиш да го употребуваш како квази аргумент во други дискусии.
Многу примери има ама ете прво на ум ми доаѓа искуството на таткото (од Финска чинам), на кој му беше одземено малолетно дете затоа што татково одбивал да ја подложи ќерката на операција на промена на пол... Eве пребарував малку, ама премногу примери има. Којзнае дали го линкам наведениот пример, ама и сеедно: Сите се варијации на истата девијација:
![]()
Parents Lose Custody of 15-Year-Old Daughter For Refusing to Allow Sex Change
"It is as if they had killed our child."www.newswars.com![]()
Father Jailed for Refusing to Affirm Daughter as Male
Imagine a world where you can be jailed for attempting to protect your child from medical assault. A future where you can no longer object to your child being subjected to medicalized gay conversion ‘therapy.’ A country where the government can legally enforce a belief system and criminalize...thevelvetchronicle.com
Автоматски споено мислење:
Човек ако сака може да биде и да се идентификува и со Џедај и со Еднорог. Најверојатно луѓето би го викале така. Но еднорог неможе да стане зошто тоа е физички невозможно но лесно се станува од маж жена посебно со облека и шминка а ако сака и операција.
Последно уредено: