Да, помалку или повеќе, ама во основа да.
И не вади фрагменти, ако ја погледнеш поголемата слика, ќе загубиш желба за живеење!
Автоматски споено мислење:
WAFIT?
...што ти е поентата? Дека животот е срање? Да, се согласувам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, помалку или повеќе, ама во основа да.
И не вади фрагменти, ако ја погледнеш поголемата слика, ќе загубиш желба за живеење!
Автоматски споено мислење:
WAFIT?
Така бе друже, кога ќе го апсолвираш и прифатиш тоа, веќе можеш да поминеш на следно ниво на разгледување на работите! Греота е со таков ментален склоп да останеш на стадиумот дали си за Русите или Американците...што ти е поентата? Дека животот е срање? Да, се согласувам.
Јас на пример сепак сум за Русите, само со враќање на балансот цивилизацијта ќе постигне напредок. 1950-1990 е добар пример за тоа…. Све што е ван Еврапа не ме интересира… Турците, Монголите и Хуните да не ни мислеле добро случајно. Ја изорале Европа уздуж и попреко неколку пати и го десеткувале населението.Така бе друже, кога ќе го апсолвираш и прифатиш тоа, веќе можеш да поминеш на следно ниво на разгледување на работите! Греота е со таков ментален склоп да останеш на стадиумот дали си за Русите или Американците![]()
Прочитај ја Фаворит од Пикул!Јас на пример сепак сум за Русите, само со враќање на балансот цивилизацијта ќе постигне напредок. 1950-1990 е добар пример за тоа…. Све што е ван Еврапа не ме интересира… Турците, Монголите и Хуните да не ни мислеле добро случајно. Ја изорале Европа уздуж и попреко неколку пати и го десеткувале населението.
По се изгледа дека не вреди да се дебатира со тебе, оној кој што не го почитува својот противник не се почитува и себе си. (((Антантата))) го зготвилала Версај со цел да направи уше еден рат, санкциите биле со цел да се радикализира состојбата, не викам дека било фер или не фер. (само викам дека било насочено кон уше една војна а не кон разрешавање и мир.)Што ти е поентата, демек сите се подеднакво лоши? Смешки, иако не ни зборував за злосторствата на Нацистите. Јас му одговорив на членот дека неговите верувања се митови и легенди што е и вистина: економскиот систем на Нацистичка Германија бил тотално нефункционален, корумпиран и не можел да опстои на краток рок. Тука ми одговараш со ватабаутизми како Англичаните и Французите биле колонизатори (ко демек тоа го оправдува систематското истребување на цели народи - поента што не ни ја покренав).
Ако имаш контратези за [не]ефикасноста на германската економија во периодот од 1933-1945, повели да ги чуеме.
Ич не ми е гајле дали било фер или нефер. Чест и достоинство? Што е со муабетов.
Како што имале обзир Германците за "честа, достоинството" и економијата на Франција и Русија кога им одзимале територии, така Антантата имала обзир за "честа, достоинството" и економијата на Германија.
Готово ме закопа со аргументиве, ќе речев дека си кајганскиот Бен Шапиро ама не пиша OWNEDDDDD!!!!!!!!!!
Врз што го темелиш ова твое тврдење?Бидејќи нуклеарна војна сигурно ќе нема секоја друга војна на европскиот континент против сегашна Русија ќе биде катастрофа за нив.
Врз што го темелиш ова твое тврдење?
Не не, остави го да образложи.да бидеме искрени, русија има артилерија цела украина пепел да ја направи ако сака. Да водиш војна е реално бесмислено против русите на нивен терен.
Само што не ја имаат само Украина против себе. Тука лежи зајакот. На Русите им е дадено до знаење дека секој нивни поход против Украина ќе има далекусежни последици по нивната земја,можеби не воени но доволни за да се одвратат од секоја намера. Доколку не беше така, досега ќе бевме сведоци на инвазија, но нешто ги стопира. Што? Можете да си нагаѓате, а одговорот го знаете, ама се правите на тошо.да бидеме искрени, русија има артилерија цела украина пепел да ја направи ако сака. Да водиш војна е реално бесмислено против русите на нивен терен.
Фактите се дека САД/НАТО/ЕУ во било каков конвенционален воен судир блиску до границите на Русија - ќе бидат целосно и убедливо поразени.
Ова го знаат и психопатите во раководството на САД, и однапред си кажаа дека нема воено да реагираат ако се случи воен судир меѓу Украина и Русија.
Никој не ја очекуваше шпанската инквизиција?Ќе биле сојузниците воено уништени покрај границите на Русија. Ене ја Естонија на 150 километри од Санкт Петерсбург е, нека одат да ја уништат воено.
Не сум баш сигурен дека некои од настаните кои се случуваа последните години се од корист на Русија во ситуацијата со Украина. На Русија најмногу и одговараше власт во Украина која би била проруски настроена или во најлош случај неутрална, но од распадот на СССР, таа ситуација се менуваше константно, еднаш во полза на Русија, еднаш обратно.Не бев разочаран во очекувањата за хумор... Но дискусијава за жал останува разочарувачка како и квалитот на повремените епизоди на дрндање од the usual suspects.
Што фали во наративата во навивачите за западната агенда (или нивните платениците, сеедно):
- факти
- макар и некаква лесно побивлива воена/стратешка теорија за настаните, пошто „во русија се исплашени од санкции“ не поминуваше ни пред 10 години а не сега после неброени санкции (кои испадна дека се поштетни за санкционерите отколку за санкционираните)
- макар некакви аргмуенти во сите тие потсмевања за неверојатната смена на парадигма што ја донесе новата технологија на хиперонични проектили
- макар некакви факти и реални аргументи наместо приказни за некакви „ласерски“ оружја и одбрани за кои „никој сеуште не знае“
- дали спомнав... факти?
Фактите се дека САД/НАТО/ЕУ во било каков конвенционален воен судир блиску до границите на Русија - ќе бидат целосно и убедливо поразени.
Ова го знаат и психопатите во раководството на САД, и однапред си кажаа дека нема воено да реагираат ако се случи воен судир меѓу Украина и Русија. Ништо нема од најавената воена офанзива во побунетите региони во Украина, иако се утепаа од фалење за купувањето на турски дронови и донацијата од амерички противтенковски системи. Самото тоа веќе е победа за руската страна и јасна порака до сите во регионот. Ама дека ќе одлучна руска интервенција во првиот момент кога Украина офанзивно ќе направи нешто во Донбас/Луганск, во тоа можете сите да бидете сугурни.
Покривањето со сите слоести делови од супериорната противавионската одбрана на РФ, домашен терен и непостоењето на логистички проблеми (заедно со веќе локално обезбедените ресурси на лице место за било каков конвенционален судир), веќе поставено покривање на суперниорна артилерија, воено искусен кадар во неколку војни и судири... Факти и факти, кои може до утре да се набројуваат кој тука има огромна и реална воена предност.
Штета само што нема никаква квалитетна дискусија овде (не се рачуна празна пропаганда од шарените). Наместо факти се раскажуваат некакви приказни за ласери и други смејурии... Досадно.
Не, погрешно од почеток до крај. Работите се многу поедноставни од блефирање или „непокажување слабост“.Моментално Русија е принудена воено да интервенира, освен ако не се случат некои поголеми политички промени во Украина. Ако може Русија некако да ги предизвика тие промени, без разлика како, тоа би било најдоброто решение во нивна корист.
Доколку не се промени ништо значително на политички план во Украина, а Русија воено не интервенира, тогаш тоа ќе биде гледано како слабост општо на Русија, но и на Путин имајќи предвид дека со месеци собираат војска на Украинска граница и пробуваат да играат на картата ако нема промени ќе има војна. Ако ова со војската е само блеф, и не дојде до промени, Русија ќе се најде во незавидна ситуација