Ѓоковиќ против Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата Стев
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас мразам пилчемиња што пробуваат да го заобиколат законот, една од најголемите причини зошто си одам од државата е тоа
Ја мразам наивни идиоти што мислат дека законот е архе и треба да се почитува до точка, особено ако е испаднато дека законот е гоменици(а 99% се) направен е од богаташи и корпорации за богаташи и корпорации.

pa 90% od naselenieto vo viktorija e protiv nego. neznam zosto mislis ne e vo ime na javen interes?

Знам. Сеа масивно дркање од радост се случува. Овој политичаров е најсреќен зашо би требало добро да му се одрази тоа на изборите.

Шо е нареден чекор сеа. Присилно ќе го вакцинираат на плоштад?

mame im ebam za dvojnite arsini. ebe da ne bea tie dvojni arsini pa nole da predadese dokumenti do 10ti kako sekoj drug teniser sega nemase ni viza da ima.

ama TA i AO dopsustija dvojni arsini samo za nole pa mesto 10ti za nego do 30ti mozese da dostavi dokumenti. kolku idealno mu ispadna, si se razboli covekot na vreme, preleza, se slikase so deca, trenirase u spanija i eve go ovde....

nikoj od teniserite ne mu dava podrska bas zatoa sto za nego najveke vazat dvojni arsini.
Надал и циципас. Видовме. Jeботе твоите херои...
Прилично сум сигурен дека дипломатскиот корпус и прецедатели ги заобиколуваа овие работи...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Јакото е што поголем дел од тие што го браните Џокович, плачите на темите како ве дупат тие што имаат моќ, и барате правен систем. Од друга страна му се восхитувате на Србинот за најбалканското нешто што можеше да го направи: лажење во декларација, фејк документ за прележаност, драми и селачизам иако е виновен.
Фалеше уште и да има фејк пасош издаден од Македонско МВР, и ќе беше комплетен.
Па ова со вакцините е најголемото дупење во мозок на 21ви век. Присилна и задолжителна вакцина, која и онака не го сопира ширењето на вирусот. За вирус кој со последниов сој е веќе на ниво на обичен грип. Десет души (вклучително и јас) заболевме пред 10тима дена, на никој апсолутно ништо не му беше. И вакцинирани и невакцинирани.

Од друга страна не е докажано дека документите се лажни. Тоа може само ние да си шпекулираме. :)

И последно, да не се лажеме дека само тука се фалсификуваат документи. Тоа се случува секаде низ светот, дури на западот и во многу поголема мера.

Знам. Сеа масивно дркање од радост се случува. Овој политичаров е најсреќен зашо би требало добро да му се одрази тоа на изборите.

Шо е нареден чекор сеа. Присилно ќе го вакцинираат на плоштад?

pa ne bas. ovde e topol den narod e na plaza, bazen ili odmor pa nikoj kur ne go boli osven nolevci...

nema da mu se odrazi dobro na izborite sekako. gi izgubi nolevci a drugite sekako nemase radi ova da go glasaat. ne e ova mkd pa da davame poddrska radi banalni raboti ko nole... edino sto dokaza e deka ke gi stiti granicite a toa sekako mu e rabota i se ocekuva od nego. nema + radi toa mozese samo - da dobie.

naredno ke vidime. valjda dogovor da si odi odma i za vozvrat da ne dobie crn pecat.

Надал и циципас. Видовме. Jeботе твоите херои...
Прилично сум сигурен дека дипломатскиот корпус и прецедатели ги заобиколуваа овие работи...

kako na primer? daj kazi nekoj diplomat ili pretsedatel sto bil u aus ne vakciniran...

Можам да замислам сеа го вадат тројца џандари на плоштад како во инквизицијата со вештерките, и овој политичаров со маска N135, скафандер и машна врзана над скафандерот (се разбира) доаѓа со шприцот во рака. Тензијата кај со раниот народ расте…
Го боцка со шприцот и тука во австралиската публика се случува оргазам од задоволство. Пиштат од радост како Австралија да станала шампион у крикет или хокеј на трева. Во тие моменти на екстаза земаат се боцкаат меѓу себе со шприцови со физиолошки раствор чисто за да го рекреираат моментот на сатисфакција. Почнуваат да викаат “дај му ја и втората доза!”. Се разбира тука е политичарот да ги исполни желбите на народот. Го боцка пак и сите крикаат во невидена екстаза.

Достигнато е врвното австралиското задоволство. Џоковиќ е вакциниран. Вистина е вакциниран. За многу години.

Па ова со вакцините е најголемото дупење во мозок на 21ви век. Присилна и задолжителна вакцина, која и онака не го сопира ширењето на вирусот. За вирус кој со последниов сој е веќе на ниво на обичен грип. Десет души (вклучително и јас) заболевме пред 10тима дена, на никој апсолутно ништо не му беше. И вакцинирани и невакцинирани.

Од друга страна не е докажано дека документите се лажни. Тоа може само ние да си шпекулираме. :)

И последно, да не се лажеме дека само тука се фалсификуваат документи. Тоа се случува секаде низ светот, дури на западот и во многу поголема мера.
Со Омикрон и јас не познавам човек со тешки симптоми, а со претходните знам и луѓе што починаа, а беа далеку од стари.

Ниедна вакцина не го спречува ширењето на вирусот, имам пишувано и претходно на темата за корона, сите сме вакцинирани од морбили, па пак ги фаќаме како деца.
Целата поента е да имаш помала смртност, и помал број на хоспитализации.
Мене и тебе не заболе таквото за вирусот, претпостаувам си горе-доле слична возраст со мене, и дури и да го фатиме шансите се минијатурни дека ќе завршиме со тешка клиничка слика. Арно ама што правиме за тие повозрасните.

Еве дека нивните мерки испаднаа далеку поарни од нашите:
1642151085707.png

1642151119624.png

На 7 пати повеќе заболени, имаат 3 и кусуро пати помала смртност.

Одете да им објасните како треба на кенгурите, и како се зголемува смртност ;)

П.С не постои човек на кого не му сметаат протоколите, ама јбг, живееме во заедница и мора да внимаваме и на тие околу нас. Ако е секој за себе и како што му одговара ќе биде хаос.

Можете комплетно во Австралија да пријавите 0 жртви во овие 2 години и така не само што мерките ќе ви бидат одлични туку и во спокој ќе си живеете како островот Австралија ја избегна короната за разлика од останатиот свет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom