Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сако ако депортираме австралијанците од форумотЗатварајте темава, дур не паднала крв.![]()
Па како му била одобрена визата првично? На него и на уште неколку тенисери.Каде пишува дека невакцинирани кои прележале имаат привилегии?
Sore loserМинистерот му ја укинува визата бенефит на „на јавниот интерес„ како што пишува во соопштението
Значи не поради недостаток на документи или неисполнување на услови, туку чисто австралијанските снегулки не можат да дозволат некој да влезе во нивната земјата а тие 2 години ги држат ко биволи затворени дома![]()
Абе јас имам виза веќе 1.5 година за таму, и до пред 1 месец не смеев да влезам.Па како му била одобрена визата првично? На него и на уште неколку тенисери.
Кур им е двор им е. Австралискиве снегулки и биволи со нивниот глуп систем изградиле десетта економија во свет, а балканскиве слободоумни мажишта не можат една шахта да нивелираат. Се собраа на кајгана форум и одлучија дека австралијците се глупи и не знаат држава да водат.Министерот му ја укинува визата бенефит на „на јавниот интерес„ како што пишува во соопштението
Значи не поради недостаток на документи или неисполнување на услови, туку чисто австралијанските снегулки не можат да дозволат некој да влезе во нивната земјата а тие 2 години ги држат ко биволи затворени дома![]()
Па како му била одобрена визата првично? На него и на уште неколку тенисери.
И да правел кривично дело, правел во Србија. Каква врска има тоа со Австралија?Не добил регуларно ама ајде. Шетал позитивен во Србија или пак му бил лажен тестот, трето нема, а и двете работи се кривично дело и реално Аус како држава може да се повика дека претставува опасност за граѓаните и дека е неодговорен човек. Башка најбитно од се НЕВАКЦИНИРАН е. Хохоохклехеехехех
Дали Новак носи бомба во багажот или при самото аплицирање за виза го приложил истиот документ, кој сега му викаат дека не важи? Како прво важел, а сега не важи?si dobil nekogas viza za nekade? ti bilo objasneto deka toa ne znaci 100% vlez i deka na gradica mora da ispolnis uslovi za da te pustat da pomines? daj sleden pat koga ke dobies viza za nekade na carina poshali se deka na primer imas bomba u bagazot i vidi dali ke im e gajle na carinicite za tvojata viza i kako si ja dobil i koj ti ja dal....
И да правел кривично дело, правел во Србија. Каква врска има тоа со Австралија?
Условите за влез ги исполнил, тоа го кажа и судијата на судењето кога праша "што уште требало да направи човеков за да влезе тука".
Се друго е чиста политика и тажно е форсирањево на вакциниве кои и онака се тотална утка. Целоста поддршка има од мене што им тера имат на корумпираните политичари и што не се покорува на очајните мерки. Ич нека не игра на ниеден ГС ако е услов вакцина, потврди дека е најдобар во историјата и тоа никој нема да му го земе.
Ама не е осуден за кривично дело никаде.ima. ovde na primer ako si osuden za nekoj zlocin vo MKD ili bilo kade ni viza nema da dobies.
ne. sudijata kaza deka gi ispolnil uslovite za viza A NE ZA DA VLEZE. deka dal dovolno dokumenti za da dobie viza i dobil i kako takov trebalo da mu se ispostuva pravoto za fer tretman na granica a ne da mu skratat 45 min i moznost da se slusne so advokatite. i sega vo resenieto na ministerot toa e potencirano vo vtoriot paragraf, quashing a prior cancellation decision on PROCEDURAL fairness grounds.
И да правел кривично дело, правел во Србија. Каква врска има тоа со Австралија?
Условите за влез ги исполнил, тоа го кажа и судијата на судењето кога праша "што уште требало да направи човеков за да влезе тука".
Се друго е чиста политика и тажно е форсирањево на вакциниве кои и онака се тотална утка. Целосна поддршка има од мене што им тера инат на корумпираните политичари и што не се покорува на очајните мерки. Ич нека не игра на ниеден ГС ако е услов вакцина, потврди дека е најдобар во историјата и тоа никој нема да му го земе.
Автоматски споено мислење:
Дали Новак носи бомба во багажот или при самото аплицирање за виза го приложил истиот документ, кој сега му викаат дека не важи? Како прво важел, а сега не важи?
Ама не е осуден за кривично дело никаде.
Пак се враќаме на тоа дека Џоковиќ е само жртва на борбата на властите на Австралија против т.н. "антиваксери".
Да, лошо се изразив. Не мислев дека тој лично е жртва, туку тој и секој невакциниран што има било каков контакт со земјата. Пошто условите и мерките се глупи и бесмислени во најмала рака. Ама тоа е секако друга тема.novak laze pri vlez vo AUS, ne nosi bomba. laze vo deklaracijata deka ne patuval pred vlez. jasno kazuva vo intervjuto deka imal kovid ama se gleda deka ne bil bolen za da nemoze da primi vakcina. edostavno ne iposlnuva uslovi za vlez.
dokumentite mu vazat, koj dokument ne mu vazi? se vodi istraga da se proveri dali se lazni, ali za sega sve mu vazi.
Автоматски споено мислење:
ama ne i od good character... a AUS ima takov zakon. go citirav ovde veke ednas.
novak ne e nikakva zrtva. gi znaese uslovite i situacijata ovde odbra da ne se vakcinira.