Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
139то unique пивце за крај на 2021ва.

Прегледај го приврзокот 318097
Дали собираш лименки, или само пиеш? :D

Имам солидна колекција на празни (и некои полни) лименки, па ми е жал да ги фрлам, а веќе ми сметаат дома, и не ми се пробуваат веќе различни пива со цел да збогатам колекција Ако ги сака некој, или знаете некој што собира лименки празни/полни нека пише :D

Дали собираш лименки, или само пиеш? :D

Имам солидна колекција на празни (и некои полни) лименки, па ми е жал да ги фрлам, а веќе ми сметаат дома, и не ми се пробуваат веќе различни пива со цел да збогатам колекција Ако ги сака некој, или знаете некој што собира лименки празни/полни нека пише :D

Само пијам :D

Моментално дома на залиха
Прегледај го приврзокот 319167
Сепак ќе пијам ΑΛΦΑ вечерва
Само немој таа малата безалкохолна :sick: Ако имаш мачка сипи и го, зихер уџум ќе фати! Погрозно пиво не сум пиел! Инаку од оваа твоја колекција, ФИКС от ми има оставено најдобар впечаток! Ама две и пол години не сум пиел грчко пиво, се заборава вкусот!

Само немој таа малата безалкохолна :sick: Ако имаш мачка сипи и го, зихер уџум ќе фати! Погрозно пиво не сум пиел! Инаку од оваа твоја колекција, ФИКС от ми има оставено најдобар впечаток! Ама две и пол години не сум пиел грчко пиво, се заборава вкусот!
Тоа плавото малото, безалкохолното го купив за внук ми :) Нек си напраи ќеиф, ете и он пиво да пиел.
Алфата ја сакам навикнат сум на нејзе, па Фиксот на второ место, Митосот на трето, Ермис-от е ѓубре од Лидл. :)

Sum probal Mythos. Mi ostavi mnogu los pecatok. Ama mislam deka nadvor od Grcija pod licenca go pravat ne sum siguren.
Искрено поима немам дали под лиценца го прават во странство или го носат оригиналот од Грција (што не верувам). Сум го видел горе по маркети но никогаш не сум го купил од таму, горе барем има што да се пие навистина добро. А стварно баш ме интересира, кога ќе имаш време по маркетите, баш зирни од каде е производство и мене ме интересира :).
Не е ништо посебно инаку најреално гледано. Јас реално, му давам некоја средина, ништо повеќе.

Во Грција Amstel ми има оставено впечаток, тој локалниот и Fix. Може сум бил многу жеден, па затоа! Инаку имаат една добра крафт пивара, мислам дека и во Lidl носеа, ама не ми текнува како се викаа!

Во Грција Amstel ми има оставено впечаток, тој локалниот и Fix. Може сум бил многу жеден, па затоа! Инаку имаат една добра крафт пивара, мислам дека и во Lidl носеа, ама не ми текнува како се викаа!
На ова да не мислиш? :)
20190901_190438.jpg
20190901_190448.jpg

Последно уредено:
Чешки Бадвајзер Будвар, се заљубив во пивово :ljubove: Нареден пат кога ќе одам во Веро, ќе купам неколку комада...нека се најдат ^__^

BudweiserBudvarBeerBottle_1x500ml.jpg

Го пробав и италијанското Пиерони, мех... Not great, not terrible.

Weihenstephaner hefeweissbier
Без алкохолно, 0,5% сепак има (јбг со кола бев)
Ладна препорака за пивово (ќе пишев топла ама да не земете топло да го пиете па да ме пцуење), одличен баланс и вкус. Оладено (ама далеку од ладно или грч ладно) ми го донесоа и доста ме изненади, искрено би рекол дека дури и не гледам разлика споредено со нормалната верзија

Што се случи со Скопско Нефилтрирано? Не го гледам по маркети повеќе.

Weihenstephaner hefeweissbier
Без алкохолно, 0,5% сепак има (јбг со кола бев)
Ладна препорака за пивово (ќе пишев топла ама да не земете топло да го пиете па да ме пцуење), одличен баланс и вкус. Оладено (ама далеку од ладно или грч ладно) ми го донесоа и доста ме изненади, искрено би рекол дека дури и не гледам разлика споредено со нормалната верзија

Од мене препорака и за алкохолното hefeweiss за љубителите на овој тип пиво.
Инаку Weihenstephan велат дека е најстарата пивара во светот. Многу блиску до 1000 години постоење се :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom